Kia oferă detalii despre noul EV9: până la 385 CP și 541 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul sud-coreean a publicat mult așteptatele date tehnice ale noului SUV electric EV9. Acesta oferă până la 385 de cai putere și 541 de kilometri autonomie.

În urmă cu două săptămâni, Kia a publicat primele imagini și puține informații despre EV9: primul SUV electric, cu 3 rânduri de scaune, al mărcii asiatice. Totodată, nava amiral a sud-coreenilor.

După ce am studiat-o din toate unghiurile, acum a venit momentul să aruncăm o privire peste datele tehnice, pentru a vedea ce puteri oferă și, mai ales, ce distanță va putea parcurge cu o singură încărcare.

Până să ajungem la aceste detalii, trebuie să menționăm, rapid, dimensiunile noului EV9. Așadar, avem o lungime de 5.010 milimetri, o lățime de 1.980 milimetri, 1.755 milimetri sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar 3.100 de milimetri măsoară ampatamentul.

Coeficientul aerodinamic anunțat de producător este de 0.28.

VERSIUNI CU ROȚI MOTRICE SPATE ȘI TRACȚIUNE INTEGRALĂ

În versiune standard, Kia EV9 este oferită cu o baterie de 76.1 kWh, roți motrice spate și motor electric (montat pe puntea spate) care dezvoltă 218 CP și 350 Nm. În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 8.2 secunde.

Ceva mai leneșă este versiunea Long Range RWD.

Cu o baterie de 99.8 kWh, roți motrice spate, un singur motor electric pe puntea spate, 204 CP și 350 Nm, aceasta atinge 100 de km/h în 9.4 secunde.

Cea mai puternică Kia EV9 este versiunea AWD, cu baterie de 99.8 kWh, tracțiune integrală, două motoare electrice, 385 CP și 600 Nm. Ea atinge 100 de km/h în fix 6 secunde.

Prin intermediul magazinului digital Kia Connect Store, clienții care optează pentru un EV9 AWD, pot debloca (contracost, desigur) un boost care urcă valoarea cuplului la 700 Nm.

PÂNĂ LA 541 DE KILOMETRI AUTONOMIE

Momentan, Kia a oferit cifrele de autonomie pentru o singură versiune. Mai exact, EV9 Long Range RWD poate parcurge până la 541 de kilometri cu o singură încărcare.

Știm deja că SUV-ul coreean este construit pe o arhitectură la 800 V. La o stație ultra rapidă, 15 minute de așteptare se traduc în 239 de kilometri autonomie.

Vânzările noului Kia EV9 vor debuta în a doua jumătate a lui 2023.

via Kia

Comentarii (5)

  • Ee, asa da, mai KIA/Hyundai, capacitate de 99,8 kWh, asa mai vii de acasa, EV6 sau Ioniq 5 ar fi de nerefuzat cu o asemenea baterie.
    7 3
  • Seriff
    @Daria adica Mike adica Edikk
    Si cu ce te ajuta bateria aia, ca se incarca greu, plus pretul masinii care sigur va fi imens.
    5 5
  • Banditos
    @Seriff

    si ce te freaca pe tine grija?

    ai ceva concret sa spui despre masina, spune! Nu? vez-ti de dieselul tau. Ma rog, a parintilor.
    1 4
  • @Seriff
    Ma ajuta ca se încarca peste noapte. Cât despre preț - eu îmi permit.
    0 4
  • @22:40
    scuze, ti-am dat din greseala -. considera-l +.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru