Detalii tehnice Kia Niro electric: 204 CP și 463 de kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Luni, 04.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic a publicat o serie de detalii tehnice despre versiunea electrică a noii generații Niro. Din pachet face parte un singur motor electric, capabil de 204 CP, și o baterie de 64.8 kWh care promite o autonomie de 463 kilometri.

Noua generație Kia Niro a debutat la finalul lunii noiembrie 2021. Primele detalii tehnice au fost publicate în ianuarie 2022 și atunci am aflat că versiunile hibrid și plug-in hybrid sunt echipate cu motorul de 1.6 litri, pe benzină, și un motor electric.

Mai mult, cele două versiuni dispun de 141, respectiv 183 de cai putere. Versiunea hibrid cu încărcare la priză poate parcurge până la 65 de kilometri în modul full electric, atunci când este echipată cu jante de 16 inch.

Acum, Kia a publicat o serie de informații despre versiunea cu zero emisii a lui Niro. Niro EV, pentru că acesta este numele său, vine echipată cu un singur motor electric. Unitatea dezvoltă 204 CP și 255 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 7.8 secunde.

Coreenii au instalat o baterie de 64.8 kWh, care promite o autonomie de 463 kilometri (WLTP). La o stație de încărcare rapidă, repriza 10 - 80% durează 43 de minute.

Kia mai menționează că noul Niro EV are un coeficient aerodinamic Cd 0.29 și că poate tracta până la 750 de kilograme.

Kia Niro EV este așteptată să debuteze pe piață în cursul acestui an.

via Kia

Comentarii (5)

  • 204 cai avea și cea vechie nu puteau măcar și ducă până la 210 sau 215
    0 5
  • olteanu
    @Nonol
    La ce bun, nu iti ajunge atata putere?
    6 0
  • estetul
    E vreun concurs de genul cine face cea mai urâtă mașină? Până acum Toyota câștiga clar, dar cu noile versiuni Sportage și Niro Kia vine tare din urma. PS: Proprierar de ceed.
    8 3
  • Lucian
    Dupa incarcarea "rapida" in 43 de minute, pare sa fie platforma veche, nu cea noua folosita de Kia EV6
    1 1
  • Pana acum copiau. Copiau stopuri, aripi, volane, borduri de la mai multe marci si incropeau ceva care totusi, arata cumva. Era ca la zacusca - gustul e bun, nu conteaza cum arata.
    Se pare ca acum li s-a urcat la cap. Au impresia ca au trecut de perioada "fake it till you make it". Asa ca s-au apucat, fratelemeu, sa le deseneze ei. Cu rezultatele pe care le vedem. Si nu pot sa spun decat "Of... Doamne... De ce?..."

    In rest, nu stiu... deja sunt ani de cand arhanghelii "viitorului electric" propovaduiesc despre cum o sa creasca autonomiile ca din apa si cum o sa scada preturile pana mai jos de piciorul broastei. Cum n-o sa mai merite sa iei termica, toti vom conduce cu ozonul in plaman si o sa imbratisam copaci cand nu ne vede nimeni.

    Cand colo... :))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru