Dacia a publicat un teaser video pentru noile generații Sandero și Logan: cele două modele ar putea fi prezentate în 7 septembrie

de Daniel Popescu
Joi, 03.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a publicat un teaser video pentru noile generații Sandero și Logan. Presa din Franța susține că modelele vor avea noutăți majore și că vor fi prezentate oficial în 7 septembrie.

Dacia a publicat joi pe rețeaua de socializare Facebook un teaser video de câteva secunde care anticipează o serie de lansări importante în gama de modele.

Teaserul arată succesiv forma generală a caroseriei pentru trei modele și, chiar dacă constructorul de la Mioveni nu menționează niciun nume, este clar că este vorba despre noile generații Sandero, Sandero Stepway și Logan.

"Nu cere doar una. Cere trei! Rămâi aproape... Ți se pregătește o surpriză pe care nu vrei să o ratezi!", este textul care însoțește teaserul prezentat de Dacia.

Rămâi aproape...Ți se pregătește o surpriză pe care nu vrei să o ratezi!

Rămâi aproape...Ți se pregătește o surpriză pe care nu vrei să o ratezi!

Posted by Dacia on Thursday, September 3, 2020

Până în prezent, Dacia nu a oferit niciun fel de informații oficiale despre noile generații Sandero și Logan. Cu toate acestea, presa din Franta a relatat în ultimele luni numeroase informații neoficiale despre cele două modele, care vor primi o serie de îmbunătățiri majore comparativ cu actualele generații.

INFORMAȚII NEOFICIALE DESPRE NOUA GENERAȚIE Dacia Sandero

Astfel, presa din Franța susține că Sandero va prelua platforma CMF-B pe care au fost dezvoltate și noile generații Renault Clio și Renault CapturDiferența este însă că Dacia va prelua o variantă mai accesibilă a platformei, care va fi lipsită de o serie de tehnologii moderne care ar fi crescut prețurile de comercializare în mod semnificativ.

De asemenea, noua generație Sandero va prelua o mare parte dintre motorizările noului Clio. Pe listă figurează motorul pe benzină SCe de un litru și 75 CP, motorul pe benzină TCe de un litru și 100 CP, dar și unitatea diesel Blue dCi de 1.5 litri și 85 CP.

Practic, pentru a evita o canibalizare a vânzărilor între Sandero și Clio, Sandero nu va primi cele mai puternice motoare din gama Clio: motorul pe benzină TCe de 1.33 litri și 130 CP și unitatea diesel Blue dCi de 1.5 litri și 115 CP.

De asemenea, noul Sandero Stepway va beneficia de o motorizare mild-hybrid E-Tech similara cu cea disponibilă pe noul Clio, care oferă 140 CP și are o baterie de 1.2 kWh.

În schimb, din punct de vedere al designului, noul Sandero va păstra estetica exterioară tradițională, astfel că îmbunătățirile vor fi semnalate în special la interior, acolo unde modelul va primi un ecran de dimensiunii medii.

INFORMAȚII NEOFICIALE DESPRE NOUA GENERAȚIE Dacia Logan

Între timp, tot presa din Hexagon afirma că, la fel ca noul Sandero, noul Logan va fi dezvoltat pe o versiune low-cost a platformei CMF-B. 

Logan va avea numeroase noutăți de design exterior, întrucât forma caroseriei va fi una mult mai "fluidă" decât în prezent, iar linia plafonului se va termina în zona portbagajului.

La interior, noul Logan va utiliza un ecran touch de dimensiuni mai mari, în timp ce poziționarea butoanelor fizice pentru controlul sistemului de aer condiționat va fi preluată de la noua generație a SUV-ului Duster.

Sub capotă, Dacia Logan ar urma să fie disponibil la lansare cu un motor pe benzină TCe de un litru, dar și cu o unitate diesel Blue dCi de 1.5 litri.

Nu în ultimul rând, Logan ar urma să folosească și o serie de sisteme de asistență precum frânarea automată de urgență sau sistemul pentru detectarea unghiului mort.

De asemenea, cel mai devreme în 2023, Logan ar urma să primească și o versiune mild-hybrid cu motor aspirat de 1.6 litri și 91 de cai putere, care va respecta viitoarele norme de poluare Euro 7 și care va fi acompaniat de o baterie de 1.2 kWh.

Potrivit mai multor publicații din Franța, inclusiv Motors Actu și Caradisiac, noile generații Dacia Sandero și Dacia Logan vor fi prezentat oficial luni, 7 septembrie.

Via Dacia

Comentarii (17)

  • Andrei
    Baieti, a 3-a nu e Sandero Stepway. E electrica!
    3 13
  • Bur3bista
    sandero, sandero stepway, logan.
    6 2
  • @Andrei, e vorba despre constructorul de la Mioveni. Asa zice in primele randuri. Iar Dacia electrică se va fabrica in Maroc
    2 5
  • Nu cred ca va fi diesel pentru Europa
    2 5
  • Unicorn
    Sunt cele trei versiuni care vor fi lansate luna aceasta. SANDERO, LOGAN și Stepway. Vor fi senzaționale.
    6 7
  • Oameni buni, mari schimbari nu vor fi decat,poate,la interior. Desi in afara sistemului multimedia pozitionat mai sus nu cred ca va fi mare lucru. In rest, mai nimic. Si as vrea sa ma insel, dar nici urma de coupe in 4 usi, sau de hatchback asemanator cu Clio. Vor fi iar ruda saraca, dar care, exploatata la greu ii va umple de bani. Si cu Duster au facut la fel. Unele au probleme de fabricatie de noi. Ieftin vrei, ieftin ai ! De cand o fi "ieftin" simbolul calitatii, nu stiu.
    13 33
  • Calingura
    Romanii trebuie sa isi vada locul in lume si sa inceteze sa viseze la Dacia care face modele de nivelul Mercedes.
    Banii vin de la Francezi, banii se duc la ei. Simplu si corect.
    Cand vor cumpara romanii marca mai discutam.

    Si nici atunci pentru ca afacerea trebuie sa aduca bani aluia care o deschide, nu prostimii.

    Nu va convine, faceti voi si dati poporului. Aceste furii nationaliste sunt ridicole.
    30 8
  • Bogdan
    O singura precizare am: clio e-tech nu e mild-hybrid. E "full" hybrid dar fara incarcare la priza. E la fel ca modelele hybrid de la toyota.
    7 2
  • În prima poză este Sandero Stepway.

    Dacă vreți să vedeți cum arată mașina, copiați poza și dați paste în IrfanView sau alt program de vizualizare/editare care are control de gamma. Dați sliderul de gamma la maxim et voila... are față de Dacia Spring :)

    Este singura poză la care merge trucul.
    12 2
  • Ciprian
    Si Dacia face teasere. :))
    Dar, ce sa vezi?! M-a facut curios.

    Frumos spus @Calingura.
    0 1
  • Solenza...din 2004
    In sfarsit manere de usi ..normale in locul acelor manere incomode tip scoica..
    In sfarsit rama superioara a usilor este "ingropata" in caroserie..
    Sper macar la o cotiera fata ..normala in locul acelui brat rabatabil destul de incomod...nu de alta , dar Lada Vesta are! SI mai are multe dotari interesante si pe care sper sa le vedem pe noua Dacia....macar un alt model de antena rqdio in locul batzului de pe modelele actuale....
    4 1
  • DACIA ISI BATE JOC DE CLIENTI.

    Masina noua (serie - UU14SDMC460751880) cu 40.000 de km, consuma o jumatate de litru la 1000 km, iar fabrica prin service-ul autorizat, spune ca este normal, CA ASA SCRIE IN CARTEA TEHNICA !!!!! - si nu e problema de garantie.
    Deci DACIA spune ca e ok sa completezi ZECE LITRI DE ULEI INTRE REVIZII

    VA BATETI JOC DE CLIENTI !
    10 4
  • @rov: din pacate tactica asta e intalnita la multi producatori, am o colega ce a patit identic cu un BMW seria 3 nou nout.
    3 2
  • @rov
    Nu e normal ce ti se intampla dar statistic se intampla. Si vechiul si nemuritorul 1.4 a avut o serie proasta cu intinzatorul distributiei stramb in blocul motor.

    @xxx
    O sa fie diesel in Europa mult si bine, cat timp e economic si are emisii foarte bune. Si spre deosebire de alte motoare din aceiasi categorie, asta nu prea are probleme cu filtrul de particule (1.6hdi) iar cu adblue are si emisii scazute. Care ar fi argumentele sa fie scos?
    Cred ca daca s-ar face un clasament serios cu cele mai bune motoare ale primului sfert din secolul curent, 1.5-ul ar prinde podiumul.

    Iar vedem aceleasi nemultumiri cand e timpul de o lansare Dacia:
    - vai iar nu avem 150 cai pe logan
    - vai iar nu avem 4x4 pe sandero
    - vai iar n-avem platforma de megane pe logan
    - vai iar nu avem versiune coupe sau cabrio
    Oameni buni, Dacia e o masina ieftina, cu motorizari ieftine si este excelenta asa cum este. Si intotdeauna in gama asta de pret, motorizarile ieftine fac grosul vanzarilor. Franta si Spania sunt plina de Stepway-uri. De ce? Pentru ca la 11k euro cat dai pe un Stepway tce100 cu GPL, nu-ti poti lua nici un amarat de Polo chel. La 8500 euro cat este cel mai ieftin Logan cu AC, nu iei nimic comparabil.
    Dacia este o masina ieftina si trebuie sa ramana asa. Orice chestii exotice nu-si au locul pe Dacia in primul rand si ar creste costul de dezvoltare a intregii masini in al doilea rand.
    6 2
  • @alex
    Aflam raspunsul luni din cate inteleg!
    1 1
  • https://i.imgur.com/CDKQmDc.jpg
    1 0
  • Nu e chel polo la 11500,nu ai vazut reclama,il iei la 10000 prin rabla cu aer cond,geamuri electrice si cotiera,adevarul e ca in romania nu merita sa dai pe o masina noua mai mult de 12000 euro.mi-ar place sa faca din nou programul rabla cu 3 masini ca in 2009
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru