Am văzut pe viu Renault 4EVER Trophy: crossover-ul electric va renaște vechiul Renault 4

de Tiberiu Safta
Luni, 17.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a prezentat oficial noul concept 4EVER Trophy. Această mașină anunță renașterea celebrului R4 sub forma unui viitor crossover electric. De altfel, o versiune de serie bazată pe noul concept va fi lansată în 2025.

După o perioadă lungă de speculații și de campanii de promovare, Renault a dezvăluit un concept inspirat de celebrul R4. Acesta se numește 4EVER Trophy și este o renaștere a modelului produs între 1961 și 1992 sub forma unui viitor crossover electric de serie. Asta pentru că Renault va lansa un model de serie bazat pe acest concept în 2025, ca parte a planului Renaulution.

Designul lui 4EVER Trophy este îmbină aspectul futurist modern cu unul robust și include câteva elemente de design care aduc aminte de originalul R4. Geamurile laterale, capota și chiar geamurile spate triunghiulare sunt o copie aproape fidelă după modelul clasic, dar conceptul este presărat cu o multitudine de elemente de design complet noi.

În partea din față remarcăm farurile Matrix LED în zona grilei acoperite, alături de o siglă iluminată și de o ramă înconjurătoare, iluminată la rândul ei. Bara față are un aspect robust, care evidențiază faptul că acest concept este o mașină de teren, iar mai multe elemente ca barele de protecție, pragurile și o parte a capotei conțin accente magenta.

Pragurile laterale sunt puternic sculptate, iar capota este la rândul său sculptată în partea inferioară, către parbriz.

Mânerele sunt integrate în portiere, iar jantele de 19 inch sunt desenate în scopuri aerodinamice și sunt încălțate în anvelope de teren. Roata de rezervă este montată pe acoperiș, iar protecțiile aripilor completează aspectul off-road al conceptului.

Plafonul este confecționat din fibră de carbon, iar partea superioară a ușii din spate conține o lopată și plăci pentru nisip. Mai mult, presiunea anvelopelor poate fi schimbată ușor, din interior, în funcție de condițiile de drum.

LANSARE ÎN 2025

Propulsorul electric al lui 4EVER Trophy dezvoltă 140 de cai putere și este alimentat cu o baterie de 42 kWh. Fiind un concept, Renault nu a oferit informații cu privire la autonomie sau la timpul de încărcare.

Versiunea de serie bazată pe acest concept va fi lansată în 2025. Noul model va fi un crossover din segmentul B și va fi bazat pe platforma CMF-BEV, aceeași platformă care se va regăsi și la viitorul model de serie electric Renault 5.

via Renault

Comentarii (1)

  • Mai simplu,mai ieftin, ca vechiul R4.E greu nu?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru