Autostrada Sibiu-Pitești: se lansează primele oferte pentru secțiunea care traversează munții

de Paul Cosma
Marti, 07.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 peste Carpați din Autostrada Sibiu - Pitești este 20 septembrie, a declarat Cătălin Drulă, la prezentarea bilanțului de opt luni în fruntea Ministerului Transporturilor.

Autoritățile anunță un moment istoric pentru secțiunea de autostradă care ar urma să traverseze munții și să facă legătura între Pitești și Sibiu.

“Pe 20 septembrie, moment epocal pentru România, vom avea în sfârșit oferte depuse ferm pentru autostrada care traversează munții, pentru construcție”,  a declarat Cătălin Drulă cu privire la secțiunea 2 a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1).

Pe A7, Ploiești – Buzău, ofertele pentru construcție vor fi depuse săptămâna viitoare. Tot pe A7, licitația pentru tronsonul Buzău – Focșani va fi lansată în octombrie iar cele pentru Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani în decembrie, potrivit noilor estimări ale lui Drulă.

De asemenea, Drulă a mai anunțat că pe 15 septembrie urmează să fie depuse ofertele pentru lotul relicitat Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3).

Mai departe, în săptămâna 20-24 septembrie, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud) către grecii de la Aktor, potrivit estimărilor ministrului demisionar.

În octombrie, acesta anticipează că poate fi lansată licitația pentru A13 Sibiu – Făgăraș, pentru care este gata acordul de mediu și urmează să fie trimisă pe circuit Hotărârea de Guvern cu indicatorii tehnico-economici.

În plus, în luna noiembrie va fi finalizat lotul Ungheni – Tg.

Mureș din Autostrada Transilvania, construit de austriecii de la Strabag, a mai anunțat Drulă.

Potrivit lui, tot în noiembrie, undeva între 1 și 15 ale lunii, va fi finalizat lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda (A10).

Via economica.net

 

Comentarii (4)

  • mircea badea
    niste hartii noi..tare!

    sa ne anunte pe cate sute de km noi de autostrada se poate circula azi 0+0+...?!
    6 13
  • Tare mi-e teama ca iar incepe procedura de jumulire a antreprenorilor dupa ce Drula si-a dat demisia.
    App se tot zice ca drumul expres Pitesti-Craiova a fost intarziat din cauza ca nea Radu Berceanu a cerut prea multi bani de la constructori...cica mai avea nevoie de un maruntis pentru HOTELUL RAMADA DIN CRAIOVA.
    Dar cine sa mai vegheze in tara asta SRI-ul e tras pe dreapta sau poate cointeresat...??
    6 0
  • Catalin
    Epocal, bine zis, pentru ca vom trece de pragul psihologic de 500 mil Euro per kilometru. Eu voi depune oferta pentru 350 mil/km dar nu cred ca voi câștiga. Am dat deja comanda la yacht, o insula în Caraibe și o bascula. Voi știți de ce
    1 2
  • Dacă nu-s minimum trei benzi pe sens, numai pe piloni și prin tuneluri, s-aruncă banii de pomană!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru