Primele rezultate Euro NCAP din 2022: 5 stele pentru Renault Megane electric și Volkswagen Polo facelift

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 02.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Specialiștii Euro NCAP au supus testelor de siguranță mai multe modele noi, inclusiv Volkswagen Polo facelift și Taigo, Renault Megane E-Tech și Lexus NX. Cele trei au fost recompensate cu punctajul maxim, dar BMW Seria 2 Coupe a primit 4 stele.

În 2022, Euro NCAP împlinește 25 de ani de activitate. Va fi un an plin pentru organizația independentă, unul în care va modifica legislația conform căreia sunt punctate noile modele.

Până atunci, însă, Euro NCAP a publicat acum primele rezultate din 2022. Printre modele testate s-au numărat Volkswagen Polo facelift, Volkswagen Taigo, Renault Megane Electric, Lexus NX și BMW Seria 2 Coupe. Totodată, Euro NCAP a corelat rezultatele lui Volkswagen ID.5 și Ford Tourneo Connect cu cele ale modelelor gemene ID.4, respectiv Volkswagen Caddy.

VOLKSWAGEN POLO FACELIFT

În cazul lui Volkswagen Polo facelift, Euro NCAP a apreciat pachetul îmbunătățit de sisteme de siguranță al modelului german. În urma testelor de siguranță, Polo facelift a primit punctajul maxim de 5 stele, protecția pentru adulți fiind notată cu 94%, cea pentru copii cu 80%, protecția pentru pietoni și bicicliști cu 70%, iar sistemele de siguranță cu 70%.

VOLKSWAGEN TAIGO

Tot punctaj maxim a primit și Volkswagen Taigo.

Acest model oferă 94% protecție pentru adulți, 84% protecție pentru copii, 71% pentru utilizatorii vulnerabili ai șoselelor și 70% au primit sistemele de siguranță.

RENAULT MEGANE E-TECH

Specialiștii Euro NCAP au avut numai cuvinte de laudă la adresa noului Renault Megane E-Tech, spunând că francezii "au înțeles cum să dezvolte mașini care nu sunt doar atractive, ci și sigure în același timp."

Noul Megane 100% electric a fost recompensat așadar cu 5 stele. Protecția pentru adulți a fost notată cu 85%, cea pentru copii cu 88%, 65% a primit protecția pentru pietoni și bicicliști, iar cu 79% au primit sistemele de siguranță oferite în standard.

Lexus NX

Tot un model de 5 stele Euro NCAP, noul Lexus NX (disponibil și în versiune plug-in hybrid) a fost notat în felul următor: protecția oferită adulților - 83%, protecția oferită copiilor - 87%, protecția oferită pietonilor și bicicliștilor - 83%, iar sistemele de siguranță au fost recompensate cu 91%.

BMW SERIA 2 COUPE

După ce au testat noul BMW Seria 2 Coupe, specialiștii Euro NCAP au notat că modelul bavarez oferă o protecție bună la impact, dar că sistemul de frânare autonomă, în caz de urgență, are anumite limite mai ales în cazul unor scenarii complexe.

Tocmai de aceea, Seria 2 Coupe primește 4 stele.

În cazul său, protecția pentru adulți a fost notată cu 82%, cea pentru copii cu 81%, 67% a primit protecția oferită pietonilor și bicicliștilor, iar sistemele de siguranță oferite în standard au fost notate cu 64%.

via Euro NCAP

Comentarii (1)

  • Cel mai important aspect, faptul ca un BMW a luat doar patru stele la testele de siguranta, lipseste din titlu. Incredibil. Cui ii pasa de Renault Megane electric?
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru