BMW a primit 8.000 de comenzi pentru primul Mini electric: Mini Cooper SE este disponibil și în România pentru 33.000 de euro

de Daniel Popescu, Foto: Mini
Joi, 19.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că a primit peste 8.000 de comenzi pentru primul Mini electric, care poate fi achiziționat inclusiv din România și are un preț de pornire de 33.000 de euro.

Grupul BMW a oferit în această săptămână un raport cu privire la evoluția constructorului pe parcursul anului 2019 și a oferit o serie de informații atractive despre cele mai noi lansări.

Comunicatul de presă a vizat inclusiv brandul britanic MINI, iar Oliver Zipse, CEO-ul Grupului BMW, a confirmat că primul Mini electric din istorie a primit deja peste 8.000 de comenzi.

"Câștigăm clienți cu noi modele atractive. Am primit deja peste 8.000 de comenzi pentru Mini Cooper SE. Cei mai mulți dintre cei care au plasat comenzi nu au mai condus Mini până acum, iar asta demonstrează că Mini Electric este perfect pentru zonele urbane", a declarat el.

Primul Mini electric poate fi comandat inclusiv pe piața din România, iar prețul de pornire este de 33.082 de euro cu TVA.

În plus, la fel ca în cazul oricărui alt model electric disponibil în România, clienții Mini vor putea beneficia de un voucher guvernamental de aproximativ 10.000 de euro prin intermediul programului Rabla Plus, care va începe în perioada următoare.

Mini Cooper SE este echipat cu un motor electric poziționat central care oferă 135 kW, echivalentul a 184 de cai putere, în timp ce cuplul este de 270 Nm.

Modelul este echipat cu o baterie Li-Ion cu o capacitate brută de 32.6 kWh, în timp ce capacitatea netă este de 28.9 kWh, iar autonomia oficială ajunge la 235-270 de kilometri.

Tot în cadrul comunicatului despre activitatea de anul trecut, BMW a confirmat că viitoarea generație Seria 7 va avea și o versiune electrică.

Via BMW

Comentarii (2)

  • In numele Banului si Sfantului Profit....Sa fie primit!

    Ca timpuri de mare "seceta" vom trai!
    8 4
  • Andrei
    Ma uit la aceste declaratii ale producatorilor si in nici doua saptamani au ajuns sa fie ridicole. Toate ''geniile'' astea nu au avut nici cea mai mica idee despre ce urma sa se intample. In cateva saptamani. Nici cea mai mica idee.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru