Google: cheile mașinii și permisul de conducere, înlocuite cu dispozitive Android

de Alexandru Monenciu
Vineri, 26.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google vrea ca, în viitorul nu foarte îndepărtat, telefoanele mobile care folosesc sistemul de operare Android să înlocuiască permisul de conducere (fizic) și cheia mașinii.

Telefoanele mobile nu mai sunt de foarte mult timp un simplu dispozitiv care îți permite să vorbești cu un interlocutor aflat la distanță. Încet, încet, acestea au ajuns să înlocuiască aparatele foto, cardurile folosite pentru diverse plăți și sistemul de navigație al unei mașini.

Google vrea să ducă lucrurile și mai departe. Gigantul american intenționează ca, în viitorul nu foarte îndepărtat, telefonul mobil (cu sistem de operare Android) să poată deschide/închide o mașină, fară o anumită aplicație instalată, sau să țină locul permisului de conducere (fizic).

Pentru ca diferitele companii din domeniu să aibă acces la resursele necesare dezvoltării unor astfel de tehnologii, Google a lansat acum Android Ready SE Alliance.

Pentru a nu putea fi copiate, informațiile personale ar trebui păstrate în așa numitele seifuri digitale, iar Google oferă deja un astfel de sistem: Android KeyStore (StrongBox).

Ca exemplu de dispozitiv care să fie capabil de înlocuirea cheii sau a permisului, Google a dat telefonul Pixel 3 și al său cip Titan M.

Acesta permite implementarea unor astfel de protocoale.

La începutul acestui an și coreenii de la Samsung au declarat că până în vară, telefoanele lor vor putea înlocui cheile mașinii.

via Autoevolution și Google Blog

Comentarii (6)

  • 7654875
    Iar libertatea mi-a fost inlocuita cu un pasaport de vaccinare.
    20 1
  • Edikkk
    Bla bla bla...
    4 9
  • E o vorba : "sa nu-ti pui toate ouale in acelasi cos". Un telefon poate sa crape/sa fie uitat/pierdut/furat, etc .O sa ajungem sa ni se opreasca viata la propriu daca ramanem fara telefon.
    21 0
  • "O sa ajungem sa ni se opreasca viata la propriu daca ramanem fara telefon"

    am vazut persoane in situatia asta
    13 1
  • Lord Belial
    Ca sa nu se opreasca viata solutia finala este un cip care sa fie implantat, cip care nu se va pierde decat cu viata sau invers. Muha ha ha ha.

    Multumesc antiCIPAT
    10 1
  • Clique
    Hackerii își freacă mâinile
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru