Lamborghini a construit 20.000 de exemplare Urus. Este cel mai bine vândut model al mărcii

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini Urus, SUV-ul de mare performanță al constructorului italian, a atins borna de 20.000 de exemplare produse. Pentru a marca această reușită, exemplarul cu numărul 20.000 primește o vopsea specială și va fi livrat către un client din Azerbaidjan. Lamborghini Urus este cel mai bine vândut model, în cel mai scurt timp, din istoria mărcii.

Lamborghini Urus a făcut furori la momentul lansării sale oficiale din 2018. De atunci, modelul se bucură de un succes semnificativ raportat la așteptările mărcii italiene și a devenit cel mai bine vândut model Lamborghini din istorie.

Recent, SUV-ul de performanță a reușit să atingă borna de 20.000 de exemplare produse în ultimii 4 ani. Acest lucru confirmă, pe lângă faptul că este cel mai bine vândut model Lamborghini, că este și cel mai bine vândut model în cel mai scurt timp al constructorului din Sant’Agata Bolognese. Datorită acestui lucru, uzina Lamborghini a fost extinsă de la 80.000 de metri pătrați până la 160.000 de metri pătrați pentru a face față cererii foarte mari.

Pentru a marca această reușită, exemplarul Urus cu numărul 20.000 primește o vopsea specială mov, numită Viola Mithras. Modelul dispune de jante și de etriere vopsite în negru, iar exemplarul va fi livrat unui client din Azerbaidjan.

Potrivit Lamborghini, aproximativ 70% din posesorii lui Urus sunt clienți noi.

SUV-ul de performanță ascunde sub capotă un motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo, de 650 de cai putere. Alături de un cuplu de 850 Nm, Urus reușește să atingă 100 de km/h în doar 3.6 secunde și o viteză maximă de 305 km/h.

Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini, a remarcat succesul SUV-ului italian: “De la primul moment în care am prezentat conceptul Urus la Salonul Auto de la Beijing în 2012, până la debutul său pe piață în 2018 și în fiecare an de atunci, Urus și-a dovedit atracția instantanee și continuă ca un adevărat Lamborghini, născut din moștenirea noastră super sport și din primul super SUV din lume, LM 002.”

El a mai adăugat: „Urus este o completare perfectă a gamei noastre de supermașini, oferind o călătorie zilnică luxoasă și de înaltă performanță pentru cei care se identifică cu marca noastră italiană autentică.”

via Lamborghini

Comentarii (1)

  • În semn de solidaritate cota care revenea Rusiei să fie dat Ucrainei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru