61% din lungimea rețelei rutiere a României are durata de funcționare expirată: "Întreaga rețea riscă să fie distrusă"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 17.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor avertizează că 61% din lungimea totală a rețelei rutiere a României are durata de funcționare expirată și că, în absența unor fonduri corespunzătoare, "întreaga rețea va fi distrusă".

Ministerul Transporturilor a publicat în această săptămână proiectul de buget pentru anul 2020, iar documentul oficial include câteva referințe importante cu privire la starea actuală a drumurilor publice din România.

Astfel, oficialii ministerului atrag atenția că 61% din rețeaua de drumuri publice a României are durata de funcționare expirată și necesită reparații urgente.

"Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rurtiere (CNAIR) asigură în prezent administrarea și întreținerea unei rețele de 17.740 km, din care 824 km de autostrăzi și 16.916 km drumuri naționale. Rețeaua este dezvoltată pe întreg teritoriul României. Menționăm că peste 61% din rețea are durata de funcționare expirată", precizează ministerul în document.

Ministerul Transporturilor solicită fonduri de peste un miliard de lei pentru anul viitor pentru lucrările planificate pentru modernizarea drumurilor și atrage atenția că lipsa acestora ar determina "distrugerea" întregii rețele de drumuri.

"CNAIR are nevoie anual de alocarea de la bugetul de stat pentru activitatea de întreținere a infrastructurii rutiere de fonduri financiare în valoare de circa un miliard de lei.

Neasigurarea unui buget corespunzător pentru execuția acestor tipuri de lucrări va conduce la distrugerea întregii rețele rutiere din administrare", mai prevede documentul.

Via G4Media

Comentarii (10)

  • Daca nici CNAIR n-a avut fonduri in ultmii zece ani, cel putin, atunci n-a mai avut nimeni.
    14 1
  • mda la parc auto +6,5 milioane rezulta vreo 2,73 metri de drum per masina
    si ala distrus. stam bine. zic ca trebuie cumparate mai multe suvuri mari, de peste 5 metri
    16 0
  • 800km de autostrada in 2020:))))))
    Suntem un popor de batjocura in Europa asta daca nu in lume.....
    Avem smartphone-uri de 1000euro in buzunare si dam cu roata in gropi si balegar cand mergem cu masina
    8 2
  • Poza articolului spune tot:)))))
    Din 7 insi 1 lucra si ala deabea impunge de lopata aia:))))
    7 1
  • someone
    printre motive e si faptul ca beneficiarul roman nu cere NICIODATA garantie pe lucrare contructorului, sau lucrari de reparatie cand drumul se strica in garantie
    5 1
  • Adrian
    Hai Orban, arata-ne tu cum se fac lucrurile, cum e Romanai normala!
    Fa-ne tu autostrazi, ce n-am visat in ultimii 30 ani. Ai toata sustinerea poporului si a EUROPEI. PSD e mort. Daca nici asa nu faci treaba ...
    9 2
  • Si revin la intrebarea mea: unde sunt banii de pe vigneta si impozit?
    10 0
  • inexorabil
    Cum unde, @LoL? Vorba unor mucaliţi de pe aici: tu pe ce planetă trăieşti? (niciun sens peiorativ, te asigur). Cum crezi că pot fi “smulse” de la “statul” român “salarii cumulate cu pensii” chiar şi de peste 100.000 € / lună / persoană ? Capitalism curat, autentic :D Practicat inclusiv de “inteligenţii” care speră (perfect zadarnic, absorbiţi într-o spirală epică) să se umple ţara de autostrăzi, şcoli şi spitale (“că biserici avem destule”; mi-ar putea riposta unii, în mod caustic – avem, avem, şi ele “compensează”…necredinţa sau pseudocredinţa, ca să fie complet tabloul grotescului). Până atunci însă, ne vom feri cu grijă de câte o groapă sau de alte “forme de relief” de pe străzi, ca să nimerim imediat în altele. Răstimp în care partidele (de “dreapta”, de “stânga”) îşi schimbă hainele (dialectice) între ele într-o veselie, soarele îşi vede, invariabil placid, de misiunea sa primordială, iar “investitorii strategici, indispensabili” din “West, the best” tot înţepenesc capacul borcanului cu miere valahă, ca nu cumva să ajungă la ea vreo…albină (evident, tot valahă).
    11 3
  • distrusu
    avertizare prea alarmista a drumarilor doar ca sa fie indopati cu mai multi bani sa aiba de unde fura ei + rubedenii amante slugi
    nu stam pe roze dar nici -crash-kill-destroy- ca in titlu
    densitatea rutiera = km sosele per mia de cazane ramane hiba ca altii au mai multe masini la mia de locuitori si haos ioc
    7 0
  • Fara o economie sanatoasa nu avem cum sa facem spitale sanatoase si sosele sanatoase. O economie sanatoasa fara o educatie sanatoasa nu avem cum. Acum, in democratie, in europa concuram pe o piata libera cu state care au masacrat si jefuit apoi s-au dezvoltat. E greu sa ne lase sa ne ridicam, ei au luptat mult. Am fost si vom fi multi ani de acuma saraciile si mizeriile europei. “E bine sa privim la stele chiar din noroi “ OW
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru