Acesta este Mercedes-Benz GLE facelift: versiune plug-in hybrid cu 109 kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 01.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul GLE și GLE Coupe facelift. SUV-ul propune o gamă de motorizări complet electrificată, iar clienții vor avea la dispoziție o versiune plug-in hybrid nouă.

În 2015, Mercedes-Benz GLE a primit dificila misiune de a duce mai departe succesul Clasei M (ML). Actuala generație a debutat trei ani mai târziu, iar acum a primit un binemeritat facelift.

Îmbunătățirile sunt aplicate ambelor variante de caroserie: GLE și GLE Coupe.

Din punct de vedere estetic, Mercedes-Benz GLE facelift propune un spoiler frontal ușor redesenat, grila radiatorului a fost și ea revizuită, iar stopurile vin cu un design mai proaspăt. Paleta de culori exterioare include acum nuanțele Albastru Twilight și Gri Alpine.

Totodată, clienții au la dispoziție jante noi, cu diametrul de 19 și 20 de inch.

MAI MULTĂ SIGURANȚĂ ÎN OFF-ROAD

Pentru versiunea GLE 580 4Matic, constructorul din Stuttgart a pregătit un pachet Off-Road Engineering. Acesta include, printre altele, elemente de protecție pentru componentele vitale ale trenului de rulare, pentru a face mai sigură rularea pe teren accidentat.

În habitaclu, pasagerii vor regăsi mai multe elemente preluate de la Clasa S și Maybach GLS. Spre exemplu, avem un volan nou, ornamente Piano Black Flowing Lines din catalogul Manufaktur, dar și culorile Negru/Bej Catalana și Negru/Maro Bahia pentru tapițerie.

SISTEM MBUX DE GENERAȚIA A DOUA

Dimensiunea ecranelor de la interior a rămas aceeași (12.3 inch), dar germanii au instalat generația a 2-a a sistemului multimedia MBUX.

Este compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, ambele wireless, asistentul virtual este mai eficient, iar sistemul suportă actualizări over-the-air.

Tot prin intermediul sistemului multimedia, cel de la volan poate accesa noul mod Off-Road, care afișează informații relevante atunci când mașina rulează pe teren accidentat. Spre exemplu, unghiul de înclinare.

MOTORIZĂRI ELECTRIFICATE

Fără îndoială, cele mai importante noutăți sunt cele de ordin tehnic. Gama de motorizări este complet electrificată: versiunile GLE 300 d, GLE 450 și GLE 450 d integrează un sistem mild-hybrid la 48V.

Dacă prima este echipată cu un motor de 2.0 litri (diesel) și oferă 269 CP, celelalte două dispun de 381, respectiv 367 cai putere. Ambele ascund sub capotă un agregat de 3.0 litri (benzină și diesel).

VERSIUNE PHEV NOUĂ

Noul Mercedes-Benz GLE facelift va putea fi comandat și în două versiuni plug-in hybrid, una fiind complet nouă. Este vorba despre GLE 400 e 4Matic.

Este echipată cu un motor termic, de 2.0 litri, pe benzină, o unitate electrică de 100 kW și o baterie de 23.3 kWh (capacitate netă). Ansamblul dezvoltă în total 380 CP și 600 Nm, iar autonomia în modul pur electric ajunge până la 109 kilometri.

De cealaltă parte avem versiunea GLE 350 de 4Matic, care ascunde sub capotă tot un motor de 2.0 litri, dar de această dată diesel.

Și în acest caz, propulsorul termic lucrează alături de unitatea electrică de 100 kW și de bateria de 23.3 kWh.

Această versiune dezvoltă în total 333 de cai putere și 750 Nm. Autonomia în modul pur electric este aceeași, adică 109 kilometri în ciclul WLTP.

Constructorul din Stuttgart nu a uitat de versiunile de performanță care poartă emblema AMG. Cel mai norocos dintre ele este, însă, GLE 53 4Matic+ care a primit un software nou și o turbină mai mare, astfel că motorul de 3.0 litri are un cuplu de 560 Nm (+ 40 Nm).

În aceste condiții, repriza 0-100 km/h durează acum 5.0 secunde (- 0.3 secunde).

Noul Mercedes-Benz GLE și GLE Coupe facelift vor ajunge la reprezentanțele din Europa începând cu luna iulie 2023.

via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • oricine
    Câte feluri de mașini sunt ? Două. Mercedes și restul.
    3 2
  • romanul zice masina noua e noua, la s h ...
    >mercedesul tre sa fie nou.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru