BMW X4 ar putea părăsi gama germanilor. Locul său va fi luat de un SUV electric

de Alexandru Monenciu
Luni, 19.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, constructorul bavarez de automobile ar putea elimina X4 din gamă. SUV-ul ar urma să fie înlocuit de echivalentul electric iX4, care ar putea debuta în 2026.

În 2025, germanii de la BMW sunt așteptați să lanseze noua arhitectură Neue Klasse. Aceasta va sta la baza mai multor modele cu zero emisii, primele dintre ele fiind un Seria 3 electric și iX3.

Viitorul unor modele din portofoliul actual nu este, însă, atât de sigur. Chiar dacă inițial se vorbea că mai marii companiei vor păstra SUV-ul X4, cu motoare termice, în gamă, cele mai recente informații spun exact contrariul.

Potrivit celor de la BMW Blog, SUV-ul german (în configurația actuală) ar urma să fie eliminat din gamă și înlocuit cu un echivalent electric. Acesta ar putea fi denumit iX4 și ar urma să fie prezentat pe parcursul anului 2026.

Până la finalul acestui deceniu, BMW intenționează ca mașinile cu zero emisii să reprezinte 50% din mașinile pe care le produce. Asta înseamnă că bavarezii nu renunță la motoarele termice la fel de repede ca alte nume mari din industrie.

via BMW Blog

Comentarii (2)

  • Andrei
    Doar cocalarii vor plânge după cocălărimea de X4. Poate dispare și X6, deși acolo e profitul mai mare
    4 0
  • Ce imi place cel mai mult: "Chiar dacă inițial se vorbea că mai marii companiei vor păstra SUV-ul X4, cu motoare termice, în gamă, cele mai recente informații spun exact contrariul."
    Buna dimineata. Ii mai baga in seama cineva pe acesti mincinosi??? In afara de cocalari, care cumpara orice dupa sigla, desigur.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru