Gama Peugeot va fi electrificată în proporție de 70% anul acesta, urmând să ajungă la 100% în 2025

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Încă de la lansare, noul Peugeot 308 poate fi comandat cu două versiuni plug-in hybrid. Odată cu debutul acestora, portofoliul francezilor va fi electrificat în proporție de 70%.

Electrificarea gamei de modele Peugeot a început în urmă cu trei ani, o dată cu lansarea lui e-208. De atunci, francezii au lansat pe piață atât modele cu zero emisii cât și unele echipate cu sisteme de propulsie plug-in hybrid.

În viitorul nu foarte îndepărtat, noul Peugeot 308 (lansat la mijlocul lunii martie) va debuta oficial pe piață. Încă de la început, modelul din Hexagon va fi disponibil în două versiuni plug-in hybrid, iar în acel moment, portofoliul Peugeot va ajunge la un nivel de electrificare de 70% (mașini de pasageri și vehicule comerciale).

Până în 2023, 85% dintre modelele din gamă vor fi electrificate. Proporția va ajunge la 100% în 2025, pe continentul european, cel puțin asta intenționează mai marii companiei franceze.

Revenind la versiunile electrificate ale lui 308, versiunea de bază 308 Hybrid 180 e-EAT8, este echipată cu un motor PureTech de 150 CP și o unitate electrică de 81 kW. Cele două dezvoltă în total 180 de cai putere, iar autonomia electrică este de până la 60 de kilometri.

Modelul compact poate fi comandat și în versiunea 308 Hybrid 225 e-EAT8.

Același motor electric de 81 kW este conectat la o versiune mai puternică a motorului PureTech (180), pentru o putere totală de 225 CP. Autonomia electrică ajunge, în cazul său, la 59 de kilometri (WLTP).

via Peugeot

Comentarii (11)

  • Edikkk
    Bravo Peugeot !

    Deci se poate.
    9 13
  • Seriff
    Edikk, tu ai idee pe ce lume traiesti? Daca nu ai job, fiindca e clar ca nu ai, iti recomand sa te angajezi in vanzari auto, sa vedem pe cata lumea convingi tu sa cumpere electrice, sa te vad cum convingi tu un om sa cumpere zoe cu 20.000 cand un clio e 13.000, asta de exemplu.
    Sau o CORSA E cu 22.000 cand una 1.2 100 cp e in jur de 13.000.
    Degeaba fac ei doar masini electrice ,nu se vor vinde niciodata ca termicele, maxim 5%, atat.
    16 7
  • Corect sheriff, de aia au cota de piata in romania, in 2021 peste 11% vehiculele electrificate, cota care tot creste :))
    4 10
  • @onlyfans boy
    Arata-mi si mie unde se vand 11% masini electrice din total in Romania!
    7 4
  • @Seriff
    Cred ca tu trăiești pe alta lume și ai impresia ca Peugeot sau alți producători se gândesc doar la săracii de pe la marginea lumii civilizate (care oricum își cumpără o "germană" veche în loc de ceva nou, la același preț - deh, snobismul și sărăcia se țin de mânuțe ca niște porumbei).
    7 6
  • @@onlyfans boy de la 10.04
    ia colea:https://www.g4media.ro/topul-celor-mai-vandute-masini-electrice-in-romania-volkswagen-peugeot-si-bmw-pe-primele-trei-locuri-autoturismele-ecologice-au-ajuns-la-o-cota-de-116-in-totalul-pietei-auto.html
    2 3
  • Andrei
    "Pe de altă parte, autoturismele "electrificate", respectiv cele electrice (100% şi hibride plug-in), precum şi cele full hybrid deţin, în intervalul de analiză, o cotă de piaţă de 11,6%, de 2,1 ori mai mare decât cea pe care o aveau după perioada similară a anului trecut (5,5%)."
    Automarket.ro
    1 3
  • Electrificate,nu electrice,adica pe benzina/motorina si cu o baterie mica de laptop.La full electrice cat e piata?
    4 3
  • Bla bla
    Conservatorii ăștia anti electrice nici nu-s în stare sa citească niște cifre concrete. Bai Seriff, vezi vânzările de mașini electrice și hibride în Europa de vest. În ciuda anului 2020 au fost creșteri de 200-300% în multe tari din vestul Europei pt electrice+hibride. În schimb diesel se duce în jos. În concluzie Peugeot reacționează din timp la cerințele din piata.
    3 3
  • Seriff
    Hibrid nu inseamna full electric, e normal sa se vanda bine pentru ca oamenii vor sa mearga electric in oras (adica moca) si la drum lung pe benzina, de-aia se vand, eu ma refer strict la FULL ELECTRICE! care se vand din parti, un exemplu bun e opel corsa, varianta electrica e 23.000, autonomie 300 km, varianta benzina e 13.000 autonomie 800km, de ar da cineva 10.000 euro in plus ca sa stea cu grija incarcarii?
    4 2
  • Seriff
    11% ala din articol se refera la masini electrificate, adica sunt toate in aceeasi oala, au bagat si myld-hibrid acolo si hybrid si plug in, din aia 11%, full electric sunt de fapt 2%, adica fix pix, adica nu le cumpara nimeni, dar voi continuati sa credeti ca se vand ca paine calda. Nici sa cititi nu stiti.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru