Hamilton a câștigat cursa din Portugalia și a depășit recordul de victorii al lui Schumacher: Bottas și Verstappen au completat podiumul

de Daniel Popescu
Duminica, 25.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dominat cursa din Portugalia și a depășit recordul de 91 de victorii în Formula 1 deținut de Michael Schumacher. Britanicul a revenit spectaculos după ce a pierdut poziția de lider la start în favoarea lui Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton era principalul favorit la victorie în Marele Premiu al Portugaliei după ce sâmbătă a obținut pole position-ul fără mari emoții, însă pilotul echipei Mercedes a avut un start modest.

Britanicul a fost depășit atât de coechipierul său Valtteri Bottas, cât și de Carlos Sainz (McLaren), în contextul în care monopostul Mercedes are nevoie de mai mult timp pentru a încălzi corespunzător pneurile medium.

În scurt timp, ambii piloți Mercedes l-au depășit pe Sainz, pentru ca în turul 20 Hamilton să-l depășească pe Bottas și să revină astfel în fruntea clasamentului general.

De aici, britanicul a avut de îndeplinit o simplă formalitate și și-a construit un avans liniștitor în fața lui Bottas, care nu a reușit să țină pasul. Astfel, Hamilton a trecut primul linia de sosire cu un avans de 25 de secunde în fața lui Bottas și, cu această ocazie, a obținut victoria cu numărul 92 în Formula 1. Hamilton a depășit recordul de victorii deținut de Michael Schumaher.

Plecat de pe locul trei al grilei de start, Max Verstappen s-a acroșat la start cu Sergio Perez, care a fost nevoit să intre la boxe. Ulterior, olandezul a reușit o cursă de recuperare pentru a urca în cele din urmă pe locul trei.

În schimb, Charles Leclerc a avut parte de o cursă liniștită în care și-a trecut în cont un loc 4, același pe care l-a obținut și în calificările desfășurate sâmbătă. Pilotul Scuderiei Ferrari a fost urmat de Pierre Gasly (AlphaTauri) și Sainz, în timp ce Renault și-a adjudecat locurile 8 și 9 prin Esteban Ocon și Daniel Ricciardo.

Ultimul punct pus în joc a fost contabilizat de Sebastian Vettel, care a reușit astfel să ajungă în top 10 după o prestație neconvingătoare în calificări.

PORTUGALIA - REZULTATE CURSA: 

Comentarii (29)

  • Saab88
    Nici un comentariu.....ce se întâmplă cu Automarket?
    5 4
  • Perez pe 7, Verstapen pe 3
    3 4
  • Chiar și-n vremea asta când Mercedesul, susțin ei, a lăsat-o moale cu update-ul concentrîndu-se pe cel de anul viitor, doar alte 2 monoposturi din echipe diferite termină cursa în același tur... Așadar, vă dați seama ce&cât de "campion" poate fi numit Hamilton ăsta?
    28 28
  • Cristi
    Simply the best!Lewis Hamilton!!!
    27 27
  • La mercedes de ce nu verifica fia, va dati seama, sa faci record pe tur, in cursa cu pneuri hard, ce apasare trebuie sa ai, si cati caluti??
    17 14
  • @Cristi, dacă n-ai citit sau nu-ți apare pe ecran comm-ul meu de mai sus despre Ham, permite-mi să mai postez încă unul și mai explicit astfel încât și țăranii să-l înțeleagă.
    Cum A.Boca ne învăța în scrisurile sale să nu vedem/numim fericiți pe cei ce se fericesc și sărbătoresc că au de toate deoarece aceia sunt doar simplii oameni ce n-au puterea de-a lupta în scopul obținerii unui loc în Împărăția Cerurilor, așa și eu îți spun că britanicul ăsta de culoare, fără monoposturile Mercedes ce i le-a oferit echipa cel puțin în ultimii 2 ani n-ar mai fi obținut atâtea victorii și campionate, iar ajuns în mijlocul plutonului fi sigur că n-ar mai fi apucat atâtea podiumuri, ba mai mult: cu botul ca de rață s-ar fi ascuns de camerele video.
    17 29
  • Valentin raducan-can
    Cel mai funny grup de formula 1
    https://www.facebook.com/groups/646804979364170/?ref=share
    2 4
  • Exceptional !!! Hamilton l-a invins pe Schumacher la numarul de victorii.
    16 9
  • Inca trei in acelasi tur cu liderul ...
    8 3
  • Stiti cine ar fi fost campionul mondial al ultimilor doi ani, in lipsa lui Hamilton ? Bottas !!! Ati citit bine, Bottas !!! Asta spune cam totul despre "valoarea" recordurilor lui Hamilton, norocosul posesor, vreme de sapte ani, al celui mai performant monopost din istoria f1 ! Bref, si a unor coechipieri de mana a doua, cel putin la Mercedes ...
    21 21
  • Cu acelasi monopost parca l-a batut Rosberg, nu?
    18 12
  • The Dot
    92
    Astazi s-a mai scris o pagina din istoria acestui sport Hamilton devenind cel mai titrat pilot din punct de vedere al curselor castigate.
    Circuitul portughez, care ca si desen seamana izbitor cu cel din Spania, datorita diferentelor de nivel este cu totul un alt animal si din punctul meu de vedere a oferit una din cele mai spectaculoase curse ale anului, poate nu neaparat in partea superioara, dar de la locul 4 in jos a fost o gramada de dueluri foarte placute ochiului. Primul tur mi-a adus aminte de cursele din motoGP. Sper ca domnii care sunt in conducerea F1 sa se mai gandeasca in viitor si sa bage circuitul portughez in mod constant in campionat.
    PS Stie cineva de ce in transmisiile directe, inainte, in timpul su dupa cursa, nu avem informatii de la boxele Ferrari? Cand era Todt la conducere erau destule interviuri. In afara de Ferrari si mai nou Alfa Romeo, toti reprezentantii din conducerile celorlalte echipe, dau interviuri, ofera informatii in timpul cursei vizavi de strategii, etc. Ma gandesc ca si fanilor Ferrari le-ar placea sa auda lucrurile astea.
    9 4
  • Daca te uitai la cursa remarcai ca pneurile soft au mers cel mai prost azi, la toate echipele, probabil si unul din motivele pentru care Mercedes nu le-a folosit deloc.
    6 2
  • Daca Messi si Ronaldo jucau la Foresta Falticeni, sigur nu aveau atatea trofee.
    Lauda o fi vazut ceva la el cand l-a convins sa vina la Mercedes.
    15 6
  • Robert
    Mavrick Hamilton cel mai bun are talent Omu a muncit să ajungă la Mercedes oricum duminică dacă mai câștigă e campion Bv Hamilton și y a dominat timp de 5 ani cu ferrari
    11 12
  • Galacticu'
    Daca priceperea pilotului este decisiva iar hamilton este un talent cum nu a mai vazut galaxia, de ce nu a castigat tot in perioada 2009-2013? Trebuia sa aiba cinspe titluri mondiale pana acu, "ca ca el" nu mai este nimeni
    14 16
  • "... și y a dominat timp de 5 ani cu ferrari"-@Robert, compari tehnologia monoposturilor din anii '90 cu cele de azi? De parcă ai spune că nevestele de azi ce fac curat și mâncare cu atâtea aparaturi sunt la fel de gospodine ca cele de pe vremea bunicii tale. Ești irealist omule, pune lucrurile mai bine în balanță și nu mai încerca s-o echilibrezi cu mâna ta!
    10 11
  • Eu nu înteleg supărarea unora de pe site. Cine ar trebui să câştige anul acesta titlul la piloţi? Leclerc sau Vettel că sunt la Ferrari? Hamilton câştigă usor, da asa este, dar coechipierul lui nu a "oprit" maşina pentru a fi depăşit de Hamilton (dacă e să vorbim de epoca Schumacher). Nu toate victoriile lui Schumacher sunt meritate. Fiecare a avut parte de conjunctura favorabilă. E absurd să blamezi echipa Mercedes că face performanţă. Vinovaţi sunt ceilalti competitori care nu fac monoposturi la fel de bune.
    31 4
  • Jony Memonik
    Daca Messi si Ronaldo jucau la Foresta, ajungeau a doua zi la Barca respectiv ManU/Real/Juve pe bani grei, asta asa ca sa nu mai aiba unii dubii.
    Fiecare constructor doreste sa aibe cei mai buni piloti, insa doar cei puternici , cu argumente substantiale (performante si bani) ii pot aduce pe cei mai buni, doar ca e mai greu sa ii poti pune in aceeasi echipa din cauza orgoliilor.
    Desigur mai sunt si excepti, afacerile de familie, vezi cazurile Palmer, Stroll, Latifi, Mazepin si alti nababi.
    18 0
  • Da, Hamilton a avut mare bulan cu Mercedes. Dar nu a avut coechipieri slabi. Rosberg are aproape valoarea lui Hamilton, peste Vettel, Alonso, Raikkonen, Button - campionii ultimilor ani. Bottas e mai slab ce-i drept. Hamilton merita sa castige in fata celor amintiti, poate ca nu merita sa castige in fata lui Verstapen si poate ca nu merita sa ia mai multe trofee decat Shumacher dar asta e sportul.
    3 7
  • Încă ceva...
    "O imagine face cât 1000 de cuvinte"
    Până și Hamilton dă dovadă că e un campion... :p
    Cum? Ieri, la ieșirea din monopost, dătea din dragoste cu pălmuța în mașină ca și cum i-ar fi transmis acesteia un mesaj de genul "Pupa-te-aș eu pe tine de monopost, ce mi-ai adus tu pe tavă atâtea victorii și-un alt Campionat câștigat!" :))))
    11 11
  • Robert
    Mavrick așa face mereu Hamilton îi mulțumește la mașină și la familia și la echipă Hamilton e cel mai bun și Schumacher a avut mașina cea mai bună timp de 5 ani la Ferrari și nu uita Hamilton a câștigat primul lui titlu în 2008 la mclaren e bun e talentat Hamilton și Schumacher și familia lui Schumacher a zis că Hamilton e cel mai bun dacă nu îți convine nu te mai uita și e vina celor lante echipe că nu fac monopost la fel ca Mercedes de bun la anu tot Hamilton va lua titlul Mercedes la anu se gândește să actualizeze mașină Hamilton și Schumacher sunt cei mai buni și va lua titlul la imola cred Hamilton e cel mai bun a zis asta și Schumacher și Alonso și verstappen așa că taci nimeni nu va lua titlul până nu se va retrage Hamilton adică în 2022 se va retrage a zis el că va mai continua la anu si atât mereu face asta Hamilton bate cu palma în mașină după ce câștiga și echipa ferrari a zis că Hamilton e cel mai bun și toți la aplaudat e cel mai bun
    10 12
  • Pana acum am mai azit de'celorlante' dar de 'celor lante' nu am auzit.
    2 1
  • Rosberg nu lua niciodata titlul daca nu era german si nu-l lasa Ham.( a fost singura oportunitate in istoria F1 cand nemtii au castigat Campionatul Mondial la Piloti si Constructori);unde a disparut Rosberg dupa 2016 ?
    11 5
  • Şi totuși...Care a fost pilotul zilei . D.p.m.d.v cred că pilotul zilei a fost Gasly
    4 1
  • Neutru
    Saab88 acum cred că ai înțeles lipsa comentariilor până la ora 20. mavrick - Sunt de acord cu tine, eu am tot comentat acest aspect. Nu-ți mai pierde timpul cu Robert, e prea infantil să înțeleagă. LS-Pentru că FIA(persoanele din conducere)sunt „sponsorizate”de Mercedes. TheDot -Pentru că rușinea e prea mare din acest motiv Ferrari ocolesc ziariștii. Jony Memonik - În ultima frază adaugă și Hamilton. Tatăl lui Hamilton,a fost și este acționar la minele din Noua Caledonie. Din acest motiv pilotul Hamilton este fan BLM.Tatăl său exploatează în regim de sclavie minerii de acolo.Acei bani l-a făcut multiplu campion,cel mai tare din ...Ipicrizia dusă dincolo de limite! Costel era o teză, Robert este o antiteză!
    5 4
  • Neutru
    nick - Rosberg n-avea sponsori și a fost mereu pilot 2 în echipe. Cu Mercedes ar fi luat mai multe titluri dar trebuia să facă jocul pilotului numărul1 că avea coechipieri campioni foarte bine sponsorizați.Nu mulți au avut demnitatea să se retragă după ce au câștigat.Cam 3 din ce știu eu.
    4 7
  • Robert
    Neutru și mavrick ce nu înțelegeți voi Hamilton e cel mai bun pilot asta o zic toți Hamilton in afară de voi care bunul suportați a zis asta și Schumacher și familia lui Schumacher că Hamilton e cel mai bun și a zis și vettel și Alonso și Rosberg a zis că Hamilton e cel mai bun și toți o zic da a avut noroc că a venit la Mercedes dar Niki lauda la adus la Mercedes in locul lui Schumacher lauda nu la adus degeaba și ia arata Hamilton de ce la aduals Hamilton a câștigat cu mclaren in 2008 Omu are talent și putea să îl ia în primul nlui an 2007 dar a pierdut la un punct în fața lui Raikkonen așa că tăceți și așa și cu messi sau Ronaldo dacă nu jucau la cele mai bune echipe nu aveau trofeele astea sau baloane de aur cei mai buni concurenți ia cea mai bună mașină așa a fost și cu Schumacher dacă nu se ducea la Ferrari nu mai câștiga el 5 titluri la rand de asta a plecat de la benneton Schumacher și sa dus la Ferrari cea mai bună mașină timp de 5 ani trebuie sa înțelegeți recordurile trb bătute cum a zis și Schumacher și familia lui Schumacher recordurile se bat acasă o sa vină și în fotbal unu care se bată toate recordurile lui Messi sau Ronaldo Hamilton e talentat și cel mai bun nu îl aducea Niki lauda dacă nu era bun sau nu îl aducea că e el englez sau că ia zis taicaso să îl ia la Mercedes pe bune fraților gata Hamilton e cel mai bun și verstappen mai are de muncă el trb penalizat de două era să intre în mașinile roz Hamilton e cel mai bun și la imola el va câștiga sigur
    5 6
  • The Dot
    Putina istorie

    https://www.youtube.com/watch?v=RFdpI64AlzU&feature=emb_logo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru