Concepte electrice BMW pentru oraș: autonomie de peste 20 de kilometri, reîncărcabile acasă

de Paul Cosma
Luni, 26.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat două concepte electrice pentru o “bicicletă cargo” și un “electroscuter”, ambele cu o autonomie de peste 20 de kilometri, destinate mersului prin oraș.

Creșterea traficului în multe orașe a determinat producătorii să vină cu noi soluții de mobilitate pentru cetățeni. Inginerii BMW au privit dincolo de activitatea de bază a companiei și au dezvoltat noi vehicule de microbilitate. Cele două concepte sunt bicicleta electrificată “Dynamic Cargo” și scuterul electric “Clever Commute” 

Nemții spun că bicicleta “de marfă” cu trei roți a fost gândită pentru transportul de sarcini şi/sau copii, precum şi pentru activităţi de agrement.” 

“Obiectivul nostru a fost să dezvoltăm un concept care să păstreze agilitatea şi senzaţia de condus a unei biciclete normale, adăugând în acelaşi timp opţiuni de transport inovatoare şi sigure,” a explicat Jochen Karg, director de concepte de vehicule în divizia Tehnologii Noi şi China a BMW Group. 

Componenta-cheie a bicicletei pe trei roţi este cadrul principal din faţă, care este conectat la secţiunea spate printr-o axă pivotantă şi se înclină în viraje.

Secţiunea spate rămâne stabilă prin viraje, fără a se înclina spre drum.  Aceasta se combină cu sistemul de propulsie electrificat - care este activat de îndată ce biciclistul începe să pedaleze şi acţionează cele două roţi spate - pentru a face bicicleta de marfă la fel de uşor de condus ca o bicicletă standard. 

Scuterul electric de la BMW a fost gândit pentru utilizarea de zi cu zi, iar nemții spun că acesta este ideal pentru park & ride, întrucât poate fi pliat pentru a încăpea cu ușurință în portbagajul mașinilor de clasă mică. 

Ambele concepte de micromobilitate au fost concepute pentru a oferi o autonomie de peste 20 de kilometri. BMW subliniază că bateria poate fi scoasă şi încărcată acasă. 

Via BMW

Comentarii (5)

  • "Bateria se poate încărca acasă".
    Dar vai, ce inovatie! Noroc cu BMW...
    9 5
  • Edikkk
    :))) BMW prezintă concepte, ceea ce firme taiwaneze exportă în draci deja...

    E doar PR aşa să arate ei că se gândesc verde, în timp ce mai scot o serie M, GT, S line etc care pârâie de noxe
    8 16
  • No name
    Ce scuter electirc? E trotineta toata ziua. Pe scuter nu stai in picioare
    9 3
  • mircea badea
    bun, acum ue sa le vanda la 200 de euro la toata planeta.
    5 0
  • andrei
    sunt 2, nu vezi? una e trotineta, una e ca un scuter cu ceva pe care stai. ne uitam si noi la poze????
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru