Ministrul Mediului: “Programul Rabla începe în 26 aprilie. Interdicţia de vânzare a maşinii va fi şi la Rabla Clasic”

de Paul Cosma
Miercuri, 21.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, instituţia care finanţează programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, va fi prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri, iar programul Rabla va începe pe 26 aprilie, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

“În şedinţa de Guvern de astăzi vom prezenta bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, instituţia care finanţează Rabla Clasic şi Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul îşi doreşte ca parcul auto din România să fie reînnoit. Bugetul pe care îl prezentăm astăzi în Guvern are un buget dublu pentru maşinile electrice faţă de 2020. A fost o decizie prin care am venit în întâmpinarea tendinţelor internaţionale şi tendinţelor de pe piaţa românească. Primele trei luni ne-au dat dreptate, se vede că a crescut aproape exponenţial numărul maşinilor electrice cumpărate în România în primele trei luni, iar acest buget, acest sprijin vine practic în favoarea celor care se gândesc dincolo de mobilitatea şi confortul personal şi la impactul pe care îl lasă fiecare dintre noi asupra mediului înconjurător şi la reducerea emisiilor de carbon. Data lansării: 26 aprilie. Avem un termen legal de 5 zile care trebuie respectat după aprobarea bugetului AFM, iar pe 26 aprilie începe Rabla Plus,” a spus ministrul. 

Oficialul a precizat că în programul Rabla Clasic a fost introdusă interdicţia de a vinde maşina nouă timp de un an.

"Am constatat că au fost câteva încercări de a exporta practic subvenţia din România, de a duce în alte ţări maşinile care au beneficiat de Rabla Clasic şi am introdus această limitare, această interdicţie care era deja existentă la Rabla Plus.

(...) Interdicţia de a vinde maşina este pentru un an de zile," a menţionat ministrul. 

Via Agerpres

Comentarii (14)

  • Csókolom Mitzi
    Tanczos Barna,dupa nume e roman de-al nostru de la Falticeni.
    15 22
  • Napoleon Târtoabă de la Glod
    Si care e problema mitzi? E cetatean roman, ca si tine, ca si mine.
    15 16
  • @ Napoleon...
    Atunci de ce candideaza de la un partid al minoritatilor, daca se considera ROMAN ??
    17 13
  • Clasic
    Zău? Dar cand cumperi o mașină care e facuta in China si dai acolo subvenția cum e ?
    11 4
  • pai ce? n-ai voie sa fii minoritar in Romania? de ce sa nu candideze?
    11 6
  • @Napoleon
    Cati de Dumitrescu si Ionescu stii in guvernul Ungariei?
    12 13
  • @@Napoleon
    proportional exista mult mai multi unguri in Romania decat romani in Ungaria. Minoritatea romaneasca din Ungaria e insignifianta, pe cand in Romania situatia e alta. Dar de ce crezi ca ungurii nu sunt buni sau ca sunt mai incompetenti decat romanii?
    9 13
  • Saul Bruckner
    @@@Napoleon N-a zis nimeni ca nu sunt mai buni,cu toate ca romanii din Ungaria au primit 0 drepturi,bine si sarbii de acolo la fel. Era asa o mica observatie,cred ca se fac mai bine de 100 de ani de cand la conducerea Romaniei sau prin ministere sunt numai unguri,romi,evrei,bulgari,germani,multi cu nume romanizate.Sa mai zica cineva ca suntem un popor de xenofobi.
    15 4
  • rabla moto ?
    6 2
  • Am avut si multi romani la conducere:
    Dragnea, Dancila, Vacaroiu, Iliescu, Constantinescu, Boc, Tariceanu, Nastase, Ponta, Oprea, Tudose, Grindeanu, Ciorbea, Stolojan, Ceausescu, Peru Groza, Ghe Gheorghiu Dej, etc.
    As zice ca in mod covarsitor romanii au condus Romania in ultimii 100 de ani.
    Cred ca ai o impresie gresita.
    6 9
  • Adrian
    In ultimii 32 ani cu siguranta nu au condus romanii Romania.
    9 6
  • N-au condus țara asta românii verzi, ci am suportat tirania ”elitei mondiale oculte și luciferice”.
    Soroș, fiul lui Cioloș, balaurienii și Bill Gates au conspirat împotriva dacului liber și ortodox, care fiind c-o mână-n c*r și cu alta pe semințe n-a avut cum să li se-mpotrivească săracul. Străinii haini au adus morții și zombie cu microbuzele la vot dar românii au reușit să aleagă mereu pe cei mai cinstiți fii ai țării, care s-au jertfit la putere fără pună mâna pe un capăt de ață.
    4 9
  • Partea trista este ca indivizi cu gandire din asta cum ne este dat sa vedem in comentariile de mai sus sunt cu zecile de mii in tara asta. Gandire si atitudine din Evul Mediu. Si partea si mai trista este ca toti acesti indivizi au drept de vot.
    9 11
  • @fOnel
    Lasa bre,civilizatule si evoluatule,iti dau eu si votul meu,voteaza si pentru mine ca eu oricum nu votez niciodata si ca mine sunt multi.Gandire si atitudine din Evul Mediu zici?Cata inteligenta pe voi pluseristii.
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru