Bentley Continental GT Azure: model unicat, inspirat de clasicul R-Type din anii ’50

de Tiberiu Safta
Joi, 26.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a lansat un exemplar unicat al lui Continental GT Azure. Acesta este vopsit într-o culoare specială și a fost creat pentru a aduce un omagiu clasicului R-Type din 1953.

Constructorul britanic de mașini de lux a dezvăluit un exemplar special și unicat al lui Continental GT Azure. Noul exemplar a fost creat pentru a aduce un omagiu clasicului model R-Type Continental, produs între 1952 și 1955. În acest scop, Bentley deține un asemenea exemplar, produs în 1953 și care poartă numele de șasiu JAS 949. Astfel, noul Continental GT Azure unicat marchează și 70 de ani de la producerea acestui exemplar.

Față de un Continental GT obișnuit, exemplarul unicat este vopsit într-o nuanță de alb specială, care imită nuanța de fildeș văzută la vechiul model din urmă cu 70 de ani. De asemenea, sunt prezente la exterior mai multe elemente cromate în zona grilei și în părțile laterale, iar exteriorul este completat de jante de 22 de inch cu accente negre.

Exemplarul unicat primește dotări exclusive și la interior. Aici, habitaclul este vopsit într-o nuanță de maro Cricket Ball și primește și fațete din lemn de nuc, care conține și un finisaj special cu pori deschiși.

Ca echipament, noul exemplar este dotat cu pachetul Front Seat Comfort Specification, care aduce scaune cu 6 setări diferite pentru funcția de masaj.

Tot aici avem dotări precum un Heads-Up Display, bare anti-ruliu active, cruise control adaptiv, asistent pentru păstrarea benzii, asistent pentru trafic și camere cu infraroșu care detectează pietoni, bicicliști sau animale din afara razei de iluminare a farurilor.

Sub capotă avem un motor V8 bi-turbo de 4.0 litri, care livrează 542 de cai putere. Acesta este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte, ceea ce îi permite lui Continental GT Azure să atingă 100 de km/h în 4 secunde și o viteză maximă de 319 km/h.

Noul exemplar unicat nu va fi comercializat. În schimb, acesta va face parte din flota de vehicule destinate presei de specialitate, alături de exemplarul R-Type din 1953.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru