Ferrari SF90 Stradale a stabilit un nou record pe circuitul de la Indianapolis

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari SF90 Stradale, echipat cu pachetul Assetto Fiorano, a stabilit un record de timp pe celebrul circuit american Indianapolis. Totul s-a întâmplat în timpul evenimentului Ferrari Racing Days.

Noul SF90 Stradale este cel mai puternic model de stradă lansat vreodată de Ferrari. Echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, SF90 Stradale dispune de 1.000 CP și 800 Nm cuplu. Suficient pentru a atinge 100 de km/h în doar 2.5 secunde.

Modelul italian nu este foarte rapid doar în linie dreaptă ci și pe circuit. De fapt, Ferrari SF90 Stradale, echipat cu pachetul Assetto Fiorano, tocmai a stabilit un timp de referință (pentru mașinile de producție) pe celebrul circuit american Indianapolis.

În cadrul evenimentului Ferrari Racing Days, mașina în cauză a parcurs cei 3.925 kilometri ai circuitului în doar 1 minut și 29.625 secunde. Viteza maximă atinsă a fost de 280.9 km/h.

Pachetul Assetto Fiorano include mai multe componente exterioare din fibră de carbon, un sistem de evacuare din titan, amortizoare Multimatic și un eleron suplimentar care crește apăsarea la sol pe puntea spate cu 390 de kilograme la 250 km/h.

Masa proprie a unui SF90 Assetto Fiorano este cu 30 de kilograme mai mică decât a unui exemplar obișnuit.

via Ferrari

Comentarii (2)

  • O masina moderna si foarte performanta,bravo Ferrari.Pacat de sistemul hibrid inutil care atarna enorm la cantar.
    6 0
  • Dragos
    Al naiba circuit de 3925 Km.
    Km au ajuns sa fie tot una cu metri.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru