Ferrari admite că motorul este principala cauză a lipsei de performanță din Austria: "Va fi foarte dificil, motoarele sunt înghețate în acest sezon"

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Ferrari recunosc că motorul este principala cauză pentru lipsa de performanțe din Austria și anticipează că Scuderia va avea un sezon dificil, întrucât dezvoltarea motoarelor este interzisă.

Ferrari a obținut locul doi în Marele Premiu al Austriei prin Charles Leclerc, însă performanța a venit și pe fondul a numeroase abandonuri și incidente. De altfel, în calificări, Leclerc a fost doar al șaptelea, la o secundă în spatele lui Valtteri Bottas, care a obținut pole position-ul.

Mattia Binotto, șeful Ferrari, consideră că șapte zecimi din această diferență are drept cauză motorul și avertizează că șansele Scuderiei în acest sezon sunt limitate din cauza faptului că dezvoltarea motoarelor este interzisă.

"Din această secundă, trei zecimi le-am pierdut în viraje, iar șapte zecimi pe liniile drepte din cauza motorului. Cred că va fi extrem de dificil, întrucât motoarele sunt înghețate pe parcursul sezonului. Viteza de pe liniile drepte are legătură și cu forța de apăsare aerodinamică, iar aici nu vom lucra prea curând", a declarat el.

Toate echipele cu motoare Ferrari au înregistrat regrese de aproximativ o secundă în calificări comparativ cu rezultatele de anul trecut de pe același circuit.

Presa internațională speculează că o explicație ar putea fi faptul că FIA și Ferrari au ajuns la o înțelegere secretă cu privire la motorul utilizat anul trecut, semn că este posibil ca Scuderia să fi încălcat regulamentul tehnic.

De altfel, Binotto a refuzat să facă orice comentariu pe acest subiect.

"Sincer, nu mă gândesc la anul trecut. Comparația ar trebui să fie cu rivalii noștri. Ne concentrăm pe forma noastră raportată la rivali, la rezultatele din calificări și cursă, și încercăm să rezolvăm problemele monopostului", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (23)

  • bobita
    6 piloţi au refuzat să îngenuncheze pentru mişcarea #blacklivesmatter. Ce spune Lewis Hamilton
    Campionul mondial Lewis Hamilton, care a terminat cursa de la Spielberg pe locul 4, a reacţionat după ce mai mulţi dintre colegii săi au refuzat să îngenuncheze înainte de start.

    "Încă este un mesaj foarte puternic, dar indiferent dacă îngenunchezi sau nu, gestul acesta nu va schimba lumea. Problema globală este mult mai mare decât un gest aşa mic ca acesta.", a afirmat Lewis Hamilton, conform BBC.

    "Nu ştiu dacă vor mai fi alte oportunităţi de a face acest gest. Cu siguranţă nu vreau să-l facă în timpul intonării imnurilor naţionale. Dar, ceea ce pot afirma cu siguranţă este că voi continua să încerc să-mi îmbunătăţesc educaţia şi să-i încurajez şi pe alţii să facă la fel. Nu vreau ca oamenii să se simtă obligaţi să o facă. Vreau ca lumea să fie entuziasmată pentru că ia parte la această schimbare.", a mai afirmat campionul britanic.
    10 5
  • Neutru
    Doar nu suntem afectați de corona virus.Știm cu toții că a fost o înțelegere între Ferrari și FIA de a nu face publice rezultatele unui control.Nu întelegerea e secretă ci rezultatele controlului.Probabil Ferrari se ocupa de viitorul monopost „înghețând”dezvoltarea celui prezent și hotărârea de amânare cu un an hotărâtă de Mercedes pardon FIA,i-a găsit nepregătiți.S-a decis să mai câștige încă un titlu facil cine trebuie.S-a apăsat butonul potrivit(lăcomia).
    11 6
  • Neutru
    Hamilton spune că nu e vinovat de coliziunea cu Albon și penalizarea este o dovadă de rasism.Apelează din nou la „discriminarea pozitivă”și spune că Albon la faultat chiar dacă roata lui față a lovit roata spate a lui Albon acesta trebuia să-i facă loc ieșind de pe pistă.@bobiță .Campionul mondial este fiul unei australiene albe și a unui aborigen din Noua Caledonie(negru)care se ocupă cu exploatarea minerilor în minele de nickel.Întreabă-l despre drepturile omului și ce face el pentru asta în afară de purtarea unui lanț cu lacăt la gât(probabil de aur)Nu sunt adeptul„discriminării pozitive”și am dreptul la opinie.Omul nu trebuie să îngenuncheze,că nu-i sclavul nimănui.E un gest josnic, tribal.
    24 5
  • Costel
    fanii ferrari sa nu-si faca prea mari iluzii numa' ca sa poata evita mai usor deziluziile in 2020,

    asta oi inteles eu din disertatia team-principal-ului, o proiectie inacceptabila pentru a convietui in minima armonie cu fanii in debutul unui sezon in care toti tifosii is macinati de marea revansa,
    o perspectiva musai jenanta pentru o echipa etalon precum cea din Maranello, fapt pentru care-i solicit pentru a doua oara demisia acestui nefast lider al scuderiei
    15 4
  • Neutru
    Hamilton a declarat la BBC.o fi de încredere?
    7 4
  • Costel
    D-le Neutru,

    ii evident ca acel terchea-berchea poarta toata culpa pentru perturbarea tihnei Benz pe final de cursa,
    cum sa-ti permiti sa depasesti tam-nesam pe exteriorul unui viraj un ditamai sextuplu,
    chiar se crede asta micu' vreun Mansell prin Peraltada ?
    cum sa-si permita acel John Doe al F1 cu pneuri soft noi-noute sa aiba sorti de izbanda asupra reperului pilotajului cu harduri imbatranite de vreo 40 de tururi,
    tocmai d-asta zic ca thailandezu' tre' sa fie disciplinat de mic iar cele doua corectii musai paterne pe care i le-o oferit "marinimosu" sextuplu in ultimele trei curse face din atentia pe care hamilton o acorda tinerei generatii de piloti sa devina sursa de inspiratie pentr-un nou #
    10 7
  • Doar in fata lui Dumnezeu se ingenuncheaza! Si asta doar cine vrea.
    16 2
  • Cine sunt cei 6 piloti? Cel putin mie, gestul lor de a refuza mascarada asta cu blm, este unul de toata lauda.
    19 3
  • @Costel
    #TakeAlbonOffTheTrack.
    M-a dezgustat Croft cu comentariul lui penibil. Hamilton nu si-a aparat pozitia acolo. L-a scos afara intentionat pe Albon. Daca nu era acest incident, Alex castiga cursa. Vettel, si-a luat 5 secunde pentru iesirea aia pe iarba in Canada. Verstappen, a depasit un pic limita pistei cand a trecut de Raikkonen, si a pierdut pozitia pe podium. In F1, e dublu standard! Daca spui ceva de Hamilton, esti rasist. E ridicol tot ce se intampla!
    19 5
  • Karma and maFiA
    @AyrtonSenna1991:Hamilton n-are caracterul murdar ca iubitul tau Senna sa scoata pilotii intentionat din cursa.Prostul de albon se putea duce mai pe marginea circuitului ca avea spatiu dar nu-l duce mintea si n-ai ce sa-i ceri.De mizeriile lui albon de la start nu zice nimeni nimic.Cat despre dublu standard ai mare dreptate: Anul crecut Verstappen a avut voie sa-l impinga pe Leclerc de pe circuit, Vettel si Sainz au avut voie sa fure startul, Leclerc a avut voie sa mearga tare pe steag rosu, sa incurce pe altii la boxe, sa-l loveasca pe Bottas in Ungaria, sa-l impinga de pe circuit pe Hamilton,sa taie sicana si sa mearga zig zag in Italia, acelasi Leclerc a scapat de steag negru in Japonia desi dupa ce si-a avariat masina cand a intrat cu intentie in Max, a ramas pe circuit punandu-i in pericol pe ceilalti si a avariat serios si monoposturile lui Hamilton si Norris, "saracutul" albon a avut voie sa-l depaseasca prin afara circuitului pe Checo si sa-l scoata de pe circuit pe Norris.Se observa clar ca dupa Canada: Hamilton a fost taxat pentru orice, Leclerc si Red Bull au fost protejati intens iar Perez si Kvyat sunt penalizati si cand nu fac nimic.Daca se mai concureaza mult prin Austria si Italia s-ar putea sa ai noroc si sa rateze Hamilton o cursa,nu-i nimic ne bucuram de Grosjean, Vettel, Giovinazzi si sfantul albon.Poate nu esti un rasist dar stim ca esti alonsist frustrat.Stii,cand nu-ti place o miscare (BLM) care pe tine nu te afecteaza, o poti ignora. Nu afecteaza pe nimeni ca unii piloti au considerat ca trebuie sa ingenuncheze, nici ca Mercedesul a devenit negru.In schimb,prostia afecteaza grav.

    #Hulkenberg deserves Red Bull, albon deserves Home!!!
    12 14
  • Un singur amanunt. Cei ce amintesc de legende precum Ayrton Senna, Michael Schumacher sau Juan Manuel Fangio inainte sa-i vorbeasca de rau sa se spele pe gura!
    " Aquila non capit muscas"
    16 4
  • Neutru
    Karma and maFIA. Ți am oferit niște explicații în articolul anterior.Prin instituția la care am lucrat ultimii 22 de ani am crescut sute de copii de romi și orfani sau copii cu părinții în pușcărie.Nu sunt rasist și iubesc oamenii pentru că și eu sunt om.I-am îmbrăcat, hrănit,educat,spălat și îndemnat să fie demni nu cârpe îngenunchiate care în haită devin sadici.
    12 2
  • Neutru
    PS. Dacă întâmplător faci parte din cei crescuți de mine știi cine sunt.Tot cartierul TEI-TOBOC copii și părinți ma-ți cunoscut și știți ce fel de om sunt.
    8 2
  • Ramilton sa-si doneze chenzina de la Mercedes de pe un sezon daca e chiar asa de mare activist. Ca prin Bronx se face foamea.
    11 3
  • Karma and maFiA
    @Neutru: Probabil din cauza copiilor cu parinti in puscarie, ai ajuns sa-l sustii pe albon si sa minti de dragul lui. Hamilton se considera nevinovat dar nu a spus nici o clipa ca penalizarea a venit din rasism. Dar tu mereu minipulezi lucrurile si esti la fel de "neutru" ca domnul Costel.
    Onoarea unui om nu sta in ingenunchiat si cei care au facut-o nu sunt sclavi ci doar au vrut sa-si arate sustinerea. Nu am nimic nici cu cei care au ramas in picioare. Unii considera ingenunchiatul un gest de sustinere iar pentru altii este o umilinta. Kimi s-a umilit la Ferrari fara sa ingenuncheze la propriu.Ce faceti tu&Co este mult zgomot pentru nimic.Si este penibil ca-i atacati pe cei cu BLM pe un articol de f1 in loc sa comentati de cursa. Ca unii au protestat civilizat si altii s-au folosit de BLM sa fura si sa instige la violenta este o alta discutie care nu-si are locul aici.
    Eu sunt din Iasi dintr-o familie integra si cu principii dar nu am discriminat niciodata persoanele de culoare, romi sau alte categorii de oameni.Din fericire nu te cunosc si la ce comentarii paranoice postezi, sincer nici nu vreau sa te cunosc.



    @Sumi7: 2 lucruri am sa-ti spun:
    1.Fangio, Schumacher, Senna, Clark, Lauda si altii sunt legende. Dar si Hamilton este o legenda vie chiar daca pe unii va deranjeaza si merita acelasi respect. Atentie, nu am spus ca Lewis este mai bun decat au fost respectivii.
    2.Legendele noaste au fost oameni iar toti oamenii au si defecte.Si chiar daca din pacate Senna nu mai este printre noi, nu-i sterge pacatele si trebuie sa ramana in amintirea oamenilor si cu rele si bune. Ideea "de morti numai de bine" este o prostie.
    9 7
  • Daca nu era SAFETY CAR de trei in concurs (nu am numărat de cate ori a fost) cei de la Mercedes aveau minim o jumătate de tura in fata tuturor, așa ca ar trebui sa introducă chestia asta obligatoriu la fiecare cursa, competiția va fi mai atractiva pentru neutrii (ca mine)
    Referitor la grafic comparare, este fără relevanta din doua motive:
    1. fără un sașiu si fără un pilot bun pot sa ai cel mai bun motor, dar degeaba!
    2. Cand anul trecut ai fost aproape 0 barat, ce contează ca ai câștigat 0,4 sec!
    Hamilton este un suficient, ce sa zic îl, ocoleau femeile daca punea si el un genunchi pe pământ!
    Oricum gestul este ridicol si fără relevanta in lumea lor, ii doare-n șpiț de necazurile altora! Uita totuși ca audienta le-a scăzut fata de acum 10 ani!
    3 1
  • Neutru
    Trebuie oferită o șansă,o alternativă mai bună pentru toți copii.Să poată alege.În Declarația pentru drepturile omului se scrie că toți oamenii se nasc cu drepturi egale și trebuie tratați egal nu că sunt egali pentru că asta e imposibil.Nici frații sau surorile unei familii nu sunt egale.Și atunci politicienii au inventat „discriminarea pozitivă”să-i voteze cei ușor de manipulat.Repet, nu-i de vină un om că e prost e ghinionul lui și nu-i meritul unui om că e deștept e norocul lui.La fel și cu frumusețea.Celelalte țin de fiecare,bun sau rău,cinstit sau hoț,decent sau panaramă,corect sau ipocrit.Filozofie necunoscută de BLM și Antifa,și susținătorii lor.N-o să fiu niciodată de acord cu distrugerea și crima de dragul spectacolului!
    11 0
  • @Karma and maFiA
    Si eu sunt din judetul Iasi. Provin dintr-o zona, in care as putea spune ca "romi" sunt majoritari. Cel putin in ultimii 15 ani, s-au mutat masiv pe langa localitatea in care traiesc. Nici eu, nici parinti sau bunicii mei nu i-au discriminat absolut deloc. Cu unii chiar am avut o relatie buna. Unul dintre prietenii mei cei mai buni, este "rom". Spun toate astea, ca sa vezi ca personal nu am nimic cu ei. Dar, sa te fereasca Dumnezeu sa li se puna pata pe tine. Si o spun din propria experienta, nu a fost prea placut sa ii evit o perioada de timp, pentru simplu fapt ca am avut un conflict cu unul de-al lor, cu toate ca nu i-am spus un cuvant denigrator respectivei persoane. Cu asemenea oameni, trebuie sa fii precaut. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te comporti civilizat. Problema este, ca ei nu se comporta civilizat si instiga la violenta fizica si verbala, apoi baga placa cu rasismul. Chestiunea negrilor din America, e asemanatoare cu a tiganilor din Romania. Suntem in secolul xxi, nu ii mai insulta aproape nimeni, nu mai suntem in anii 50-60. De asemenea, si ma refer la "romi" au un dispret fata de romani, pe care il etaleaza fara nici un pic de jena. Daca vrei, iti pot da exemple, dar m-as lungi prea mult. Spui ca provii dintr-o familie " integra si cu principii". Numindu-ma pe mine " alonsist frustrat", crezi ca demonstrezi educatia pe care ai primit-o? Este cumva un delict faptul ca tin cu el? Am avut comentarii partizane, insa parerea mea despre blm, nu are nici o treaba cu spaniolul. Educatia ti-o arati purtandu-te frumos cu toata lumea, in limitele decentei, nu aruncand cu noroi, pentru faptul ca cineva sustine un alt pilot. Iti recomand, sa traiesti printre ei o luna de zile, asa ca un experiment. Apoi vom vedea daca vei mai avea aceeasi parere. Cu respect, un fan al lui Ayrton Senna si Alonso.
    9 1
  • Neutru
    Să fiți voi sănătoși că sunt mai mulți moldoveni în București decât în Iași.În administrația publică(primăriile din București)75-80 la sută sunt moldoveni(moldovence)10 la sută evrei,restul altceva.Despre cursa de Duminică terminată de jumătate din piloți cred că simulatoarele din pauza forțată au avut rolul lor.adaptarea la real diferă de la un individ la altul.Duminica viitoare va fi mai bine în toate formulele 3 2 1.Sper!
    4 2
  • Karma and maFiA
    @AyrtonSenna1991:
    In zona in care stau nu sunt romi si prin urmare nu prea am avut treaba cu ei.Insa nu aprob generalizatul.Cred ca oamenii sunt foarte diferiti chiar daca sunt din aceeasi etnie. Din pacate in Romania si probabil si in alte tari anumite categorii de oamenii nu prea au acces la educatie.Statul pare mai interesat de inmultirea populatiei. In privinta discriminarii nu cred ca s-a progresat prea mult fata de anii 50-60 si mai ales in SUA.Trump discrimineaza si oamenii de culoare si sud americanii iar multi din votantii lui l-au ales pt. ca le-a promis celebru zid. Multi dintre sustinatorii BLM vor respect, mai multe sanse la educatie si drepturi egale.Nu vad nimic rau in asta.BLM nu inseamna violenta si furt iar Hamilton si celelalte celebritati de culoare nu au indemnat la asta.

    Urmaresc F1 de prin 2000 si Alonso este cel putin in top 5 piloti preferati dar nu pot cu o parte din fanii lui.Profitati de orice ocazie sa-i criticati pe Hamilton si Vettel si mi se pare ca o faceti din frustrare.Scuze daca ma insel.
    4 1
  • Andrei
    Fost fan Schumacher, apoi Alonso la Ferrari....e destul de greu sa vad ca echipa asta nu reuseste sa se adune. Vettel a miscat ceva dar prea putin pentru cate titluri are. Labil psihic, nu are forta unui Schumacher sau Alonso. Leclerc...talentat dar inca fara experienta unui titlu mondial. Insa nu pilotii sunt problema acum, e masina. Masina care era de top in 2018, 2019. Cu care se putea castiga un titlu. Din pacate pilotul nr. 1 n-a coagulat nimic in jur, dimpotriva, a demotivat prin gafe de incepator. Poate ca trebuie sa se concentreze pentru 2022. Cu noul regulament.
    7 1
  • Mercedes F1
    Vettel este un pilot demotivat. Slab. Din pacate pentru el nu cred ca va mai gasi un loc in F1 pentru la anul.
    11 1
  • Ricci RENbO
    ALONSO la RENAUL F1?!?

    Hai Ricci mai repede la McLaren sa facem performanta ca doar o sa avem motor!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru