O nouă performanță pentru Dacia: Sandero a fost cea mai vândută mașină în Spania în luna iunie

de Daniel Popescu
Joi, 04.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero a fost cea mai vândută mașină în Spania în luna iunie cu aproape 3.800 de unități, în contextul în care piața a înregistrat în ansamblu o scădere puternică de 8%.

Piața auto din Spania înregistrează deja nouă luni de scăderi puternice, iar această evoluție este atribuită în special incertitudinilor cu privire la viitorul motoarelor diesel.

În contextul în care potențialii clienți așteaptă o serie de decizii ale autoritailor locale, marii constructori înregistrează scăderi puternice de vânzări. Cu toate acestea, Dacia reușește să obțină în continuare performanțe bune în această țară, mai ales prin prisma raportului calitate-preț.

Astfel, Dacia Sandero a fost cea mai vândută mașină în Spania în luna iunie, cu 3.759 de unități, în timp ce vânzările totale ale constructorului au crescut cu 8.4% comparativ cu luna iunie a anului trecut.

Datelor provin de la asociația ANFAC, care menționează că piața spaniolă a scăzut în ansamblu cu 8.3% în luna iunie, la puțin peste 130.000 de unități. În plus, vânzările reale sunt de fapt semnificativ mai mici, în contextul în care circa 25% dintre mașini au fost cumpărate de dealeri în ultimele două zilei ale lunii cu scopul de a evita o scădere și mai abruptă în datele oficiale.

"Aproximativ 35.000 de unități, mai mult de 25% din total, au fost vândute în ultimele două zile ale lunii.

Multe au fost cumpărate de dealeri, care au adoptat această practică neobișnuită pentru a contracara scăderea pieții", au precizat oficialii asociației ANFAC.

În Spania, vânzările de mașini diesel au scăzut în iunie cu 33%, iar acest tip de propulsie are o cotă de piață de numai 25.9%.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Niste "retardati" spaniolii astia cu paella lor cu tot; nu stiu ei ce e bun pe lumea asta: o portie de mici cu mustar + o nemtoaica full, fara piele fara trapa, fara dpf cu "km reali"
    21 2
  • Din graba am citit, O noua platforma pentru Dacia.
    Ma si miram sa schimbe o platforma care si-a demonstrat fiabilitatea inca din 2002. Mai merge inca 100 de ani la fel de bine!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru