Video. Mazda oferă detalii despre interiorul primului său model electric: "Spațiile libere din jurul consolei centrale vor genera o conexiune între șofer și pasager"

de Daniel Popescu
Marti, 15.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a oferit câteva detalii despre interiorul primului său model electric, pe care îl va prezenta în 23 octombrie la Salonul Auto de la Tokyo.

Mazda a anunțat încă din luna iunie că pregătește lansarea unui model electric pentru anul 2020, iar cu câteva săptămâni în urmă a publicat și câteva imagini cu un prototip premergător versiunii de serie.

Constructorul japonez oferă acum câteva detalii cu privire la interior, fără însă să intră în amănunte specifice. Astfel, Mazda susține că o serie de "spații libere din jurul consolei centrale vor genera o conexiune între șofer și pasagerul din dreapta".

De asemenea, niponii menționează în scurtul comunicat de presă că "materialele pentru interior au fost selectate cu scopul de a fi prietenoase cu mediul înconjurător și de a oferi confort".

Mazda a testat deja primul său model electric pe o serie de prototipuri sub camuflajul unor caroserii ale SUV-ului CX-30 (foto). Astfel, cel mai probabil, modelul electric va lua forma unui SUV, însă Mazda a anunțat că modelul electric este unul complet nou în gamă, fără legătură cu CX-30 și fără să dezvăluie numele acestuia.

Potrivit unor informații anterioare, platforma tehnică a modelului electric Mazda va avea 105 kW, echivalentul a 143 de cai putere, în timp ce cuplul este de circa 265 Nm.

De asemenea, bateria va avea 35.5 kWh.

Nu este clar care va fi autonomia acestui acumulator, însă bateria va avea practic aceeași capacitate ca și cea anunțată pentru noul model electric de oraș Honda e, care are o autonomie oficială de 220 de kilometri.

Prezentarea oficială a modelului electric este programată pentru 23 octombrie, iar vânzările vor începe în cursul anului 2020.

Via Mazda

Comentarii (3)

  • zamaraii
    dupa dimensiunea bateriei, probabil va fi o mazda 2
    1 2
  • Rudolf D.
    Conexiune intre sofer si pasager(a)? Ramane de vazut daca bancheta din spate va fi detronata. Personal sunt impotriva butonarii la volan cand masina merge.
    4 0
  • teo969
    Sursele spun ca avea și un motor wankel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru