Feedback

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Mini

Comenteaza 3
10 lucruri mai puţin cunoscute despre Mini - Poza 1
În luna august 1959 se năştea un automobil special. Avea să rămână în istoria auto sub numele de Mini, denumire care este astăzi, 55 de ani mai târziu, sinonimă cu una din marile legende auto, alături de Volkswagen Beetle şi Ford Model T.

Mini este un nume de legendă în industria auto. Automobilul de buzunar s-a născut acum 55 de ani din pasiunea pentru maşini eficiente a lui Sir Alex Issigonis. A cucerit treptat pe toată lumea, pe lista celor care au deţinut un MINI aflându-se actori celebri, cântăreţi sau politicieni. Atât de popular a fost modelul Mini încât a fost fabricat timp de 41 de ani în forma sa clasică, apoi din 2001 a revenit reîncarnat în modelul Mini modern gândit şi lansat sub umbrela grupului BMW. Din 2001 şi până astăzi, Mini a trecut prin trei generaţii, dar silueta este în continuare inconfundabilă. Devenit un icon, dorit de pasionaţi de toate vârstele şi sexele, Mini este fără îndoială un fenomen al lumii auto. 

Şi aşa cum îi stă bine unei legende, există şi lucruri mai puţin cunoscute despre acest automobil. Iată câteva dintre ele. 

Comenteaza 3

Comentarii (3)

 • mishazaitev
  Si mai putin cunoscut este faptul ca primul BMW era de fapt un Austin 7, asta apropos de cum se invarte roata istoriei chiar si in lumea auto.
  10 0
 • stateam si ma uitam la poza 8 si ma intrebam cat de simplu si eficient e interioru ala....adica daca stai sa numeri toate butoanele de la interior probabil te opresti la numaru 5:))))
  si spatiu......garla:P
  14 0
 • Scorpionul.negru
  @tzenu_bmw
  A fost o data.....acum e mai complex...are peste 10 butoane :))))
  4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod

Ultimele stiri din Feature

Prețuri mașini noi

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru