Japonezii au inventat masina care merge cu apa

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 17.06.2008
Compania japoneza Genepax a dezvoltat o masina care functioneaza pe baza apa - de ploaie, de rau sau de mare.

Esential

80 km este distanta care poate fi parcursa de masina inventata de japonezi cu un singur litru de apa intr-o ora de functionare.

O companie Japoneza a inventat o masina electrica care, dupa spusele lor, merge doar cu apa. Genepax este numele consortiului care a dezvaluit la Osaka masina care ar putea revolutiona industria energetica. Oficialii Genepax sustin ca automobilul inovativ poate parcurge timp de o ora o distanta de 80 km cu un singur litru de apa de orice tip – de ploaie, de rau sau de mare.

"Masina va continua sa functioneze atata timp cat nivelul apei in rezervor este mentinut aproape de maxim. Nu necesita construirea unei infrastructuri de reincarcare a bateriilor, procedeu intalnit adesea la automobilele electrice", a declarat Kiyoshi Hirasawa, CEO Genepax.

Odata ce apa este varsata in rezervorul masinii, generatorul o descompune si o utilizeaza pentru crearea energiei electrice. Genepax a construit momentan un singur prototip pentru a-l patenta si spera intr-o colaborare cu unul dintre constructorii auto japonezi pentru a introduce automobilul in productia de serie. Ramane de vazut daca automobilul care functioneaza pe baza de apa va fi disponibil in showroom-uri.

Via | Reuters

Comentarii (77)

  • Super
    Daca este adevarat, atunci, industria auto merge spre bine... Acuma, sa nu inceapa sa se scumpeasca apa :)) ... bine ca pe la mine prin oras trece Dunarea :)) !!! ...
    18 1
  • hm...
    sistemu asta ar putea fi folosit foarte bine pe barci (nu va ganditzi la vapoare :P :P )
    10 0
  • Sandox
    Viitorul e aproape...sau nu
    Parcă îi văd peste câteva zile asasinaţi pe japonezii ăştia...Ar fi cred o revolutie a lumii mai devreme cu câţiva anii de 2012.
    2 5
  • bogdan
    masina cu apa
    pana cand rezervele de petrol nu se vor termina definitiv nu se va lansa in serie nici o masina cu apa .... aven si noi un inventator care a reusit sa faca o daci 1300 sa mearga pe apa
    30 2
  • hmm
    e demult inventata dar a cum a esit ca se angroase pretul la petrol
    9 2
  • sunshine64sm
    Bagi numai apa si merge ? Cit timp ??
    Adica sa inteleg ca numai daca bagi niste apa, masinuta asta pentru copii va merge nelimiat ? Nu mai trebuie nimic sa fac ? Este idealul celor care cauta PERPETUUM MOBILE. Sfideaza legile fizicii. Dar de fapt ce sa ma mai mir: in ziua de azi stirile de senzatie sint la moda. Cu cit e mai gogonata minciuna, cu atit se raspindeste mai bine. Deocamdata in articolul de sus, in afara de citeva poze fara nici o relevanta, nu se spune nimic despre greutatea masinutei, sau durata de functionare pentru o "incarcare" cu apa. Doar un titlu care tenteaza pe multi. Eu inteleg un singur lucru: POT INCERCA SA BAG APA IN LOGAN SI SA VAD DACA MERGE. Deci daca nu va merge Loganu cu apa, atunci japonezii sint niste mincinosi. Sau daca japonezii sint mincinosi, dar totusi masina merge cu apa, inseamna ca traducerea a fost facuta gresit: masina merge intr-adevar cu apa, adica are nevoie de apa sa te speli pe miini dupa ce iti bagi picioarele in ea ...
    11 11
  • Bogdan
    Nu ei au inventat motorul
    Bine ca acolo sunt mai multi bani si a stiu la ce "usi" sa bata.Motorul care functioneaza pe apa e inventat de un roman acum cativa ani buni...Dar ca de obicei cand inventeaza un roman ceva se minimalizeaza cand inventeaza un "strain" apare in toate ziarele si pe toate posturile...suntem un popor reprezentat de milogi si hoti..acusi nici nu ne vor mai pune pe harta..
    23 3
  • Pt sunshine64sm
    Incearca prima oara sa studiezi ce inseamna "perpetuum mobile". Vezi ca exista de toate tipuri....

    Si dupa ce vei afla, vei vedea ca nu are nici o legatura ce ai zis tu acolo cu tema articolului.

    Si legat de masinuta din articol, realizezi ca nu are acelasi motor ca si o masina pe benzina/motorina?!?!

    Dar totusi poti incerca sa bagi apa in rezervor si ulei de floarea soarelui in loc de ulei de motor. Si otel in loc de lichid de frana.

    Si tu foloseste benzina in loc de apa. Poate o sa-ti mearga mai bine....
    6 1
  • zoloft
    vezi sa nu fie de acord marii producatori de petrol, cu gaselnita asta;
    SIGUR va fi sabotata, cumparata, etc, etc.
    4 0
  • pt. sunshine64sm
    citeste mai atent, se spunea ca trebuie mentinut un anumit nivel al apei in rezervor, deci se mai consuma si apa aia
    2 1
  • Marco67
    Pai sigur ca este posibil sa mearga cu apa,pentru ca apa este compusa din hidrogen si oxigen,iar hidrogenul este un gaz care arde foarte repede iar oxigenul intretine arderea, doar ca trebuie separate cele doua gaze.Dar chestia e veche si a fost testata doar ca cei care conduc lumea{iluminatii masonii etc.}nu o sa permita asa ceva cel putin inca 20 de ani.
    6 5
  • Salutre!!!
    Mai baieti,motorul care functioneaza cu apa,mai exact prin disocierea apei,adica aducerea ei la elementele de alcatuire chimica,"H" si"O" si utilizarea NUMAI a HIDROGENULUI,este daca nu ma insel INVENTATA prin anii '60,dar de ESTE FOARTE BINE PASTRATA DE CATRE MARILE COMPANII PETROLIERE,din pacate.
    Atata timp cat interesele unor grupuri care detin monopolul asupra PETROLULUI decid soarta lumii prin utilizarea lui ca sursa de energie,ne facem idei desarte!!!
    Nu avem decat sa speram,nu,parca ea moare ultima !!!
    Dar parca vad ca acest impact va duce la un teribil RAZBOI AL INTERESELOR unora!!!
    Salutare baieti si sa auzim numai de bine!!!
    5 1
  • trueblood
    pentru cunoscatori
    Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre motorul cu apa - puteti incerca o simpla cautare pe google. puteti vedea principiul de functionare http://www.waterengine.org Nu sunt primii care au inventat acest tip de motor - sunt foarte multi care au incercat sa-si asume creditele pentru inventarea lui - exista foarte multe de variante de motoare "verzi" unul dintre ele este cel cu apa. Dar divangand un pic de la subiect - poate gasiti ceva interesant si aici : http://www.cyberspaceorbit.com/saturn/lpnew.htm
    5 0
  • Masinuta
    Poate ca e inventata mai demult chestia da astia cred ca au reusit sa o faca sa si functioneze, nu is sigur. Pana acuma energia necesara disocieri muleculelor de H2 si O2 era mai mare decat energia produsa de catre hidrogen. Din acest motiv cred ca nu a fost introdusa pe piata.
    5 0
  • trueblood
    pentru cunoscatori
    Mai puteti citi aici despre alti combustibili in afara de benzina si motorina - http://www.eere.energy.gov/afdc/fuels/index.html Ca un fapt divers in unele orase din China s-a interzis cu desavarsire folosirea automobilelor pe benzina sau motorina ... si nici nu merg pe jos.
    4 1
  • wormostar
    chiar din filipine
    http://monsworld.g3webguild.com/
    daca va uitati aici o sa observati ca acest filipinez a inventat masina cu apa!!!!!!!!!!
    derivat a celei pe benzina
    3 2
  • Nu va faceti sperante
    Atata timp cat mai exista petrol pe lumea asta, "rechinii" patroni ai petrolului nu vor permite lansarea unui astfel de motor.Nu japonezii sunt promotorii acestui tip de propulsor, au existat si altii, printre care si un roman si acest tip de propulsor tot nu a ajuns pe piata.Asa ca....
    6 1
  • motor pe apa?
    Oameni buni, unde scrie aici de motor care merge cu apa, eu dupa cum intzeleg e vba de un dispozitiv care folosind apa, genereaza energie electrica... asta fiind folosit de motorul electric al masinii...
    2 0
  • E inventia ROmânilor
    100%
    La un salon auto s-au dus românii cu o mașină care functiona cu apă.
    După ce s-au mirat toți cum merge constant cu 90km/h, au cerut să inspecteze partea tehnică și să le fie arătat și motorul. Când au deschis capota, acolo erau 4 români care dădeau la pedale și manivele. Aproape terminați de oboseală, transpirați și de-abia mai trăgându-și suflarea, strigau cu un glas stins: „Apăăă! Apăăă!”
    2 3
  • E invenÈ›ia ROmânilor
    100%
    O ridicat cineva capota? Am vrea să vedem o poză de grup cu „motorul”.
    1 0
  • Sigur ca da
    Sigur 100%
    Se spune o poză cu „grupul propulsor”.
    0 1
  • Grea engleza asta
    E chiar asa de greu de tradus articolul de pe Reuters? ...In primul rand ei spun ca merge cu un litru de apa timp de 1 ora cu 80 Km/ora....In al doilea rand nu se spune nicaieri ca trebuie mentinut nivelul apei la maxim, ci doar ca trebuie adaugata apa din cand in cand. Vad ca a mai observat cineva, au mai existat mii de "motoare care folosesc apa" dar se pare ca asta e primul viabil deoarece face descompunerea chimica in H si O si energia consumata e mai mica decat cea produsa. Si ultimul lucru: motorul asta nu se aseamana mai deloc cu un motor obisnuit, fiind un motor care produce curent electric si actioneaza un motor electric, deci nu mai visati ca puneti apa in motorul de Dacie si o sa mearga.
    6 0
  • pt sunshine
    trebuia sa fie iara un dobitoc care vorbeste numa sa nu adoarma si sa se lege de rabla lui de logan.esti un prost....un taran prost, mai exact.
    1 2
  • dd
    dak vreati ca lumea sa citeasca in continuare articole dvs...scoateti reclamele aste inervante care nu te lasa sa citesti-atat rompetrol
    2 0
  • flexus
    Automarket, faceti ceva cu reclamele astea popup ca ma seaca de ceva timp, nu pot sa citesc articolul ca-mi sar tot felu de prostii care nu ma intereseaza in fatza si nu se lasa inchise...
    3 1
  • nemtalau
    sa va traiasca reclama
    scoateti reclamele astea imbecile ce nu te lasa sa citesti
    1 0
  • bobaru
    cititi articolul si pe urma vb
    sunt oameni care intra pe forumul asta numai pt a mai comenta undeva, fara a citi in prealabil articolul. DECI...japonezii astia nu au creat visu' taranului roman...facem pipi-n rezervor si merge masina. Un dispozitiv de disociere a apei in molecule de hidrogen si oxigen ocupa spatiul unei fabrici! Oameni astia fac o chestie gen piroliza...cu ajutorul apei, creeaza un curent electric destul de intens pentru a alimenta motorul electric al buburuzei din imagine. Adica masina, pt cei care sunt mai inceti in gandire, ESTE ELECTRICA! NICIDECUM CU MOTOR CU COMBUSTIE INTERNA PE BAZA DE HIDROGEN! SPEAK ONCE AFTER YOU'VE LISTENED (READ) TWICE!
    6 1
  • scoateti reclama
    scoateti reclama
    2 1
  • pentru cititori
    Stim ca reclamele introduse zilele acestea v-au iritat, dar promitem ca in cel mai scurt timp veti scapa de acest inconvenient. Va multumim pentru rabdare!
    3 0
  • masina cu prostie
    Masina care merge cu prostie ar functiona si in Romania, mai ales prin redactia automarket. Poate merge cu hidrogen!!!
    4 2
  • hidreogen
    IN primul rand scoateti reclamele care nu se inchid .... IN luxembourg de ex masinile care curata strazile sunt pe baza de apa (descompun apa in H si O )inca de acum 3 ani , cum sunt la noi masinile acelea cu perie , sunt super silentioanse se aude doar zgomotul aspiratorului , asa ca ............
    3 0
  • Enervat
    FRATILOR FACETI CEVA CU RECLAMELE ASTEA ENERVANTE. E CULMEA SA INCHIZI O FEREASTRA CU RECLAMA DE 5 ORI SI DE FIECARE DATA SA REAPARA LA 5 SECUNDE DE LA INCHIDERE!!!!!!!!!!!
    3 1
  • prudentul
    motorul pe apă funcţionează !!
    1)Se ia ORICE model auto, nu contează - mare, mic, românesc, străin, nou, SH - poate fi Corvette sau Trabant sau autobuz, orice.
    2)Se deşurubează capacul rezervorului.
    3)Se introduce apă în rezervor - apă chioară, de ploaie, de mare, de ocean, apă de colonie, apă de toaletă, apă de gură - aţi înţeles, orice fel de apă.
    4)Se închide rezervorul
    5)Se împinge autovehicolul la vale, scos din viteză, cu motorul oprit.
    6)Autovehicolul va parcurge o oarecare distanţă, fapt care demonstrează că motorul şi apa se pot împăca foarte bine.


    Avantaje faţă de modelul japonez:
    -consum de apă ZERO
    -silenţiozitate absolută
    -uzura zero a motorului (nu sunt piese în mişcare)
    -nu trebuie modele speciale, absolut orice automobil poate fi adaptat pe apă.
    -în loc de apă poate fi folosită şi berea, dar ar fi păcat.
    -construcţie simplificată a motorului (nu mai e nevoie de pompe de combustibil, curele de transmisie, injectoate, bujii, carburatoare...). De fapt, cred că nu ar fi nevoie nici de pistoane, segmenţi, cuzineţi, bloc motor, chiulasă, supape...


    Evident, există şi câteva dezavantaje. Cel mai mare (căruia nu i-am găsit încă rezolvarea) este că distanţa parcursă este egală cu distanţa rampei plus ceva, datorită inerţiei.

    Eu cred că avantajele depăşesc net dejavantajul menţionat. Mă grăbesc la OSIM să înregistrez patentul.
    1 1
  • asmaticu
    pasarea care bea apa
    Vise si povesti. Maine o sa auzim de masina cu aer iar poimaine de masina cu nimic.
    2 0
  • marius
    omul merge 80 km cu 2 l apa
    parerea mea e ca au cam inflorit-o cu 1 litru apa parcurgi 80 km intr-o ora. Iti trebuie sa dezvolti o viteza destul de mare. (apa nu o poate face). Poate intr-o prapastie de 80 km ii dai drumul ...si ajungi mai repede de o ora
    2 1
  • multi cunoscatori aici , pacat k romanii se pricep la toate si la nimic defapt ... retadrdatii naibii
    2 0
  • Numai povesti!
    Chestia asta cu motorul pe apa e demult, si toti zic" inventia asta va revolutiona industria auto". Chiar credeti ca o sa intre in productie asa ceva? Aici ii vb de titei care ii una dintre cele mai importante surse de venit pe plan mondial. Vreu sa mai traiesc sa-l vad si eu pe Vasile ca umbla cu bidonu de apa in portbagaj, desi am numai 20 de ani presimt ca nu mai traies eu atat. Numai bine
    1 1
  • Unu care da cu tunu
    Romanii , masinile si apa
    Adevarul e ca motoare cu combustie interna ( ICE ) exista in zilele noastre. Foarte bune link-uri mai sus , dar ce nu va spune nimeni e ca e nevoie de ceva mai mult hidrogen ca sa misti un motor cu 4 sau 6 cilindri , mai precis vreo 3000 de litri instantaneu productie hidrogen. Am testat personal si am reusit sa fac sa functioneze doar un taietor de iarba cu un piston dupa planuri.
    2 0
  • shooter
    care e adevarul?
    Ok. Am citit articolul si toate posturile cu rabdare (destul de necaracteristic pt mine avand in vedere ca e un articol de pe automarket dar subiectul pare f ofertant). Evident ca mi se pare aiurea ce scrie in articol ca rezervorul tre sa fie intotdeauna aproape plin si tind sa cred ca e eroare de traducere. Pe langa asta datorita lipsei de orice detalii se naste o mare intrebare : e motor cu hidrogen sau electric pana la urma ? Motoare cu hidrogen mai exista in productie (Toyota , BMW ...) dar modelele sunt scumpe si nu exista ''hidrogenarii''. O hidrogenarie la purtator suna foarte tare dar nu stiu ce sa cred - cat de posibil e acest lucru. Nu stiu daca aceasta hidrogenarie la purtator face elecroliza sau piroliza apei da cert e ca in urma ambelor procedee se degaja hidrogen si oxigen si nicidecum energie electrica cu care ar putea functiona un motor electric , deci varianta asta mi se pare mai putin probabila , dar nu imposibila. Cred ca nu trebuie neaparat sa fie un soi de perpetuum mobile pentru ca fizico-chimic cred ca este posibil sa desfaci o legatura cu energie mai mica decat genereaza ''lipirea'' la loc a celor doi atomi (sau 3 in cazul unei molecule de apa), deci poti sa iesi in avantaj din punct de vedere energetic (ma rog energia nu se pierde , nu se consuma , ea se transforma , deci automat energia in plus va veni de undeva dar nu stiu exact de unde in cazul asta). Stie cineva daca gresesc si unde?
    2 0
  • bravo lor
    nu inteleg de ce lumea tot timpul are impresia ca noi romanii suntem atat de destepti si toti restul sunt prosti e adevarat ca si la noi aparuse ceva de genul cu mmulti ani in urma dar drept dovada la ce tara nesemnificativa suntem sa musamalizat totul si nu se mai stie nimic . daca ei reusesc sa produca modelul desprecare este vorba tot respectul pentru ei chiar daca merge pe apa sau apa ajuta la generarea energiei electrice asta nu prea conteaza pentru ca in principiu comb. de baza e apa . si acum astept comenturi de genu ca loganu meu sa mai stiu eu ce comenturi aiurea care sa scoata romania din cacatul in care se afla . trebuie sa recunoastem fratilor ca suntem o tara care nu e unita si e condusa de un guvern corupt . asa nu vom face nimic niciodata. salutare la toti
    1 0
  • catalina
    daca e asa
    daca e asa...atunci oricum s-ar intampla, exista o preponderenta incercare in a inlocui combustibilii actuali cu alti combustibili regenerabili si inepuizabili, dar imaginati-va ce se intampla cu toata industria si masinile care acum functioneaza pe baza combustibililor petrolieri sau a gazelor naturale
    0 0
  • super tare
    Cand o sa apara la noi in tara masinile care merg cu apa, Tariceanu si Tiriac se vor arunca de pe cea mai inalta cladire, tinandu-se de mana ca doi EMO =))
    2 0
  • ce vrajeala aveti in voi =))
    fratilor...inainte sa mai scrieti articole dinastea...mai docmentativa si voi......sau macar dati titlu potrivit articolului.....masina pe apa...a fost inventata de un roman.....care a vandut proiectu japoneziilor....asha ca bafta la articole (prost documentate)in continuare ;)...sau...poate schimbati titlu articolului...prima masina in serie sau ceva..hai pa ca deja ati luat-o pe ulei
    2 0
  • raduku
    Vehicolul care merge cu apa
    Este posibil sa functioneze. Teoretic pana in prezent, apa poate fi utilizata pentru a pune in miscare prin forta aburului un piston. Randamentul se poate calcula din cartile de specialitate. Problema este ce sursa de incalzire utilizezi? Se poate realiza un circuit de incalzire rapid? Se poate obtine si altceva de aici ? Cine mai stie, nu ne ramane decat sa punem mana pe fizica ca destepti suntem si cu ambitie sa expermentam si sa reusim ... Succes ! ;)
    1 0
  • masina ? sau ceva pe roti?
    ceva
    Daca are o caroserie de o forma anume, 4 roti si 2 faruri si un volan de plastic, nu inseamna ca e masina... e nevoie de ceva mai mult ca sa poata fi numita masina... asta e o parere personala
    1 0
  • masina
    NU ESTE POSIBIL
    MOTORUL CU APA A FOST TESTAT DEMULT DAR ENERGIA NECESARA DESCOMPUNERII APEI ERA MAI MARE DECIT CEA PRODUSA PRIN ARDEREA CELOR 2 GAZE
    ESTE CA SI CUM AI BAGA 10 LEI SI AI SCOATE 5 LEI
    PINA ATUNCI TOT PETROLUL RAMINE BAZA
    1 0
  • raduku
    Descompunerea H2O
    Posibil daca utilizam o sursa radioactiva energia necesara descompunerii apei sa fie mai usor de obtinut. Trebuie testat daca din punct de vedere teoretic o sursa radioactiva poate descompune apa si in ce masura este posibil.
    1 0
  • sal
    Ma oameni nu tot vorbiti prostii. oricum era nevoie de astfel de inventie daca nu ajungem toti la saracie. si la sapa de lemn. acuma problema e urm . din cate am inteles sar putea sa mearga masina doar o ora si dupa aia tre sa astepti sa s raceasca sau ceva de genu. acuma sa vedem daca ideea e buna si speram in 4, 5 ani sa ajunga si la noi inventia asta. petrol nu cred k ne mai permitem sa folosim prea mult in viitorul apropiat.
    0 0
  • deci, din ce am invatat din clasa a 7-a pana in prezent la scoala pot spune ca intotdeauna energia necesara descompunerii va fi mai mare decat energia obtinuta din arderea hidrogenului, fiindca intotdeauna se pierde energie in cele 2 procese (in general caldura..). am vazut in schema de pe http://www.waterengine.org ca se foloseste de curentul din baterie sa faca piroliza, iar o parte din energia arderii este dusa la transmisie, iar cealalta parte inapoi in baterie prin alternator. deci pana la urma tot din baterie vine energia de miscare. iar un motor termic are un randament mai mic decat unul electric.. deci chiar nu vad sensul unui "motor pe apa", fiindca un motor electric ar fi mult mai eficient. eu zic ca e tzeapa
    1 0
  • Vreau si eu masina cua apa
    Bravo ! Vreau sa o vad in productie de serie ...si sa fie ieftina.
    0 1
  • da Doamne
    nu conteaza cine le face atata timp cat or sa fie ieftine si pe apa:D.....
    1 0
  • MOTOR CU APA
    natura ofera tot ce ne trebuie, mancare, sisteme de propulsie, sustinere matreriala, un ciclu inchis al dezvoltarii fara intrerupere. cine se poate considera un pic destept si cu minte limpede
    poate privi in jurul sau si va vedea cum toate aceste lucruri sau fapte exista la ,,botul calului,, dar multi idioti pe lumea asta, care se dau drep inteligentii natiunii sau a omenirii, isi permit sa comenteze elemente simple si foarte logice invatate in primele clase ale vieti (pt dobitoci, vezi fizica invatata la liceu, daca ai trecut pe acolo.)
    este foarte usor sa indobitocesti inteligenta umana, sa o reduci la o moneda de tot rasul pt a nu se degrada, a avea un sens in viata.....
    acum sensul este dat de .... ai bani ai parte, peste zeci de ani, poate chiar sute, daca nu ai minte nu ai ce cauta dobitocule in sanul acelui grup de aomeni carora le pasa de viitor si de urma lor in timp.
    daca dobitoci si idioti din intreaga lume ar privi putin la cele doua razboaie mondiale ar descoperi ca moartea unor oameni necunoscuti pt multi dintre noi, au dus la un progres fantastic, mascat de un rasizm cras. asa se va intampla si acum mai vine un razboi sa mai curte din idioti ca sa ne putem plimba in viitor fara griji cu un simplu si eficient motor( propulsor natural )sau cine stie ce alt miracol imposibil de perceput pt natiunea numita idioti.
    1 0
  • gaz
    de ce trebue forat si bortelit pamantu asta+atata banet cheltuit daca gazele sant la suprafata si nici macar nu face prostie de aia de fum?
    0 0
  • sunshine64sm
    nimic
    Fac o exceptie de la regula ca nu comentez comentariile altora, dar o fac special pentru tine. Nici n-ar merita sa-ti spun parerea mea, care oricum nu se poate scrie in cuvinte. Dar fii te rog amabil si slabeste-ma cu stupizeniile tale.
    0 0
  • pana acm erau arabii morti de invidie!
    1 0
  • GICUTA
    CRITICA
    PENTRU CEI CE NU CRED IN CHESTII DIN ASTEA CU MOTOARE PE APA MAI DOCUMENTATIVA FRATILOR CA SINTETI LA PADURE CU ACTUALITATEA AUTOMOBILISTICA DACA TOT AVETI NET MAI CAUTATI ARTICOLE SA VEDETI CA E REAL SAU MAI UITATIVA PE DISCOVERY SA VEDETI EMISIUNI DE GEN.E DEMULT IESITE ACESTE MASINI SI PUSE IN PRACTICA SI NU JAPONEZII AU FOST PRIMII CARE LE-AU INVENTAT DAR DACA TU AI LOGAN AI SA MORI CU ACEEASI MASINA SI CRED CA NU VREI SA CREZI MAI MULT DESPRE INVENTIILE SECOLUL XI. SAU POATE VA-TI INDOCTRINAT CA MAI MULT NU SE POATE SI ASTA E .MULTI INCULTI CA VOI NU ACCEPTA NOILE DESCOPERIRI E FRICA DE NOUTATI NU SINTETI DEPARTE DE EVUL MEDIU CIND SE TEMEA DE TOT CEI NOU SAU NU INTELEGE.CU ASA IDIOTI NU POTI DA INAINTE
    0 0
  • fullspeed
    PAUL PANTONE
    cine a auzit de PAUL PANTONE si de motorul sau, stie ca functioneaza cu apa sau orice alt lichid care contine H2O. Electroliza aici in schimb se face intr-un reactor sustinut de un miez magnetic caruia nu-i trebuie energie electrica pt a disocia molecula de apa decat frecarea aerului umed pe langa niste pereti ce creeaza camp electrostatic si apoi produc fulgere ca in natura si curentul imparte molecula on H H si O, Bingo chestia asta chiar arde :D
    4 1
  • Dezaster
    se poate
    Se poate sa existe de foarte mult timp masi care functioneaza cu apa sau asa mai departe dar daka lear baga pe piata ar scadea economiile multor tari care sunt bogate in petrol... ar da multe firme faliment si asa mai departe deci ar cam trebui sa mai asteptam cam 150 d ani sa apara asa ceva ...... oricum ar fii un lukru bun datorita poluarii din cauza marilor rafinarii care arunca deseuri petoliere in mari si primesk zilnik cam 50.000 $ amenda dar ei scot un milion pe zii deci au un profit foarte bun si nu le face nimeni nimika mai mult.....:P
    1 0
  • homojdean andrei
    ar fi fain daca sar realiza si in rominia
    ar fi fain daca sar realiza in rpmnia
    1 0
  • cocostarcul maro
    faza
    cineva zice de perpetum mobile aici vreau sa ai zic ca e idiot nu e vb de perpetum mobile ci de puterea dezvoltata de oxihidrogen
    e cu mult mai mare si decat benzina sau alt carburant cunoscut si nici nu polueaza e o ardere completa la care se formeaza particole mici de apa. Eu vreau sa fac la fel o masina folosind un matiz si o celula HHO sau 2 chiar sa vad daca pot sa alimentez numai si numai din cele 2 celule masina exista deja o schema pe net care poate fi gasita usor si care se poate face usor mai am nevoie de un osciloscop si de timp pentru a mari randamentul si a obtine ceva profit de pe urma celulelor bafta la toti
    0 0
  • ati inteles gresit
    Aceasta masina in primul rind e o masina care are motor ca si dacia,doar ca in loc sa traga benzina din carburator si aer din filtru de aer ,ea hidrogen si oxigen de la mecanismul care face electroliza ,inventia e veche ,un romin merge de 2 ani cu asa cv si a redus consumul cu 50 % ,(adica masina lui avea o galeata cu niste electrozi , umpluta cu apa de ploae si 3 lingurite de bicarbonat de sodiu conectata la bateria masinii ,cind galeata era cuplata apa era descompusa in H si O si era trimisa in filtru de aer unde ajunge in camera de ardere si tinea locul a 50 %din benzina benzinei)intrebarea este daca au reusit japonezii ca de la acumulator sa faca destul H si O incit sa nu mai trebuiasca benzina ,masina scotind pe teava de epasament doar aburi . Ceea ce au mentionat in legatura cu bateriile :aveau in vedere ca masina folose de exemplu 3 acumulatoare (pt a putea rula de ex:3 galetuse cu apa) si ele se incarcau in totalitate de la generatorul masinii si ca masina functiona in totalitate doar cu apa ,ea consuma 1,2 litri de apa la suta
    1 1
  • inginerul
    secretul masinii cu apa
    Da da ...Am facut eu si merge se ia o galeata cu apa se pun doi electrizi in ea + si - de la bateria masinii incepe sa borboloseasca si hidrogenul obtinut prin electroliza l-am bagat in carburator si ....gata.
    Pt cei care cred in asa ceva...nu era mai simplu sa se faca direct alimentare a unui motor de cc din baterie si era un randament mai bun decat tampenia asta de idee inventata pt idioti cu electroliza?
    Astia vand stiri si idiotii pun botu :)))))
    0 1
  • pt asa zisul inginer,dar cred k nu ai mai mult de 4 clase
    puterea calorica dezvoltata de arderea hidrogenului din apa e mult mai mare decat a benzinei si are un randament mai mare decat daca ai alimenta un motor electric de la un acumulator,binenteles caci acumulatorul trebuie si incarcat in timpul functionarii
    asa ca mai documenteazate daca totusi ai reusit sa ajungi sa ai acces la internet
    1 1
  • Florin
    "Inventat" si de un american
    Un american a "inventat" si el acelasi lucru

    L-am gasit pe Youtube la
    http://www.youtube.com/watch?v=J9iWaCMbw60
    1 0
  • Toma Necredinciosul
    Chiar daca este, nu va fi !
    Dragilor,
    Am motive intemeiate sa cred in MOTORUL CU APA.
    Tot din aceasta perspectiva, cred ca atata vreme cat va curge petrolul, e o iluzie sa credem in MOTORUL CU APA .
    Este extraordinara inventia, ramai mut cand vezi ce "s-a descoperit" (ce, de fapt, era descoperit de mult. de mult).
    Asa ca "opriti plugul mai flacai" !!!!!!
    Hai ! Hai !
    1 0
  • Americanilor nu le va place
    Americanilor nu le va place ideea. Ei cum isi vor mai vinde petrolul ? Pentru ce au facut razboi in Irak. La mijloc sunt interese economice asa ca va fi greu sa fie pus in productie acest prototip.
    1 0
  • MOTORUL CU APA
    ionelifrim . simplwater.hop.clickbank.net
    1 0
  • tare ideea
    ony mersi pt link e foarte tare si simplu
    0 0
  • nimeni
    fratilor in 2 3 ani o sa scoata cei de la SAB masina care merge pe aer.in principiu merge aproape la fel ca si o masina normala doar ca are cateva lipsuri si ceva in plus.are rezervorul in minus fata de celelalte automoblile,si se adauga in locul acestuia o butelie cu aer,care la randul ei este incarcata in mers de un compresor.deci, in loc sa facem explozie cu conbustibil,impingem pistoanele cu aer.este un motor de 12 pistoane,care sunt pozitionate in w.prin compresor alimentam masina butelia si prin galeria de admisie,invartim compresorul.DECI suntem aproape de viitor. P.S. nu mai spune-ti la nimeni :P
    0 0
  • ar trebui ceva ca in filmul inapoi in viitor o masina sa mearga pe gunoi asa macar vom epuiza rezervele de gunoi
    0 0
  • buna tuturor. masina este reva-g-wiz o puteti gasi pe net si date despre ea . este fabricata in india si patentul e american . japonezii i au scos bateriile cu plumb si i au bagat o pila ce zic ei consuma apa , de fapt apa intretine reactia redox ce face ca pila sa produca curent , pe langa acest consum de apa ea ''consuma'' si un metal.cei ce au auzit de astfel de baterii stiu despre ce vb . inventia nu este noua .
    1 0
  • Din păcate aici în stadiul acesta se va opri totul! "Tentative" de punere pe piața a unui asemenea motor au mai fost.
    Interesele pentru celelalte surse de energie sunt prea mari ca să lase o asemenea tehnologie să prospere. Cam asta este tot!
    1 0
  • Ideea este veche.se transforma prin electroliza(necesita curent electric),apa in hidrogen care alimenteaza un motor cu ardere interna de capacitate mica.
    1 0
  • vrajeala
    e o stire din 2008 si suntem in 2021 si nu sa intamplat nimic:))
    1 0
  • Cu capul pe umeri
    Am comentat articolele, doar de cateva ori in viata. Din lipsa de timp (trebuie sa citesti tot ce au scris altii, sa stii despre ce vorbesti, etc), din lipsa de informatii legate de subiect, din scarba a ceece ce vad ca se comenteaza... Nu as dori sa fac comentariu la articol. As dori sa comentez ceeace au scris unii dintre cei care au postat comentarii. Majoritatea nu stiu sa scrie corect. Sunt analfabeti, dar isi permit sa isi dea cu parerea despre subiectul articolului. Mai mult decat atat, considera ca stiu ei mai bine si fac propuneri catre cei care lucreaza la acest proiect sa faca una sau alta, ba ii fac mincinosi, ba ca bravo lor, ba ca nu se poate, ba ca se poate, dar ca oculta, iluminati, masonii, nu vor lasa, etc... Mai oameni buni...voi sunteti sanatosi la cap? Cei la care ma refer nu fost in stare sa termine un liceu si isi permit sa dea sfaturi si sa ii invete pe altii??? Asta e ipocrizie, nesimtire si tupeu fara margini! Intr-o tara normala, unii dintre comentatori nu depaseau conditia de spalator de wc! Cred ca dupa 30 de ani de la revolutie, lumea ar trebui sa isi vada "lungul nasului". Suntem satui de nulitati care comenteaza a oroce articol...
    0 0
  • Motoru
    Salve tuturor. Azi-noapte, am amestecat apa cu benzina si cu motorina in garaj. Din teste am scos un consum mai mic si sigur dau lovitura. Amestecare nu merge daca nu bagi si ceva gaz si niste alcol. Eu am bagat palinca tare de 70 grade. Numerge alfel. Gazul are molecula mai mica si trece bine in sist de alimentare. Amestecu trece prin filtru de combustibil ca am verificat si ajunge in motor curat. Porneste la sfert si merge ceas. Daca vrea cimeva ii zic cum am facut. Gratis, nu vreau bani ca daca sintem mai multi, poate invigem benzinariile care oricum baga apa in benzina si in plus ne si fura la pompa. O sa mai fac teste si revin cu alt post. Nu ascultati la prosti care vrea sa asupreasca poporu si sa castige ei cu petrolu lor
    0 0
  • Vasile
    Am pa cineva care e mare. Nu pot sa zic numele. E de ala cu ochii albastri. Si e sus de tot. Omu e cu grade ca mio zis. Bine asa pa ocolite. Si o zis ca sa stau linistit ca se stie si se urmareste de mult. Acuma sa facut publica treaba. Nu apuca sfarsitu anului si dispare si firma si masina si tot. Ca americanii vrea sa zica ca nu e buna ca daca e seceta ramane lumea fara apa de baut. Cica se vorbeste cu toti cu eneglezu cu francezu cu neamtu. Cu toti frate. Asa o zis. Ca e interese mari da nu zice astia ca iese razboi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru