Cristi
a intrebat pe 29 Nov 2011, 11:27 in categoria Opel, Probleme tehnice

De ce nu porneste motorul la Opel?

Am curent in baterie(merg farurile, claxonul etc), dar nu invarte motorul. Nu se aude nici macar tacanitul ala de la electromotor in caz ca ar fi defect. Pun contactul se aprind ledurile din bord si nu se sting dupa ce invart contactu la maxim. Porneste impinsa. Ce poate avea de nu vrea sa porneasca?

Raspunsuri

buftea
a raspuns pe 5 Feb 2012, 13:37

salut aceeasi prob am si eu la un opel vectra b din 97 motor 1.6 16 valve pun contactul am curent lumini casetofon tot numai ca atunci cand invart de cheie sa o pornesc nu mi se intampla absolut nimic nici macar un ticait daca stie cineva o rezolvare sa ma ajute si pe mine va rog frumos

a raspuns pe 16 Ian 2013, 17:44

dac a rezolvat careva misterul sa imi dea si mie de stire

Teo
a raspuns pe 23 Feb 2014, 20:48

Aceeasi problema am avut-o si eu la o Zafira 1.6. Am luat un kit de reparatie pt electromotor, electromotorul invarte dar aceeiasi problema clanc clanc. Aveam cablurile dintre electromotor si baterie impuscate si cand sa invarta motorul pierdeau curent

a raspuns pe 29 Nov 2011, 13:48

Posibil electromotor defect

babu
a raspuns pe 29 Nov 2011, 14:08

Asta nu-i o treaba ca la Dacia,s-o faci in parcare,du-te la un electr.auto. Probabil s-a dus electrom. gaseste unul la SH.

ionut
a raspuns pe 29 Nov 2011, 19:25

sant firele oxidate de la pompa de alimentare din rezervor,le cureti de coroziune si le bagi la loc stranse bine,foarte simplu 5 minute dureaza, cei de la service au vrut sa imi schimbe pompa(retarzi) opel combo 2007 1.3 cdti

Cristi
a raspuns pe 30 Nov 2011, 09:53

Ce treaba are pompa de alimentare cu pornirea in cazul meu? La mine pur si simplu nu se intampla nimic cand vreau sa o pornesc. Nu se aude nimic, nu invarte nimic, doar se aprind becurile din bord si nu se sting dupa ce invart cheia la maxim cum ar face atunci cand nu are suficient curent sau cum mi s-a intamplat acum doi ani cand era electromotorul: avea baterie, puneam contactul, se aprindeau becurile din bord, dar la invartirea cheii la maxim se stingeau becurile si se auzea tacanitul din electromotor.
De contact nu zice nimeni nimic? Nu ar putea fi defect?

a raspuns pe 30 Nov 2011, 10:18

Ce model de Opel, ce motor? Elemente de baza, nu?

Vectra B 1,6 16 v de exemplu mai avea probleme cu partea electrica a contactului, probleme ce prezentau exact aceleasi simptome.

Se schimba foarte usor si costa maxim 50 de lei.

Cristi
a raspuns pe 30 Nov 2011, 10:31

Opel Vectra B, motor 1.7 Isuzu, an 1996.

a raspuns pe 1 Dec 2011, 00:02

Si daca tot ne-am luminat asupra modelului se purcede in prima instanta la verificarea contactului cheii ,iar modalitatea cea mai simpla este de a pune contactul ,a lega un cablu la borna plus si a atinge borna de excitatie a electromotorului.Daca motorul porneste este contactul defect;daca el nu porneste,electromotorul este defect.De regula sunt periile uzate,cu maxim 50 ron le gasesti la orice magazin de piese auto.

Laly
a raspuns pe 16 Ian 2012, 23:16

Salut, aceeasi problema o am si eu la un Opel Vectra B 2001, 1.6, 16V. Pornesc masina fara probleme, iar dupa oprire nu mai porneste din contact. Mentionez ca am patit acum 2 saptamani la fel, si dupa doua zile de stat in frig am bagat cheia si a pornit fara probleme, dupa care ieri , la fel, nu a mai pornit. Oare aceeasi solutie? Contact sau electromotor defect? daca e contactul ce e de facut?
Multumesc

Mihai
a raspuns pe 26 Nov 2012, 10:35

Asa cum spunea cineva mai sus, daca va pricepeti, incercati daca aveti 12v la bendix cand dati la cheie, daca da contactul este bun si in cazul asta trebuie sa fiti atent daca se aude acel clank atunci cand puneti contactul. Daca se aude si electromotorul nu invarte inseamna ca aveti probleme cu el, cel mai probabil periile. Daca nu se aude , cel mai probabil ESTE BENDIXUL, daca sunt vechi contactele din interiorul bendixului se oxideaza sau capata joc si nu mai fac contact. Se rezolva cel mai bine cu unul nou dar se poate lua si de la second hand. Depinde de bani si de pricepere.

a raspuns pe 16 Ian 2013, 17:43

aceiasi problema am avut-o si eu . am dat electromotorul jos am schimbat periile si cam dupa 1 an imi face la fel. vreau sa incerc cu fire la contact, dar nu cred sa am sanse de reusita. eu cred ca este de la electromotor. in week o sa incerc sa il dau jos

Oprea
a raspuns pe 29 Sep 2013, 13:34

aceiasi problema o am si eu cred ca elecromotoru este! maine ma duc la service sa verific ce are! doar impinsa porneste avand in vedere ca am bateria noua

Nelu
a raspuns pe 17 Feb 2014, 14:02

Salut !
Aceeasi problema o am si eu la un Opel Astra F hatchback 1.6i 8v din 1995, cand dau sa o pornesc NU VREA, nu se aude absolut nimic iar becurile in bord stau aprinse si daca o imping porneste fara nici'o problema....
Ce ar putea fi : electromotorul sau partea electrica la contact ?
Sper ca ma puteti ajuta si pe mine. Multumesc

Mosulica
a raspuns pe 14 Mar 2014, 02:29

Salut cam aceiasi problema o am si eu la un opel astra g 2.0 diese.
Bateria este buna am claxon lumini etc..nu mai vrea sa porneasca decat inpinsa adica dau la automat se aude doar un tic din spre motor si cam atat nu face nimic altceva ce parere aveti ?

danyel
a raspuns pe 19 Sep 2014, 12:28

tot asa am avut si eu o problema la opel am lasato in parcare si nu mai pornea,cand dadeam cheie nu se auzea nimik,si am fost la atelier si o zis ca era starteru (sper sa va ajute cu ceva)

laurentzziu
a raspuns pe 7 Nov 2014, 12:49

am o problema similara.i-am schimbat periile,a invartit de 3 ori,iar la a 4-a facea doar "clanc" ca inainte de schimbarea periilor.l-am desfacut din nou,pe banc invarte fara probleme,dar cand il pun pe masina face doar acel "clanc"sacaitor.m-a indrumat un meserias sa-i schimb si bobina,pentru ca ar avea uzura la placutza care face contact intre plusul bobinei si carbuni(perii).sper ca bobina era buba.va tin la curent....

laurentzziu
a raspuns pe 9 Nov 2014, 09:48

am gasit problema!!!! firul care vine de la borna de plus de la baterie nu facea f b ine contact,era oxidata.asa era la mercedes,bateria e tocmai in spate ,e traseul lung pana la electromotor si apar probleme de genul asta.chiar daca nu am opel,mi-am permis sa comentez,pentru a gasi raspunsuri si pentru a-i ajuta pe cei cu probleme similare.in fond,functionarea electromotorului e cam aceeasi la toate,asa ca inainte de a verifica electromotorul,verificati bateria,legaturile la ea si la electromotor.unde vedeti ca e oxidat puternic,acolo e buba.succes!!!

Dan
a raspuns pe 17 Nov 2014, 14:57

este contactu stricat,acelasi lucru am patit si eu

ionut
a raspuns pe 3 Ian 2015, 22:00

am un opel calibra 2.o 8 v si mi.a pornit sfert ,am dus,o la spalatorie am ,term,cand sa plec a invartit motorul de 3 ori ,a 4 oara clanc ,am incercat sa o imping ,si se blocheaza rotile ,nu invarte motorul sa dea peste cap cand o imping ,am traso cu o masina si a pornit sa oprit si mirosea ca ambreaj ,acum nu mai invarte deloc motorul ,e posibil sa fie din motor deodata ,???mi,a sp cnv ca ar putea fi sarita de la punct si supape indoite ,e posibil asa deodata ce parere aveti ??

marius
a raspuns pe 25 Feb 2015, 09:38

problema care o aveti este de la electrolotor misca masa electromotorului si isi revine nu e defect elecrtomotoru

valy
a raspuns pe 1 Mar 2015, 10:31

buna. am un ford mondeo motor de 2000 nu am avut nicio problema cu ia dar acum pur si simplu numi porneste deloc motorul se aprinde bordu casetofonul farurile si clanxonu dar cand invart cheia in contact motorul nu porneste deloc si nici nu se aude nimic iam luat o baterie nou si e la fel. ce ar putea fi?

olimpiu
a raspuns pe 22 Mar 2015, 20:32

Am si eu o rugaminte pt. cine se pricepe:Pun contactul, rasucesc cheia se aude cum ca ar cupla elecromotorul dar este un bazait ca si cum ar fi in gol.Modelul este 1,6 i 1993.Se aude ca si cum nu ar invarti motorul.Un meserias a zis ca nu mai am compresie la motor.

marian
a raspuns pe 5 Apr 2015, 06:31

problemele de mai sus sant de la contact , este intrerupt si nu ajunge curent suficient la electromotor

popa
a raspuns pe 27 Mai 2015, 13:15

Sal am și eu o întrebare nu pornește mașină îi pun contactul se aprinde bordul și casetofonul atot în rest nimic nici cant nu face care ar fi cauza

Bogdan
a raspuns pe 27 Aug 2015, 09:40

Aceeasi problema am avut-o si eu la Vectra B din '98....
La mine erau terminati carbunii de la electomotor. I-am schimbat si acum merge...
Sper ca v-am fost de folos!

Emil
a raspuns pe 8 Nov 2015, 15:23

Buna am. Si eu. Un. Opel astra F tds isuzu 92 dau sa o. Pornesc si nu mere se aude un. Ticanit. Si atat becurile ân. Bord nu merg nimica nu indica Motorina. Daca. O. anping doi metri porneste. Merge. Doi. Km si. Se. Opreste singura daca. ântre. Timp vreau sa. Aprind farurile. Moare. Motoru se. Opreste. Stie. Cineva. Cam ce.arputea. fi. Va. Rog. Frumos anticipat.

Emil
a raspuns pe 8 Nov 2015, 15:38

Buna. Tot eu. Sânt. Emil ar. Putea sa majute. Cineva. Am un. Opel astra. F tds 1.7 isuzu. Am. Opservat. antroseara. Ca.âm slabesc becurile. an. Bord. Am. Oprit Masina. Si am dat. La. Automat sa.O . Pornesc. Si. Se auzea. Un Tic de. Supt. Capotă. Atat. Am ânpinso. Doi. Metri. Si o. Pornit. Da. Nu mergea. Mult c.se. oprea. Masina. Daca. Apeindeam. Farurile. La. Masina. Se. Oprea. Singura. Pe. Loc. Am. Verificat. Anternatorul. Si âi. Bun. Poate. Cineva. Sa. âm. Spuna. Cam. Ce.arfi. va. Multumesc. Frumos. Ast. Sfaturi..

Emil
a raspuns pe 8 Nov 2015, 15:57

Buna. Varog. Frumos. Poate. Sa. Ma. Ajute. Cineva. Si. Pe. Mine. Am. Un opel astra f. 1.7. Isuzu. Nu mai. Vrea. Sa. Porneasca. Numa an. Pinsa. Dau la. Automat si Numa. Ticaie. Atata. Tot. Lumini. ân. Bord. Nu am. Nu. Indica. Nimica. Nici. Motorina. anpinsa. Porneste. Mege. Dou. Km. Si. Se. Opreste. Daca. Vreau. Sa. Aprind. Farurile. Moate. Motorul. Singur. Am. Verificat. Anternatoru. Si ai. Bun. Nu. Stiu. Ce.sa. mai. Spun. Poate. Sa. Ma. Ajute. Cineva. Si pe. Mine. Va. Rog. Frumos. as. Disperat. Stie. Cineva. Cv. Va. Multumesc. Frumos ast. Ori. Ce. Sfat. Bine. Venit.

close

Raspunde la intrebare

Ai deja cont? Login
Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod

Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru