Noua Kia Sportage: diesel nou de 186 CP, urmat de versiuni hibrid și PHEV

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat câteva detalii tehnice ale noii generații Sportage. Versiunea dedicată publicului european va debuta în luna septembrie, iar debutul comercial este programat pentru anul curent.

Constructorul sud-coreean de automobile a publicat primele informații și imagini cu noua generație Sportage la începutul lunii iunie. Din punct de vedere estetic, SUV-ul se aliniază la actualul limbaj de design al mărcii, iar interiorul preia tehnologia electricului EV6.

Acum, Kia revine cu o parte dintre detaliile tehnice ale noului Sportage. În primul rând, la lansare acesta va fi disponibil cu două motorizări convenționale.

Primul este un agregat pe benzină, de 1.6 litri, care dezvoltă 180 de cai putere și 265 Nm. În cazul său, clienții vor putea opta fie pentru o transmisie manuală cu șase trepte, fie pentru una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

MOTOR DIESEL CU 186 CP

Apoi avem un propulsor diesel nou, de 2.0 litri, care propune 186 de cai putere și 417 Nm. Acesta vine doar în compania unei transmisii automate cu opt rapoarte.

Ulterior, cea de-a cincea generație Kia Sportage va fi oferită și cu unități hibrid și plug-in hybrid (cu încărcare la priză).

Noul Sportage este dezvoltat pe arhitectura N3, ceea ce înseamnă că este mai capabil pe teren accidentat decât modelul anterior. Tocmai de aceea, Kia oferă funcția Terrain Mode care ajustează automat diverși parametri în funcție de suprafața de rulare.

Masina va avea disponibile și modurile de rulare prestabilite Comfort, Eco, Sport și Smart.

SISTEME DE ASISTENȚĂ DIN BELȘUG

Lista cu sisteme de asistență este foarte generoasă și include, printre altele, un sistem avansat de frânare automată de urgență cu funcție de detecție a pietonilor și bicicliștilor, sistemul Highway Driving Assist, Smart Cruise Control și Blind-Spot Collision-Avoidance Assist.

Versiunea dedicată publicului european va fi prezentată în luna septembrie. Debutul comercial este programat pentru anul în curs.

via Kia

Comentarii (19)

  • Personal îmi place mai mult actualul Sportage. Generația actuala pare mai colțuroasă. Mă rog, gusturile sunt subiective întotdeauna. Oricum Kia ramane una din mărcile mele favorite. De remarcat că la motorizarea de 1.6 au mai reușit să adauge 10 cp în plus. Aș fi curios dacă au scos un motor nou, ori l-au îmbunătățit pe cel vechi?
    11 8
  • * "Generația nouă pare mai colțuroasă"... voiam a zice.
    Despre prțuri, nimic?
    7 5
  • E-dickk
    Muamaa,diesel nou in 2021? Coreenii astia inca traiesc in evul mediu intunecat? Un telefon am sa dau si-am sa le stric diminetile linistite! Muaaaaaaaahhh,sunt nervos,nu-mi dati un mop ca-l rup.
    18 16
  • Anonim
    ds pai ce sa spui daca tu ai comandat generatia asta normal ca iti plac modelul ce a iesit din productie . Chestiunea de cum arata este pur subiectiva asa ca din punctul meu de vedere amandoua modele arata urat . Generatia noua are o fata pentru piata din america si asia unde se vine bine iar vechiul model paca este o broasca cu ochii mari .
    16 7
  • Toate fotografiile din articol si disponibile online sunt cu versiunea cu ampatamant lungit. Europenii vor primi o versiune mai scurta. Oarecum dezamagitor pentru ca din punctul meu de vedere designul e coerent in versiunea mai lunga. Ma tem linile sa nu fie prea ingramadite in veriunea europeana.
    Sau sper sa ofere si varianta de 7 locuri in europa, ca alternativa la Tiguan allspace.
    8 2
  • Edikkk
    Cu schimbător.... doar pentru India, Africa şi.... unii europeni....

    sărăcia e mare tare bre

    În SUA, Australia, Canada, Arabia Saudită, Emirate, ceva UK... nu vezi porcării manuale, decât puţine.

    Dar la tractoriştii săraci, care nici nu au condus în viaţa lor automată sau electrică... doar manuala termică li se pare lux.
    Aia gen 1800 Ford T

    Mda
    2 37
  • @edikk
    Iti doresc sa pui pe masa"decat" mancare produsa cu tractoarele electrice,carata cu vapoarele si camioanele electrice pana la supermarket. Doar atat sa ai voie!
    27 5
  • Andrei
    Arată de parcă au lovit-o cu ranga. Groaznică arătare.
    9 7
  • Edikkk
    @@edikk
    la 06.07.2021, 21:42

    Dar vai neuronul tău nu ştie că există tractoare electrice, utilaje agricole electrice.

    Va veni ziua când şi vapoarele vor fi electrice, garantat 100%.
    2 29
  • Ecologie de bazar
    Sunt inca personaje, ecologisti de mucava, care inca mai cred ca electrificarea auto are legatura cu mediul, desi productia de acumulatori/energie este mult mai nociva. Este o decizie geopolitica, sustinuta de marile puteri economice, bazata pe faptul ca , exceptand SUA, nu au petrol+toti pot produce energie si astfel nu mai depind de cei cativa mari producatori de petrol.
    13 6
  • @UnAlex :interesanta info despre ampatamentul mai lung. Imi parea mie ca masina din imagini e prea lunga ,pt. gusturile mele bineinteles. Personal as prefera o varianta mai scurta , KIA Sportage deja s-a cam departat de ceea ce a reprezentat in trecut si anume un SUV compact polivalent de buget. Acum tot incearca sa vireze clar spre clasa medie si cu accente subpremium .Nu stiu sau mai degraba nu cred ca le va reusi.
    Revenind strict la motorizari, eu personal nu recomand benzinarul 1.6 , cuplul este mult prea mic pt. un SUV de aceasta talie si KIA nu prea a stiut niciodata sa puna la roata cu adevarat toata herghelia aia de cai si Nm. Am avut ocazia sa conduc generatiile precedente si diferenta simtita la condus intre un 2.0 crdi de 185 cai/380-400 Nm si benzinarul 1.6 turbo mi-a parut nu doar mare ci chiar de netrecut cu vederea. Chiar daca pe hartie performantele arata usor mai bine poate pt. benzinar , in realitate diesel-ul este mult mai placut, sigur, relaxant si performant . Nu mai vorbesc in modul 4x4 .
    10 2
  • @pipo

    Mie mi se pare ok 1.6TGDI. Nu cred ca este nevoie de mai mult, pentru ce reprezinta Sportage-ul.
    Oricum (la modelul actual) nu se mai vinde 2.0 CRDI si nu prea mai ai alternativa la 1.6 TGDI.
    5 3
  • Dar sa inteleg ca nu o sa mai existe motorul aspirat de 1.6?
    5 0
  • tc1900
    very nice
    3 0
  • Anonim
    Pe un suv ai nevoie de cuplu sa poti misca masina decent . Nu este relevat 0-100 nu faci liniute cu un suv in schimb in mers ai nevoie de cuplu sa nu simti masina lesinata.
    4 1
  • ce masina urata!
    1 2
  • Mihaita
    Sportage este o masina foarte frumoasă din punctul meu de vedere . Cea mai buna motorizare este 1.6 CRDI 136 hp la 320 Nm. Ai economie , cuplu foarte bun
    2 2
  • Nasol...e Noua Kia Sportage!!!
    0 0
  • Lista cu sisteme de asistenta nota10
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru