Noul Maserati Levante Hybrid: 330 CP și 82.200 de euro preț de pornire în România

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile a lansat oficial primul SUV electrificat din portofoliu. Este vorba despre Levante Hybrid, un model care dispune de 330 CP și are un consum îmbunătățit cu 18% față de versiunea echipată cu motor V6 pe benzină.

Strategia de electrificare Maserati a început anul trecut, odată cu lansarea lui Ghibli Hybrid. Acum, constructorul italian de automobile mai face un pas important către un viitor "verde" și prezintă lumii întregi primul său SUV electrificat.

Este vorba despre noul Levante Hybrid. Acesta poate fi recunoscut foarte ușor, după prizele de aer laterale, etrierele și logo-ul de pe montantul C vopsite în nuanța albastru electric. Aceeași culoare poate fi regăsită și la interior, în special la nivelul cusăturilor contrastante de pe scaune.

Maserati Levante Hybrid este echipat cu un motor de 2.0 litri, cu patru cilindri. Unitatea este alăturată unui sistem hibrid la 48V, bateria fiind plasată în partea din spate, fără a compromite capacitatea de încărcare a portbagajului. Totodată, această poziționare asigură un raport al maselor de 50:50.

330 CP ȘI 0-100 KM/H ÎN 6 SECUNDE

SUV-ul dispune de 330 CP și 450 Nm cuplu, performanțe livrate de la 2.250 rpm. În aceste condiții (și mulțumită tracțiunii integrale), Levante Hybrid atinge 100 de km/h în 6.0 secunde (cu 0.9 secunde mai rapid decât Levante Diesel) și are o viteză maximă de 240 km/h.

Pe lângă turbina obișnuită, propulsorul integrează un sistem E-Booster care lucrează în tandem cu sistemul turbo, oferind putere de la turații joase și eliminând fenomentul de turbo-lag.

Totodată, în modul de rulare Sport oferă un cuplu suplimentar.

În ceea ce privește consumul de carburant, sistemul hibrid folosește cu 18% mai puțin combustibil față de Levante echipat cu motorul V6, pe benzină, de 350 CP.

Noul Maserati Levante Hybrid poate fi comandat deja în România. Prețul de pornire este de 82.229 de euro cu TVA inclus (69.100 euro fără TVA).

via Maserati

Comentarii (6)

  • Levantul
    La cât ajunge o pereche de etrieri OEM Maserati să știu dacă mă bag?

    Ăsta e un pic de micronanopicohybrid, dar dă bine în statisticile de mediu. Încă o electrică pe piață. :)
    13 1
  • Andrei
    La prețul asta îți iei beemve tunat, tată!
    2 10
  • @Andrei da, dar "beemve"-ul tunat nu are atata prestanta. Vezi pe toate drumurile din alea.
    7 1
  • @Levantul… îl luam fără TVA, mie nu îmi trebuie opțiunea asta :)))
    Ce m-a convins este consumul redus rotunjit in sus de la 17,6%, la care au uitat sa spună este doar in primii câțiva km cât bateria este încărcată.
    Oare cât consuma la 140km/h după primii 100 km rulați fără a mai fi ajutați de bateria (produsă și încărcată verde bine’nteles) VS versiunea diesel (foarte murdara de altfel)?
    Oricum la banii ăștia nu consumul este preocuparea proprietarului… sa se bucure de ea :)
    3 1
  • Mircea Badea
    cel mai urat maseratti ever! maerati de padure manelistic..asa ceva...

    inca o mizerie ce va bloca traficul inutil..
    2 5
  • Stai liniștit Mirciulică ca n-o să-l vezi prea des… și dacă-l vezi urât (nu zic că este sau nu este)… de ce ar bloca traficul??? deși am încercat să văd conexiunea din mai multe perspective nu am reușit ;)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru