Dacia Sandero a bătut Seat Leon la el acasă: e cea mai vândută mașină din Spania în 2020

de Bogdan Mirică
Marti, 05.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chiar dacă e la final de carieră, Dacia Sandero a reușit o fabuloasă victorie în deplasare, pe piața din Spania. În 2020, Sandero a bătut la vânzări liderul din ultimii șase ani: Seat Leon.

Chiar dacă anul 2020 a fost unul dificil pentru majoritatea constructorilor auto, el a adus vești foarte bune pentru constructorul autohton. Dacia a avut parte de scăderi pe cele mai importante piețe auto, însă a marcat succes după succes cu Sandero, un model aflat la finalul carierei.

După ce am aflat că, pentru al cincilea an consecutiv, Dacia Sandero a rămas cea mai vândută mașină în rândul clienților persoane fizice din Franța, avem vești bune și din Spania. Potrivit lifenews.ro, Dacia Sandero a reușit o performanță istorică. Modelul românesc a totalizat 24.035 de unități vândute în 2020. A depășit astfel la mustață Seat Leon, care a vândut 23.582 de mașini.

Cu această valoare, Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Spania în 2020, detronându-l pe Leon după șase ani în care modelul spaniol a staționat pe prima poziție. Și după 12 ani de monopol Seat al primei poziții.

Fără lipsă de modestie, Dacia Sandero a câștigat un fabulos meci în deplasare, reușind să-i bată pe iberici la ei acasă.

E ca și cum în România, Dacia Logan ar fi detronat de o mașină de import. Improbabil, la cât de iubite sunt modelele Dacia la noi în țară.

Dacă ne uităm la clasamentul pe branduri din Spania, Dacia nu se află nici măcar pe podium. Chiar dacă Sandero s-a vândut bine, celelalte modele nu au reușit să plaseze Dacia decât pe locul 10 în topul vânzărilor pe 2020. Aici, Seat și-a făcut dreptate, reușind să își adjudece prima poziție, urmat de Volkswagen și Peugeot.

Toate mărcile au suferit scăderi considerabile, având în vedere că piața spaniolă a înregistrat o scădere de 32.2%, mai gravă decât cea din România, unde scăderea a fost de 22%.

via l lifenews.ro

Comentarii (21)

  • Rezultatul asta vine ca o confirmare. Si in 2018 a facut performanta in Spania. Locul 1 la vanzari persoane fizice cu 10.000 de unitati peste locul 2. La general a avut locul 4.
    Foarte bine, oamenii sunt pragmatici.
    23 5
  • bv Dacia. sa se vanda cat mai multe in afara tarii
    16 5
  • Edikkk
    Democratizarea produsului...

    Bravo Dacia!

    Este marele avantaj al Daciei, preţul Smart buy care generează baza cumpărării.

    Odată cu diminuarea dramatică a păturii de mijloc (în Estul Europei, Turcia inclus, peste 50% din populație este la nivelul salariului minim, care este controlat de stat, ca să nu fie foarte mic)
    importanţa mărcilor base, sau Smart buy creşte dramatic
    (vedeţi mărcile de casă ale super marketurilor)

    Aici vom avea, prin urmare, maşini electrice scumpe dar dorite de cei cu bani, iar restul cu termice, unde Dacia îi aşteaptă.

    Cum ziceam, cine nu face electrificarea serios, măcar VW sau Mercedes, ajunge în plasa Dacia.
    Unde Dacia o va bate cu ferocitate.
    14 22
  • Citizen
    Bravo pentru marca Dacia si pentru modelul Sandero, dar sa nu uitam ca acest model nou se va construi exclusiv in maroc si astfel ajunge mult mai repede in Spania si Franta cu preturi foarte bune.
    As avea o rugaminte daca puteti sa faceti un articol separat comparativ pe modelele Sandero si Sandero Stepway cu preturile de lista si oferta din tarile vestice unde se vinde bine Dacia si Romania.
    Asta chiar ar fi interesant!
    3 2
  • Unde se fabrica Sandero?
    16 12
  • La Mioveni se produce exclusiv versiunea Stepway și in cazul Sandero II și pentru nou lansatul Sandero III.
    La Tanger se produce modelul Sandero obișnuit.
    5 1
  • Danuț Alin Niță
    @dci
    Sandero pt Spania se fabrică in MAROC.....:)))
    :)))
    6 0
  • Ionuț
    Ne bucurăm degeaba toată marca dacia care se vinde in Spania este produsă exclusiv în Maroc-Tanger
    In Romanica mai avem reduceri de costuri, investiții ...:)))
    7 0
  • Einstein
    La fabrica.
    4 3
  • sunt multi fanatici Dacia, ori detine actiuni la Dacia Tanger?
    2 8
  • andrei
    ma indoies ca va bate dacia cu ferocitate. trebuie sa te uiti si la cat profit total se face. daca tu vinzi 100 de masini cu profit 10, iar eu 50 cu profit 22, per total am mai mult profit ca tine. e cam ca la mobile. unde unii vand in prostie, dar daca te uiti la cota de piata si in functie de profit, constati ca aia de vand mai putin, dar scump, sunt in top.
    oricum, aberezi big time. la tine totul e electrica sau nu exista. daca nu e electrica, se bate cu dacia. se bate din parti cu dacia. asa, bmw ar trebui sa dea faliment instant pe logica ta. ca nu are nicio sansa sa se puna cu dacia, fiind cu preturi diametral opuse. dar nu prea e cum zici tu.

    termicele se vor mai vinde ani buni. nu vrem toti o masina "moarta" si aici nu ma refer la performante, ci implicarea in condus.
    8 13
  • @ dci

    Înțeleg aluzia ta, dar aleg să răspund. În România și în Maroc. Mă refer la generația a doua care se pensionează acum. La generațiile noi, Stepway în România, Sandero normal în Maroc. Adică România produce Stepway și Duster (cele mai vândute și scumpe modele Dacia) + Logan care e încă iubit la noi.

    Dar Renault unde produce? Păi, în Franța, Spania, Turcia, Brazilia, Argentina etc.

    Dar VW unde produce? În Germania, Slovacia, Spania, Africa de Sud, China, Brazilia, Mexic, Argentina etc.

    Pot să continui așa și cu alți producători, dar cred că s-a înțeles ideea.
    17 6
  • Octavian
    Eu stiu ca e facuta in Maroc.
    E un Renault fantuzesc cu sigla Dacia care se fabrica in Maroc si se vinde (si) in Spania.
    Care e treaba cu Romania?
    9 17
  • @ Octavian

    Toate generațiile Sandero s-au fabricat și în România. Și continuă să se fabrice.
    14 5
  • Parere
    Sandero este fabricata si in Romania. Spre deosebire de Golf, care are 80% piese made in China.
    6 5
  • Danuț Alin Niță
    @ moldovean
    Sîrmă....
    Tu comentezi...:)))
    5 12
  • Danuț Alin Niță
    @octavian
    Ai dreptate frate
    In romanica se produce doar stepway....
    :)))
    8 9
  • A explicat Moldovean sau nu?
    Din ultimul comunicat Acarom (cine nu știe să vadă cine e), în primele 11 luni din 2020 au fost produse la Mioveni la DACIA 30.814 de unitati Sandero 2:
    Acces, Esential, Comfort sau Stepway, parte din cele 24.035 vândute tot anul în Spania.
    Și care e problema dacă se mai produc și pe la Oran, Algeria sau Tanger și Casablanca în Maroc, e rău să mai trimită acolo piese sau asambluri din România pentru montaj?

    Și cine vrea să fie cârcotaș să fie până la capăt dacă știe: primele Sandero au avut siglă Nissan sau Renault și au fost vândute peste ocean. Așa și?
    În loc să respecte ce-nseamnă acest produs multinațional pentru economia acestei țări, se-ntrec trolii la aruncat cu noroi, inclusiv în cine le mai dă informații mură-n gură.
    13 4
  • Clique
    Prin vânzările crescute a brandului Dacia în Spania se observă de fapt traiul omului de rând.
    Omul de rând (cel puțin în exterior) a început să aleagă Dacia pentru prețul realist pe care-l are și întreținerea decentă.
    9 3
  • Edikkk
    Este foarte posibil ca motoarele pentru Dacia din Maroc să fie produse în România, la fel cu se întâmplă cu Renault / Dacia din Rusia

    Apoi tot ce ţine de proiectare, design, inginerie sunt în România


    Deci parţial, pentru Daciile Maroc putem spune Bravo România.
    6 3
  • Florin
    Dacia / Seat
    Țințar / Armăsar
    Nu se poate compara niciodată !!!!!
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru