ANALIZĂ: Cu cât s-au scumpit piesele de schimb în ultimii 8 ani

de Alexandru Monenciu
Duminica, 10.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei analize de piață făcute de Asociația Asiguratorilor din Germania, prețul pieselor de schimb a crescut (în această țară), în medie, cu 44% în perioada 2013 - 2021.

Piața pieselor de schimb pentru mașini este descrisă de specialiști ca fiind un cvasi-monopol. Asta pentru că marii furnizori nu au nici cea mai mică intenție să scadă prețurile, în contextul în care nu există prea multă competiție între ei.

Tocmai de aceea, prețurile pieselor de schimb au continuat să crească. De fapt, potrivit unei analize de piață realizată de Asociația Asiguratorilor din Germania, prețul pieselor de schimb, din această țară, au crescut cu 44% în perioada 2013 - 2021 (inflație de 13%).

Mai concret, prețurile au crescut, în medie, cu 6% în fiecare an. Dacă o grilă frontală costa x euro în urmă cu opt ani, în prezent aceeași piesă este cu 9% mai scumpă. Creșterea este și mai mare la piese precum stopurile unei mașini (+ 67%).

Aceeași sursă mai arată că și prețul mediu de reparație a unei mașini a crescut pentru companiile de asigurări. În 2020, acesta a fost 3.100 de euro, cu 700 de euro mai mult decât în urmă cu opt ani.

via Automobilwoche

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Da, preţurile pieselor de schimb au crescut mult, forţa de muncă, service deasemenea, combustibilii fosili iar

    cine, dacă are banii, ar mai vrea să îşi cumpere maşină cu motor pe combustie, termică ??

    Să fii nebun....

    Cea electrică, la service ajungi mult mai greu sau deloc, iar combustibilul... soarele să trăiască
    3 21
  • Ma-fanikk
    Ia d aci. Cu pâine...
    1. Tesla tried to charge $22,500 for new battery pack when a $5,000 repair did the trick
    2. Tesla’s $16,000 Quote for a $700 Fix Is Why Right to Repair Matters
    3. Etc....
    13 1
  • taci mai saracule. Tu n-ai nici bani de autobuz si iti dai cu parerea despre service si alte lucuri de care n-ai habar...
    9 4
  • Si viața noastră de zi cu zi s-a scumpit la fel. Faceți o comparație a produselor de baza alimentare de cand s-a diminuat TVA la 9% cu prețul de astăzi! Este cam același procentaj!
    7 0
  • Mircea Badea
    Pentru că românii au votat"dreapta" aka statul mafiot.
    4 5
  • Stopurile s-au scumpit pentru că LED, pentru că design alambicat, pentru că stopuri cu bancă LED, pentru că baba suferă la frumusețe și banda LED e cool.

    Da, era cool când o văzusem prima dată pe Porsche 911, acum când toți abuzează de acest artificiu de design, nu prea mai e.
    4 0
  • cu bandă LED* (nu bancă). Eroare de la scris grăbit.
    4 0
  • "Asta pentru că marii furnizori nu au nici cea mai mică intenție să scadă prețurile, în contextul în care nu există prea multă competiție între ei." - in traducere : nu e competitie fiindca cererea a fost constant mult mai mare decat oferta . Aceeasi situatie este si va fi si in cazul masinilor electrice ,timp de multi (foarte multi) zeci de ani de aici inainte cererea nu va putea fi acoperita , preturile nu o sa scada asa cum viseaza unii . Si nu, nu va fi la fel ca in cazul telefoanelor mobile sau alte gadgeturi cum le mai place multora sa compare.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru