BMW Seria 3 facelift: modficări subtile de design și ecran curbat pentru interior

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 18.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre Seria 3 facelift. Bavarezii propun o serie de modificări exterioare, discrete, iar, la interior, cea mai notabilă îmbunătățire este ecranul curbat BMW Curved Display.

După transformările pe care le-au suferit mai multe modele din gamă, inclusiv noua generație Seria 7, fanii BMW se temeau că și Seria 3 (aflat în pragul unui facelift) o va lua pe același drum. Dar, uite că nu este cazul, unul dintre cele mai populare modele BMW primind o serie de modificări discrete.

Mai ales la exterior, acolo unde avem faruri ușor revizuite (sunt mai înguste decât înainte), spoilere care accentuează sportivitatea acestui model, iar grila a fost doar puțin "șlefuită". Pachetul Shadowline este acum standard.

Clienții au la dispoziție jante noi, dar și o paletă de culori exterioare mai generoasă. Printre noile nuanțe amintim Gri Skyscraper sau Gri Brooklyn.

Pachetul M Sport include acum accente cromate pentru grila frontală, direcție variabilă, spoiler spate M Sport și un set de jante cu diametrul de 19 inch. Pachetul M Sport Pro este o extensie a pachetului M Sport și include, printre altele, ornamente High-Gloss Shadowline extinse, lumini M Shadowline și sistem de frânare M Sport cu etriere roșii.

Versiunile M340i și, implicit, M340i xDrive, pot fi recunoscute, în continuare, după o serie de elemente estetice specifice.

Grila, jantele și terminațiile trapezoidale ale sistemului de evacuare sunt cele mai notabile.

La interior, pasagerii vor regăsi noul BMW Curved Display. Cu alte cuvinte, un ansamblu curbat care integrează display-ul de 12.3 inch al instrumentarului de bord digital și ecranul de 14.9 inch al sistemului multimedia. Noul sistem de operare, de generația a 8-a, este prezent la bordul lui Seria 3 facelift.

Gama de motorizări rămâne neschimbată, modelul bavarez fiind oferit cu propulsoare care dezvoltă între 150 și 372 de cai putere. Transmisia automată cu 8 rapoarte este standard pe toate versiunile din gamă.

Livrările noului BMW Seria 3 facelift sunt programate pentru luna iunie a acestui an. Constructorul german anunță că noul 318i facelift pornește de la 40.817 euro, iar pentru 318d facelift trebuie să scoți din buzunare cel puțin 41.472 de euro. 

via BMW

Comentarii (11)

  • Adrian
    Aoleu! Pai si fundul de babuin de pe seriile 4 si 7 unde e?
    Nu-mi place!
    8 3
  • Dan Voiculescu
    Foarte oportună montarea ecranului curbat, chiar generează cvasiinstantaneu acea grandoare de care și habitaclurile masinilor din segmentul C merită să beneficieze.
    3 11
  • f frumoasa masina, si acuma si interiorul arata mult mai bine. de luat in seama masina
    7 4
  • Nu pricep rostul ecranelor alea. Poate oi fi eu mai dobitoc, dar efectiv arata dubios rau. Pica alea fix ca nuca-n perete.
    21 1
  • Seriff
    @St M, pai chiar asa arata, fix ca nuca in perete, par lipite cu adeziv de bord, plus ca sunt prea mari, ecranul ar trebui sa fie integrat frumos in bord si sa fie decent, nu cat tot bordul, au copiat toti Tesla, ei au venit prima data cu televizorul ala lipit pe bord, hop toti dupa ei, penibil.
    16 1
  • andrei
    mie imi place. si cred ca le place multora. problema e alta ca tu ca sofer nu prea poti butona cum trebuie ecranul ala in mers. deci cam dai bani pe el cam degeaba.
    oricum, pleaca de la 40k??? JESUS.
    11 1
  • Foarte faină tableta înfiptă în bord. Era și cazul să fie implementată la facelift pentru un aspect de modernitate. Era fain să se vadă și șuruburile în care e prinsă ca să dea un aspect retro așa combinat cu modern. Asta demonstrează evoluția care nu poate fi contestată. Să nu care cumva să credeți că e vorba de tăieri de costuri prin folosirea unei tablete mari și a unui soft. Este vorba despre tehnologie, evoluție și modernitate, da?
    16 3
  • Seriff
    @Moldovean, ce sa zic, daca tie iti place ditai televizorul ala, na, gusturile nu se discuta.
    1 12
  • @Seriff
    nu te-ai prins .... las-o asa
    8 1
  • Andrei
    Primul lucru pe care l-as face ar fi sa arunc tableta aia, denumita impropriu bord si sa ii pun un bord clasic.
    9 0
  • Arată foarte bine , îmi plac foarte mult farurile cu tehnologia Led-Laser și ecranul curbat . Singurul lucru care nu e pe placul meu , cel puțin din aceste poze , poate in realitate va fi cu totul altfel văzut … singurul lucru este difuser-ul spate .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru