Primul teaser pentru viitorul SUV electric Renault: prezentarea oficială va avea loc în 15 octombrie

de Daniel Popescu
Vineri, 02.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a publicat un teaser care anticipează un nou concept pre-serie pentru un SUV electric. Acesta va fi dezvoltat pe platforma CMF-EV și va fi prezentat oficial în 15 octombrie.

Renault a anunțat că va organiza în perioada 15-26 octombrie prima ediție a evenimentului digital Renault eWays, în cadrul căruia își va prezenta strategia de viitor pentru mobilitate electrică.

Printre altele, constructorul francez va prezenta în 15 octombrie și conceptul pre-serie al unui viitor SUV electric.

Pentru moment, constructorul francez s-a limitat să afirme că noul model va fi dezvoltat pe platforma CMF-EV, dedicată vehiculelor electrice, însă a publicat și un teaser. Imaginea nu este suficient de sugestivă pentru a oferi indicii concrete despre forma caroseriei viitorului model.

Pe parcursul acestui an, presa franceză a relatat însă numeroase informații neoficiale despre planurile Renault pentru segmentul electric.

Astfel, surse neoficiale au precizat că Renault pregătește un SUV electric urban cu numeroase elemente de design de la conceptul Morphoz și cu o lungime de aproximativ 4.2 metri. Versiunea de bază ar urma să aibă un motor electric de 100 kW, echivalentul a 136 de cai putere, în timp ce versiunea de top ar urma să ofere o autonomie de circa 550 de kilometri.

În plus, publicația franceză L'Argus anunța în luna iulie că viitorul SUV electric va fi comercializat sub numele Zandar și că acesta urma să fie prezentat în luna noiembrie, termen apropiat de data oficială de lansare anunțată acum.

De asemenea, presa franceză susține că Renault va lansa în 2022 un SUV electric "înrudit" cu noul Nissan Ariya.

În aceeași zi cu noul concept electric Renault va fi prezentată oficial și versiunea de serie a modelului electric Dacia Spring.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru