Hamilton a câștigat în Bahrain! Cursa a fost marcată de un accident pentru Grosjean, care a evadat dintr-un monopost în flăcări

de Daniel Popescu
Duminica, 29.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a câștigat în Bahrain, însă cursa va rămâne în istorie pentru accidentul major suferit de Romain Grosjean, care a reușit să scape teafăr dintr-un monopost Haas care a izbucnit în flăcări după ce s-a rupt efectiv în două.

Marele Premiu al statului Bahrain a fost marcat de unul dintre cele ai grave accidente din istoria recentă a Formulei 1, care a avut loc imediat după start. 

Lewis Hamilton a plecat excelent din pole position, în timp ce coechipierul său Valtteri Bottas a ratat din nou plecarea de pe loc și a coborât rapid până pe locul 6.

Max Verstappen a profitat astfel de oportunitate și a urcat pe locul doi, în timp ce Sergio Perez a avut încă o dată un start excelent și a urcat până pe locul trei, după ce a trecut și de Alexander Albon. În a doua jumătate a plutonului, Charles Leclerc a urcat un loc pe 10, în timp ce Sebastian Vettel a coborât până pe 15.

În virajul 3, Romain Grosjean a încercat să evite numeroșii piloți prezenți pe trasa ideală și a virat dreapta, s-a acroșat ușor de Daniil Kvyat, iar monopostul Haas s-a lovit violent de barierele metalice de protecție de pe marginea circuitului.

În urma impactului, monopostul Haas s-a rupt efectiv în două părți, iar carburantul a explodat pur și simplu. După aproximativ 15 secunde, Grosjean a reușit să iasă singur din monopostul în flăcări și a fost luat în primire de comisari și de echipa medicală care a sosit în scurt timp la locul accidentului.

Ulterior, el a fost transferat la centrul medical al circuitului, iar echipa a anunțat că francezul are câteva arsuri minore pe mâini și glezne.

Cursa a fost întreruptă aproximativ o oră și jumătate pentru ca bariera arsă în urma incendiului să fie îndepărtată și înlocuită cu balize de plastic.

RĂSTURNARE PENTRU STROLL

Hamilton și-a păstrat prima poziție la reluarea cursei, în timp ce Verstappen a rămas cu greu pe locul doi după ce l-a blocat în ultimul moment pe Perez. În spatele plutonului, Lance Stroll s-a acroșat cu Kvyat și s-a răsturnat cu monopostul Racing Point fără urmări grave.

Safety Car-ul a ieșit pe circuit, iar Bottas a intrat la boxe pentru pneuri hard. La al treilea start, Hamilton, Verstappen și Perez și-au păstrat pozițiile, în timp ce Leclerc a urcat pe locul 7 și a fost aproape de un acroșaj cu Esteban Ocon, care și-a apărat poziția a șasea. Totuși, în decurs de numai două tururi, Leclerc a ajuns pe locul 10.

STRATEGIE DIFERITĂ PENTRU HAMILTON

Hamilton a intrat la boxe în turul 20 și a optat pentru un nou set de pneuri medium, astfel că a optat pentru o strategie cu două opriri. În schimb, Verstappen și Perez au ales pneuri de compoziție hard.

Chiar și așa, Verstappen a revenit la boxe în turul 35 pentru un nou set de pneuri hard, ceea ce l-a determinat și pe Hamilton să efectueze ultima oprire un tur mai târziu.

Britanicul a revenit pe circuit chiar în fața lui Perez, care după numai un tur a schimbat la rândul său pneurile.

Astfel, cu 20 de tururi înainte de final, Hamilton era lider cu un avans de circa 4 secunde în fața lui Verstappen. 

Cursa părea că se îndreaptă spre un podium Hamilton, Verstappen, Perez, mai ales că avansul pilotului Mercedes a crescut la circa 24 de secunde spre final.

Totuși, cu numai două tururi înainte de final, Perez a avut o defecțiune tehnică la motor din cauza căreia spatele monopostului Racing Point a luat foc.

Mexicanul a abandonat astfel și a ratat ocazia unui nou podium, iar locul său i-a revenit lui Albon. McLaren a obținut locurile 4 și 5 prin Norris și Sainz, care au fost urmați de Pierre Gasly și Daniel Ricciardo.

Bottas a reușit să salveze doar un loc 8 în fața lui Econ, în timp ce Ferrari și-a adjucat un singur punct prin Charles Leclerc. Coechipierul sau Vettel a încheiat doar pe locul 13.

BAHRAIN - REZULTATE CURSA:

Comentarii (56)

  • Ghinionul lui Perez l-aș compara cu opusul norocului lui Hamilton când a câștigat pe pană. Dar chiar și așa are aplauzele mele pentru cursa făcută, explozia motorului n-a fost vina lui.
    Aș avea o rugăminte către oricine: dacă poate găsi și-mi arăta și mie un videoclip în care se vede acrosajul dintre Vettel și Leclerc. Din filmările difuzate din elicopter am văzut doar cum în virajul de dreapta Vettel a supravirat lăsând un spațiu de aprox.2.5m față de interior și astfel Leclerc i-a furat poziția, dar vre-un acrosaj între cei doi n-am văzut.
    7 13
  • TheWorstRace
    Hamilton si Verstappen au terminat pe podium meritat, cel de pe locul 3 a beneficiat de norocul prostului si o sa ramana la Red Bull doar din mila. Foarte buni cei de la McLaren. Am vazut de ce a plecat Ricciardo de la RB. Ricciardo vrea sa fie lider in echipa si sa aiba sluga. De cand a venit la Renault au fost multiple ordine in favoare sa. Dar lumea-i prea ocupata sa vada ordine imaginare la Mercedes. Ricciardo pleaca de la Renault pentru ca este un prost crescut si nu tipul simpatic pe care-l vede lumea.
    Abandonul lui Perez a fost momentul cel mai urat si nedrept din intregul sezon. F1 o sa fie mult mai saraca fara Perez. Poate o sa se termine cu ipocrizia si o sa apara pilotii cu tricouri in care sa scrie: "European Lives Matter".
    FIA pune in pericol pilotii pentru spectacol.Startul este cel mai periculos moment dintr-o cursa si ar trebui sa fie unul singur.La incidentul $troll - Kvyat canadianul avea spatiu in stanga dar a preferat sa vireze in rus, decizia FIA mi se pare gresita.

    Incidentul lui Grosjean a fost 100% vina sa si a avut loc pentru ca FIA nu a avut curajul sa-i retraga licenta cand trebuia. Sa nu uitam ca Alonso a pierdut titlu in 2012 si putea sa-si piarda si viata din cauza acestui inconstient. Grosjean are la activ zeci de incidente. Ma bucur ca a scapat cu viata si sper sa nu-l mai angajeze nimeni sa piloteze.Bucataria este mai potrivita si mai sigura pentru Grosjean.
    21 21
  • @Mavrick, acrosajul a fost la primul start, cand Leclerc a trecut pe exterior in primul viraj apoi l-a impins pe Vettel intr-un williams- parca . Gasesti pe youtube startul.
    11 4
  • mavrik The Worst Race Ai totală dreptate în ambele probleme. Rozalii aveau o datorie față de F1 cu monopostul luat de la Mercedes și au plătit acum. Perez n-avea nicio vină dar echipa da. Grosjean sper să-și aducă aminte câte accidente a provocat(e pe primul loc) iar F1 acum la despărțire i-a atras atenția. Ar fi bine ca el și rozalii să înțeleagă mesajul karmic. Verstappen-tatăl a scăpat și el dintr-un incendiu de la alimentare la boxe dar tot arogant a rămas, că lau stins băieții repede și nu a pățit nimic. Oare vor înțelege ceva?!
    9 0
  • @Start, nu vreau un "parcă", vreau ceva cert și dacă tu găsești videoclipul te rog să-mi arăți și-o să mă aplec în fața ta.
    6 8
  • Costel
    Tot ce conteaza este ca Grosjean este bine.Nu este tocmai un mod placut de a te retrage din F1.In al doilea rans cred ca pentru noi fanii adevarati ai F1 Checo este pilotul care a fost cu adevarat pe podium astazi,iar faptul ca asta nu s-a intamplat fizic nu conteaza absolut deloc.
    16 1
  • @Automarket
    Bre, balizele cu care s-au inlocuit glisierele de protectie erau din beton, le-au carat cu motostivuitorul, nu din plastic... :)
    13 0
  • The Dot
    Astazi mult hulitul halo l-a ferit pe Grosjean de a sta prematur la o cafea cu Niki Lauda. Berger parca a fost ultimul care a avut un astfel de accident acum ceva mult timp.
    Cursa a fost draguta pe alocuri. Sainz sigur nu va fi un coleg comod pentru Leclerc. Nu stiu daca Ferrari si-a modificat politica de a avea un pilot numarul unu cert, dar sper ca la anul sa nu intervina intre cei doi si sa-i lase sa lupte de la egal la egal, desigur cu exceptiile cand nu sunt pe aceeasi strategie sau unul dintre ei are un avans consistent si se afla in lupta pentru primele locuri in clasamentul final.
    McLaren a mers foarte bine azi si desi ma repet, abia astept sa-i vad cu motor Mercedes din nou.
    Pacat de Checo, a avut o cursa buna.
    Ferrari.......
    Bravo Ham!
    22 1
  • Costel
    @Start,
    un video face cat o mie de poze:

    https://youtu.be/itfGo9N_LFc

    mult prea protector cvadruplul campion german (gume medii) cu recidiva prichindelului de *aur* (gume dure!!!),
    chiar excesiv de grijuliu sebastian vettel la adresa celui care nu-ntelege nicimacar dupa 3 sezoane bifate in F1 ca nu-s necesare asumarea atator riscuri inca din primele viraje ale unei curse,

    culmea culmilor, la adresa propriului sau coechipier si mentor deopotriva, contactul indubitabil din primul tur (virajul 2) imi confirma faptul ca princhidelul de *aur* detine inca suficiente lacune comportamentale & logica elementara pe care iata ca refuza cu obstinatie sa si le corecteze chiar si dupa abominabilul epidod din Austria in virajul 3...

    ii de-a dreptul dezgustator ce-oi vazut aseara la televizor!
    6 10
  • @TheWorstRace Ocon a fost rareori in fata lui Ricciardo in sezonul acesta si ieri n-avea niciun sens lupt dintre cei doi pentru punctele de la constructori .Asa ca teoria ta nu e corecta deoarece nu cred ca Norris o sa accepte statutul de sluga a li Ricciardo si nici nu cred ca Mclaren o sa defavorizee un pilot britanic..
    10 1
  • Astia de la Ferrari la ce au au upgrade
    10 0
  • hahaha
    @Joker De cativa ani upgrade la Ferrari e doar in declaratii... in practica e opusul:(
    7 0
  • @mavrick,
    Oamenii au lucruri mai importante de facut duminica decat sa-ti caut tie clipuri lamuritoare pe youtube, pentru ca tu nu ai stiut ora de incepere a cursei si ai pierdut startul. Din acelasi motiv, nici nu am cautat reluarea startului ca sa aflu fara " parca" ce monopost a iesit in afara in urma acrosajului.
    8 0
  • @mavrick,
    Se pare ca dom Costel se califica pentru postul de "secretara de duminica", asa ca te poti apleca in fata lui pentru link'ul cu onboardul din masina lui sainz, unde poti vedea acrosajul si faptul ca acel " parca" a fost justificat( Racing point, nu williams)!
    2 3
  • Costel
    @Start,
    is cu rugamintea la tine sa-mi zici ca is doar un om de bine, un om care incearca sa contribuie cu tot ce-i omeneste posibil cu nobilul scop de a-i ajuta pe cei inca neinitiati in profundele taine ale F1, pe aceia care-s fara doar si poate la primii pasi in deslusirea acestei intreceri auto
    3 6
  • Bravo McLaren! Sezonul viitor cu motor Mercedes, britanicii vor fi, cel putin, la nivelul lui Red Bull! Cat despre Grosjean, acest accident este singurul eveniment major cu care s-a remarcat in F1! Eveniment negativ, din pacate! Nu-mi aduc aminte de vreo cursa spectaculoasa, in cei 11 ani de F1! Un pilot mai mult decat mediocru, asa cum au mai fost piloti si cum inca mai sunt! Nu stiu cum de a rezistat atatia ani!
    9 3
  • TheWorstRace
    @ZZZ Anul trecut in Canada, Renault i-a dat ordin lui Hulkenberg sa nu-l depaseasca pe Ricciardo desi germanul era mai rapid. Anul asta Ocon a primit cel putin 3 ordine sa-l lase pe Ricciardo sa treaca, cel mai cunoscut caz fiind in Rusia. Ricciardo este pilotul mai bun si inteleg ordinele de echipa chiar daca nu-mi plac. Insa mi se pare foarte urat ca Ricciardo lasa o echipa care la tratat ca prim-pilot si in plus il plateste regeste. Nu-i chiar frumos din partea sa.
    Nu stiu ce va fi la McLaren. Sper sa avem o lupta libera si echipa sa revina in lupta pentru victorii.
    12 1
  • Vyctor7
    S-a evitat la limita o tragedie datorita sistemului Halo .....Lance nu este un pilot rau dar continua sa faca o gramada de prostii....Perez este marea pierdere a F1 ....Leclerc este bun dar mai are de invatat ....Ricciardo nu-l va bate niciodata pe Lando Norris ....Verstappen are nevoie de un concurent serios la echipa si Hamilton la fel ....Bottas este slabut ...sa vedem cum va arata 2021.
    1 0
  • Hamilton a fost testat pozitiv la Covid 19 si n- sa concureze duminica.
    1 1
  • si n-o sa concureze*
    0 0
  • Vyctor7
    Cei de la Mercedes AMG Petronas au anuntat ca Lewis Hamilton a iesit pozitiv la testul covid19 dupa cursa din Bahrein !
    1 0
  • Neutru
    A ieșit testul pozitiv(când) sau de frică? Dacă el este pozitiv mai sunt cel puțin zece persoane pozitive, cele care l-au felicitat pentru victorie înainte ca el să-și pună masca. Ratează experiența „ovalului” de viteză, unde oricum o să avem altceva. Sunt alți viteziști și sper să avem altă grilă.
    6 4
  • Neutru
    Și nu vă repeziți să-l faceți curajos. Dacă nu-i Angela în apropiere(vezi prima cursă)nu mai câștigă. Pe de altă parte virusul este foarte contagios și nu știi niciodată de unde te lovește. Îi doresc să scape de el cât mai repede că mai avem o cursă.
    6 2
  • Neutru
    Pe net sunt tot mai mulți care își dau cu părerea după ce tot ei întreabă „Ce la salvat pe Grosjean?”Dacă ai văzut și toți am văzut, răspunsul e unul singur-NOROCUL.A trecut prin parapet întreg,(dacă pui un manechin și cu telecomandă lovești parapetul nu va fi întreg manechinul) a venit mașina de siguranță imediat, tipul cu stingătorul prompt(ați văzut cum sau bâlbâit comisarii, deși era în apropiere,la ce distanță stăteau de flăcări)Pilotul nu știa încotro să fugă s-a orientat după jetul stingătorului deși acolo era gardul. În cealaltă parte era mai ușor dar el nu știa fiind înconjurat de flăcări.Mai venise una cu stingătorul(de vreo sută douăzeci de kilograme animalul)dar nu știa să-l folosească.Dacă nu era mașina de siguranță ardea de viu. Norocul și destinul a vrut să trăiască. Întrebare De ce a virat dreapta peste Kvyat? A vrut să-l scoată de pe pistă? I sa defectat direcția?Eu parcă am văzut urme de frână.
    9 4
  • Neutru
    Cine o să-l înlocuiască pe Hamilton? Haas zice că în locul lui Grosjean va fi Pietro Fittipaldi și în 2021 Nikita Mazepin.
    6 0
  • Abia astept sa vad daca un alt pilot (se spunea aici ca orice alt pilot in masina Merc v-a iesi pe locul 1), care o fi el, sa il bata pe Bottas. Daca VB e asa bun sa o demonstreze si sa isi bata noul coechipier.
    6 1
  • Neutru
    Hamilton s-a testat săptămâna trecută de trei ori, ultima dată sâmbătă și a fost negativ. Luni dimineață a anunțat că are simptome de Covid-19 și s-a testat din nou. Testul a fost pozitiv.
    3 0
  • Neutru
    ildottore Nu uita că va fi o cursă atipică pe un circuit aproape oval.Și eu aștept să văd rezultatul dar țin cont că Botas este familiarizat cu mașina iar cel care va veni nu.
    8 0
  • Adrian
    Neutru Hamilton a intrat în carantină și ratează o cursa și e oricum campion și în prima cursă Angela Cullen a fost și în prima cursă dar a pierdut dintr-o penalizare că dacă nu avea penalizarea câștiga și în prima cursă Angela Cullen sta in casa lui Hamilton se înțelege cel mai bine cu Hamilton și Hamilton a angajato pe Angela Cullen Angela Cullen lucrează special pentru Hamilton Angela mereu a fost langa el și Hamilton a pierdut 2 curse din cauza penalizărilor in Austria și în Italia la monza că dacă nu avea penalizări câștiga și în Austria și în Italia la monza e clar Red Bull ia primul lor Mercedes fara Hamilton sunt morți Hamilton a făcut Mercedes mare și e curajos Hamilton și cel.mai bun pilot
    7 5
  • @ Neutru Posibilul inlocuitor al Hamilton va fi Vandoorne..
    3 0
  • Neutru
    Da el este pilotul de rezervă la Mercedes, dar este pe locul 2 în campionatul de electrice și este în pericol să-l piardă, s-ar putea să avem alt înlocuitor.
    1 0
  • @Neutru ai dreptate. Stoffel are de luptat in campionatul FE iar Russel trebuie sa lupte pentrul puncte cu Williams. Ocon lupta pentru locul 3 cu Renault. Guttierez nu are licenta 2020. Totusi, cred ca vor risca cu Hulk.
    2 0
  • Neutru
    Adrian avem în arhivă material de la prima cursă. Nu a fost datorită problemelor cu virusul, transport, carantină și nu a sosit la timp. Idolul tău stă rău cu psihicul. sar putea ca acum să fi făcut Covid-19 de frică. Anul acesta nu va mai alerga! Renunță e mai prudent.
    4 4
  • Neutru
    Rici e supărat pe televiziuni că au dat în reluare accidentul. Afirmă că-i degustat și indispus de F1 că a făcut show cu reluările. Păi măi Rici datorită drepturilor de tv îți iei tu salariul ăla(al treilea ca mărime).Așa vedem și noi cum se repede Grosjean peste Kviat și apoi în parapet.Eu l-aș întreba de ce.O fi avut direcția defectă cum se pare că a fost la Senna.
    4 1
  • Neutru
    Și nici Rici nici Grosjean n-au fost campioni ca Senna.
    5 0
  • Adrian
    Sta bine cu psihic îl ajută prietena lui Angela Cullen și va concura și la anu stai liniștit e deja campion și are simptome ușoare și el a a declarat că e bine și a declarat și Angela Cullen și echipa a zis că va rata doar o cursa și la Abu dhabi va fi apt și în 2021 va fi la Mercedes și la anu va fi iar apt și sta cel mai bine cu psihicul și când stă Angela Cullen langa Hamilton îți garantez că va fi bine are cea mai bună femeie lângă el deci va fi apt stai liniștit îți garantez el deja a spus că are forme ușoare și își va reveni repede și e și Britanic și își revine repefe
    4 1
  • TheWorstRace
    @Neutru: Vandoorne poate sa concureze - sezonul de Formula E incepe in Ianuarie. Variantele sunt Vandoorne, Russell si Hulkenberg. Primii doi sunt favoriti.
    Hamilton nu sta prost cu psihicul si nu este un fricos. Lasa-ma sa-ti spun ca doar un gunoi se poate bucura de raul altuia. Nu crezi ca strica atata venin?
    6 1
  • Adrian
    Nu înțelegi că prima cursă a pierdut o din cauza la penalizare Hamilton e prea bun și la Abu dhabi în ultimă cursă va concura sigur are covid se întâmplă la luat nu sa oprit din frică el vroia să bată recordul lui Schumacher și vettel de victorie dar chiar are covid la luat simplu cum la luat Perez și stroll dar va concura în ultima cursă sigur Hamilton își revine sigur când o are pe Angela Cullen langa el deci stai liniștit că va vi în ultimă cursă și sta bine la psihic in Austria a pierdut doar prin penalizare
    3 1
  • Neutru
    Nu se bucură nimeni când cineva se infectează(cu excepția PSD din interese electorale). Era pentru Adrian. Specialiștii afirmăm că starea emoțională negativă favorizează infecția. La asta m-am referit eu. Mercedes așa scrie în comunicatul pentru presă, că va absenta la ambele curse din acest an. Poate n-am citit eu bine, că-i în engleză. Și nu uitați, un infectat în plus, o șansă în plus de a ne infecta și noi
    2 5
  • Adrian
    Neutru a scris pe insta că doar o cursa va sta pe bară și dacă va sta ambele curse pe bară și Mercedes și Hamilton sunt campioni și va concura la anu Hamilton sigur și el și toto Wolff și-au prelungit contractele pentru in an și toto Wolff caută la anu cine sa îi ia locul pentru 2022 că directorul echipei și la anu Hamilton toto Wolff și valterri bottas va fi la fel și dacă nu va fi Hamilton in sakir și Abu dhabi va fi luptă mai frumoasă între verstappen și Bottas pentru locul 2
    0 4
  • Neutru
    Și Hamilton e cel mai bun(la ce)cel mai performant, cel mai inteligent, cel mai mare și cel mai norocos! De ce trebuie să-l iubesc sau să-l urăsc eu? Venin sau „Critica rațiunii pure”, poate și un simț al umorului exagerat.
    6 2
  • Adrian
    Acum se da lupta pentru locul Intre Bottas și verstappen Hamilton o sa fie legendă când o să se retragă că Schumacher și Senna și locul 2 cred că îl ia verstappen că Bottas e pe lângă la Mercedes sper să își dea cu reveneală
    1 4
  • Adrian=Robert(acelasi text)
    2 0
  • Succes lui GR in weekend for racing Merc. Abia astept sa vad ce poate face si cat ai da, daca ai da, lui VB.
    2 0
  • bobitza
    @Neutru - o ŞANSĂ in plus?!
    0 1
  • Russell va lua locul lui Hamilton, asa ca va fi interesant duelul cu Bottas si de ce nu, Verstappen.
    8 0
  • Florin
    Legenda spune ca desi Hamilton nu va lua startul (pt ca Covid), duminică va termina cursa pe primul loc ;)
    5 1
  • Costel
    Florine,
    medicina veterinara o avansat intr-atat in ultimul deceniu incat nu m-ar mira deloc sa-l vad in cockpitul W11 inca de vineri din FP1
    3 7
  • Adrian
    Russell nu va face nimica Mercedes e moartă fara Hamilton Mercedes era o echipă de pluton Hamilton a făcut-o mare că echipă și în Abu dhabi Hamilton își va reveni Russell va termina pe 9 in wekkend ăsta și Bottas pe 2 s-au pe 3 și cred că va câștiga verstappen Hamilton e cel mai bun pilot și o să fie legendă că Schumacher și Senna și am văzut top cei mai buni piloți din formula 1 Hamilton e pe 1 locul 2 Schumacher pe 3 e Juan Fangio și pe 4 e Senna
    5 5
  • Adrian
    Ildottore Bottas nu va face nimica în Turcia a terminat pe locul 14 și în Bahrain a terminat pe locul 8 pilotul face diferența nu mașina valterri bottas are mașina ca lui Hamilton și e zob Hamilton a câștigat 11 curse și putea să mai câștige încă 2 curse dacă nu avea penalizări Hamilton e cel mai bun șii când se va retrage la anul o sa fie legendă ca Schumacher și Senna și la anu are șanse mari să câștige al 8 titlu mondial
    6 4
  • Neutru
    bobitza Ar fi trebuit ghilimele la șansă dar băusem niște țuică de Ziua României și eram „în priză”.
    8 1
  • Eu cred ca Russell va fi pe podium, ceea ce nu-i prea va conveni lui Hamilton - deci se demonstreaza masina e mai importanta ca pilotul. Si oricum, Russell va deveni brusc pilot talentat.
    5 1
  • @Costel de unde ştii atât de multe despre medicina veterinară?
    3 0
  • Oricum, circuitul "paralelogram" care urmeaza e o gluma.
    https://www.youtube.com/watch?v=dL11SQBYPiQ
    1 0
  • Ma rog, trapez.
    3 0
  • Costel
    @Nica,
    cumnatul ii medic veterinar la Apahida si chiar pot spune ca-si respecta profesia,
    el mi-o zis, m-o asigurat chiar, faptul ca fanii Benz nu tre' sa-si faca niciun fel de griji,
    ii o nimica toata pentru lighioane acest SarSCoV2
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru