Noi informații despre mașina Apple: va fi lansată în 2026 și va avea preț de sub 100.000 de dolari

de Tiberiu Safta
Joi, 08.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații noi apărute în presă, viitorul Apple Car, mașina companiei de produse IT și software, ar urma să fie lansat în 2026. Primul automobil Apple va fi electric, iar prețul acestuia va fi de sub 100.000 de dolari.

Compania Apple dorește să se lanseze oficial și pe piața automobilelor ca un brand premium și pur electric. Încă din 2014, compania americană depune eforturi de a dezvolta propria sa mașină, iar pe parcursul anilor au început să apară din ce în ce mai multe informații și speculații despre viitorul model al firmei cu sediul în California.

Anul trecut au apărut informații cum că noul Apple Car ar urma să fie lansat în 2025. Alături de asta au apărut și primele imagini prelucrate digital care sugerează cum ar putea arăta viitorul model.

Acum, potrivit unor informații apărute în publicația Bloomberg, se pare că Apple Car va lansat cu un an mai târziu decât stabilit inițial, adică în 2026. Mai mult, modelul ar urma să aibă un preț de sub 100.000 de dolari la momentul lansării.

Din ceea ce știm până acum despre Apple Car, acesta va fi echipat cu sisteme de conducere autonomă avansate, ajutate de un procesor principal, numit Denali, și de o multitudine de senzori radar și LiDAR.

De-a lungul anilor, Apple a încercat să înființeze parteneriate cu mai multe mărci consacrate precum Toyota, Hyundai și Nissan pentru a asista la proiectarea modelului. Cu toate acestea, Apple nu a avut succes în a convinge aceste mărci să colaboreze cu ei.

În schimb, Apple ar fi reușit să angajeze un fost inginer Lamborghini. Potrivit zvonurilor, acesta se ocupă de dezvoltarea șasiului, suspensiei, direcției și a sistemelor de asistență pentru noul Apple Car.

via Bloomberg (înreg.)

Comentarii (2)

  • Si cum se va numi?
    iMagiun?
    4 3
  • Mircea Badea
    mda, "frumos" ca un aifon..suv, manelistic, cat de cat..
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru