OFICIAL: DS 7 facelift debutează cu până la 360 CP și design restilizat

de Alexandru Monenciu
Luni, 27.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la DS Automobiles prezintă noul DS 7 facelift. SUV-ul a pierdut sufixul Crossback din denumire, propune motorizări cu până la 360 de cai putere și un design restilizat.

DS 7 Crossback a debutat în 2017, iar acum a venit momentul să primească o serie de îmbunătățiri. Totodată, SUV-ul francez a pierdut sufixul Crossback din denumire, fiind cunoscut în continuare ca DS 7.

Înainte de toate, noul DS 7 vine cu o parte frontală restilizată. Avem faruri DS Pixel LED Vision 3.0, lumini de zi DS Light Veil și spoiler restilizat. În partea din spate ies în evidență stopurile LED, mai subțiri și cu finisaj metalic.

NOUL DS 7. SIMPLU

Denumirea DS Automobiles înlocuiește vechiul "Crossback" încastrat între cele două stopuri. Jantele au dimensiuni cuprinse între 18 și 21 de inch.

Mai mult, clienții pot alege ca ornamentele geamurilor și barele de pe plafon să fie vopsite în negru cu finisaj lucios.

Pentru interior, francezii au pregătit un display de 12 inch pentru sistemul multimedia (oferit în standard), configurabil și cu o grafică schimbată. Acesta beneficiază de recunoaștere vocală în limbaj natural, printre altele.

Urmează apoi instrumentarul de bord digital, cu ecran de 12 inch, cu afișaje care pot fi modificate și personalizate.

Variantele de interior (Opera, Rivoli, Performance Line și Bastille) propun și ele câteva modificări în ceea ce privește materialele folosite pentru tapițerie, finisaje sau culori.

PÂNĂ LA 360 DE CAI PUTERE

În ceea ce privește motorizările, unitatea BlueHDi cu 130 de cai putere este disponibilă în continuare. În afara Europei, propulsoarele pe benzină PureTech 130, 215 și 225 CP vor fi, de asemenea, disponibile.

Noul DS 7 poate fi comandat și cu motorizări electrificate. Versiunea E-Tense 225 vine cu tracțiune pe 2 roți motrice și o transmisie automată cu 8 rapoarte. Avem apoi versiunea E-Tense 300 4x4, dar și E-Tense 360 4x4.

Aceasta din urmă poartă semnătura DS Performance, are șasiul coborât cu 15 milimetri, o suspensie recalibrată, jante de 21 de inch și frâne cu discuri de 380 milimetri pe puntea față. Mulțumită celor 360 de cai putere atinge 100 de km/h în 5.6 secunde.

Toate motorizările electrificate integrează o baterie de 14.2 kWh și pot parcurge până la 65 de kilometri în modul pur electric (ciclu combinat WLTP).

Sau 81 de kilometri în ciclul urban.

Dacă utilizezi un încărcător de 7.4 kW, timpul de încărcare este de aproximativ 2 ore.

Vânzările noului DS 7 facelift sunt programate să înceapă în luna septembrie. SUV-ul poate fi deja rezervat în anumite piețe europene.

via DS Automobiles

Comentarii (3)

  • Câte linii de led are pe bara, o adevărată perdea, super exagerare, păcat, în rest arată bine .
    6 5
  • Vasile
    Pot spune ca întra în top 10 cele mia frumoase suv-uri de clasa compactă
    18 1
  • Exagerata “perdeaua” de led-uri. In rest ok.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru