Dacia: 7 milioane de vehicule asamblate la uzina de la Mioveni

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 19.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a asamblat mașina cu numărul 7 milioane la uzina de la Mioveni. Vehiculul aniversar este un Duster Extreme, finisat în culoarea Grey Urban, echipat cu motorul TCe de 150 de cai putere.

Uzina Dacia de la Mioveni a fost inaugurată în august 1968 și a produs, de-a lungul timpului, șase generații de modele. De la 1100 și până la noul Jogger.

În 1985, vehiculul cu numărul 1 milion a părăsit linia de asamblare a uzinei de la Mioveni. Mașina cu numărul 2 milioane a urmat 13 ani mai târziu, urmând ca pragul de 5 milioane să fie atins în 2014.

Acum, Dacia anunță că uzina de la Mioveni a produs mașina cu numărul 7 milioane. Vehiculul aniversar este un Duster Extreme (ediție limitată), echipat cu motorul TCe de 150 CP și transmisie automată EDC. Este finisat în nuanța exterioară Gri Urban.

În ceea ce privește SUV-ul Duster, acesta este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate. În prezent, din totalul producției de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului.

via Dacia

Comentarii (6)

  • asteptam cat mai repede cifra 10!
    13 2
  • Edikkk
    Bravo Dacia!

    Să vedem o versiune PHEV şi EV, în viitor şi veţi avea nota 10+
    7 8
  • Nota amuzanta cu cel din dreapta pozei, inteleg ca se grabea sa plece omu acasa, dar macar de dragul pozei putea lasa geanta undeva ascunsa, dupa dulapurile gri din spate sau chiar dupa masina cu nr. 7000000.
    10 1
  • Seriff
    Bravo Dacia, sper sa reveniti la 1.5 dci pe viitoarele modele.
    9 4
  • Cred că sunt șurubele care au uitat sa le fixeze.. :))). Sunt sigur ca a rezolvat imediat problema
    2 3
  • “În prezent, din totalul producției de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului.”... ma îndoiesc sa fi hotărât cineva ca in vremurile de mult apuse sa meargă obligatoriu mai mult de 85% din producție la export...in fapt de acolo vin comenzi însumând peste 85%... in poza par a fi doar fanii lui arafat... ori un fel de nomenclaturisti... ori poate împotriva voinței lor au fost racolați la sfârșitul turei sa apăra in poza
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru