Ford: Viitoarele modele electrice vor primi prize compatibile cu încărcătoarele Tesla

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit lui Jim Farley, șeful Ford, viitoarele modele electrice ale Ovalului Albastru vor primi prize de încărcare compatibile cu încărcătoarele Tesla pentru piețele din SUA și Canada.

Într-un anunț făcut pe contul său de Twitter, Jim Farley, șeful Ford, anunță că viitoarele modele electrice ale mărcii americane vor primi prize de încărcare compatibile cu încărcătoarele Tesla. Astfel, clienții din SUA și din Canada ale viitoarelor modele vor putea utiliza o stație Tesla fără nevoia unui adaptor, odată cu lansarea viitoarei generații de modele cu zero emisii a Ovalului Albastru.

Chiar și așa, Farley precizează faptul că clienții vor putea folosi în continuare și stațiile de încărcare Ford. De aici putem deduce că viitoarele modele electrice ale mărcii ar urma să primească două prize de încărcare pentru stații de încărcare diferite.

La final, același Farley mai menționează că, începând din prima parte a anului viitor, clienții modelelor Mustang Mach-E, F-150 Lightning și E-Transit vor putea folosi un încărcător Tesla cu ajutorul unui adaptor. În 2025, Ford va introduce noua sa priză de încărcare compatibilă cu standardul NACS (North American Charging Standard), folosit de către încărcătoarele Tesla.

Așa cum spuneam, această noutate va fi disponibilă doar pentru clienții din Statele Unite și Canada. Deocamdată, nu se știe dacă vor beneficia de această noutate și clienții europeni.

via InsideEVs

Comentarii (6)

  • Mircea Badea
    mda, seful "la" electrice dicteaza.

    europenii, mai slugi la licurici, isi mai cumpara niste adaptoare..
    2 19
  • oricine
    Au început ușurel cu copierea (ca să nu facă ăia vreo criză de personalitate) dar sper să continue și cu celelalte și nu în ultimul rând cu prețurile. Ce nu înțeleg eu este că deși au un standard american (pe care nu l-au respectat considerându-se mai deștepți) le mai trebuie doi ani să îl implementeze. Să le spună cineva că este doar o priză.
    14 1
  • @dutzu
    https://www.go4it.ro/content/auto/tesla-model-y-cea-mai-bine-vanduta-masina-din-lume-in-t1-2023-19219405/
    4 17
  • T1 s-a “terminat” in Martie, este istorie si știam. Posibil te-ai zăpăcit si nu ai citit când am spus ca problemele pentru Tesla vor începe din T2 si se vor agrava pe sfârșit de an.
    Sper ca acuma sa reții.
    PS in Europa in Aprilie a căzut pe 17… direct.
    Altfel spus cum a venit așa se duce.
    Alte informații perimate, inutile, de frustrat si limitat mai ai?
    15 3
  • @dutzu
    nu ne afuma aiurea, pune link. pana apare q2 e 1-0! si la sfarsitul anului tesla va domina.
    5 16
  • Nu am nevoie nici să “câștig” nici sa am dreptate…. totul ok in viața mea, chiar foarte ok. Știi foarte bine cine are nevoie de așa ceva si de ce mai ales pe un post de anonimi si in multe cazuri de ipocriți care nici sa-si păstreze o identitate falsa nu sunt in stare.
    Q1 este neconcludent si nu mai repet de ce ca oricum îți alunecă pe netezimea creierului…
    Din partea mea sa greșesc si sa vina Tesla cu o revoluție din care noi clienții sa avem ce câștigat si totul ok, dar pe moment vine… cyber truck, una dintre cele mai hidoase creații a lumii auto.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru