Noul Opel Astra Sports Tourer: până la 225 CP și 1.634 de litri disponibili pentru bagaje

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a lansat noul Astra Sports Tourer. Break-ul de clasă compactă preia motorizările versiunii hatchback, inclusiv pe cele plug-in hybrid cu până la 225 de cai putere.

După ce am făcut cunoștință cu noua generație Astra, la jumătatea lunii iulie, acum a venit momentul ca germanii de la Opel să prezinte primele imagini și informații despre versiunea break a modelului de clasă compactă. Mai pe scurt, cu noul Astra Sports Tourer.

Deloc surprinzător, versiunea break preia toate detaliile de design ale noii Astra, atât la exterior cât și la interior. Dacă ne referim la dimensiuni, noul Opel Astra Sports Tourer are o lungime de 4.642 milimetri, 1.860 mm sunt trecuți în dreptul lățimii, 1.480 de milimetri măsoară înălțimea, iar ampatamentul este de 2.732 milimetri.

Și motorizările le-a preluat de la Astra, iar aici ne referim la unitățile pe benzină și diesel, dar și la propulsoarele plug-in hybrid. Puterile sunt cuprinse între 110 CP și 225 CP, iar lista cu transmisii include una manuală, cu șase trepte, și una automată cu 8 rapoarte.

Portbagajul versiunilor echipate cu motoare convenționale are un volum de încărcare cuprins între 608 și 1.634 de litri.

Dacă optezi pentru o motorizare plug-in hybrid, trebuie să știi că bateriile afectează spațiul de încărcare. În acest caz, portbagajul poate "înghiți" între 548 și 1.574 de litri de bagaje.

Noul Opel Astra Sports Tourer, echipat cu motor convențional, poate fi dotat opțional cu sistemul Intelli-Space pentru portbagaj. Acesta oferă o podea ajustabilă pe două niveluri. Este disponibil, desigur, și sistemul de deschidere "fără mâini" a hayonului.

via Opel

Comentarii (5)

  • sa le dea cineva un tag celor de la VW, poate asa le vine mintea la cap si redeseneaza Golf 8 combi. Asa trebuie se arate o masina din clasa asta.
    18 11
  • 608 litri... această cifră e aproape de Octavia care e etalonul clasei. Astra J ST avea 500 litri. Cred că e în top 5 în clasă la capacitatea portbagajului. Știu că Golf și Octavia au peste 600 și parcă și generația trecută de 308.
    9 2
  • Fara sa am pretentia ca ar fi concurent cu Golf, Astra, Octavia sau 308, viitoarea Dacia Jogger in varianta cu 5 locuri are portbagaj mai mare decat oricare dintre cele 4 amintite mai sus (607 l), probabil si spatiu interior mai mare datorita unui ampatament mai lung (2,90 m), lungime exterioara putin mai mica (4,55 m), garda la sol mai mare (20 cm) iar pretul cu siguranta va fi mai mic, estimez eu ca chiar si in varianta hibrid, cea dorita de mine, Jogger va fi mai ieftin decat versiunile de pornire ale celor 4. Nu e o comparatie corecta ce am zis eu aici, pentru ca sigur Jogger va fi mai slab echipat la dotari de confort si siguranta si calitatea finisajelor va fi mai redusa, dar ramane o varianta de luat in seama pentru cei care cauta spatiu interior mare la buget limitat. Probabil ar trebui sa-mi pun un disclaimer cu scuze, ca deja v-am innebunit cred cu Jogger.
    21 4
  • Atat noul 308 cat si noua Astra arata foare foarte bine in varianta estate. Probabil si cei de la Fiat (sau Alfa) vor lansa ceva pe aceasta platforma, in orice caz Stellantis au nimerit design-ul si au reusit sa faca fiecare marca sa aiba o personalitate proprie.

    In cazul SUV-urilor platesti aproape dublu pentru acelasi spatiu interior si volum al portbagajului.

    @Nicu - ai un punct de vedere perfect valid.
    11 2
  • ovidiu_consta
    Faina, nu mai arata a dric :-).
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru