Ce legătură există între Lamborghini și o colonie de 600.000 de albine?

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 19.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Albinelor, italienii de la Lamborghini vor să le "mulțumească" celor 600.000 de albine care îi ajută să mențină un mediu cât mai puțin poluat în jurul uzinei de la Sant'Agata Bolognese.

În 2009, Lamborghini a înțeles că are nevoie de o strategie pentru a deveni o companie sustenabilă. După mai multe proiecte reușite, constructorul italian a fost certificat în 2015 ca fiind o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Producătorul din Sant'Agata Bolognese nu s-a oprit aici, astfel că în 2016 a lansat un proiect de biomonitorizare a mediului prin instalarea unei stupine în așa numitul Lamborghini Park. De-a lungul anilor, stupina a crescut de la 8 la 12 stupi, astfel că populația de albine a ajuns să numere 600.000 de albine.

Dintre acestea, 120.000 "inspectează" în fiecare zi teritoriul din jurul uzinei Lamborghini. Se știe că albinele zboară chiar și 3 kilometri pentru a colecta nectar și polen.

Ajutați de mai mulți experți în apicultură, italienii de la Lamborghini studiază ceara, mierea și chiar albinele, pentru a detecta o serie de substanțe poluante (pesticide folosite în agricultură, metale grele, dioxină și compuși aromatici) în jurul fabricii.

În acest fel, Lamborghini poate controla poluarea din zonă.

Mai mult, au fost instalate două camere video (una în stup și alta în afara lui) cu ajutorul cărora specialiștii studiază comportamentul albinelor și folosesc datele în elaborarea diverselor studii.

Recent, constructorul italian a lansat un nou studiu experimental în cadrul căruia monitorizează albinele solitare. Acestea caută polen pe o distanță mult mai mică față de stup (200 metri), astfel că experții pot monitoriza și mai exact zonele din jurul uzinei.

Începând cu 2017, Organizația Națiunilor Unite a declarat 20 mai Ziua Internațională a Albinelor.

via Lamborghini

Comentarii (4)

  • Cum ce?
    Albinele produc si bani,un Lamborghini doar ii cheltuie!
    8 0
  • Edikkk
    Ha ha ha , ce ipocrizie....

    Fabrică neutră CO2, da, bravo..... dar fabrică maşini care scot noxe pe bandă rulantă !!!!

    Greaţă mă apucă când văd stiri dinastea în care se dau verzi şi eco dar de fapt este lupul cu blana de oaie
    2 4
  • Electikkk esti gravid(a)?
    2 0
  • Oglinda marian
    Huh ah Huh ah huh ah Huh ah branistea galati ah print și rege eu oglinda marian smecher din tata fiu un domin rup cu bătaia de la a la z ah dau cu pumnu sfarm oasele închinativa printului vostru oglinda marian un zeu cu pricepere eu oglinda smecher din tata fiu ah
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru