Primul zbor între două orașe al unei mașini zburătoare. Se transformă în avion în mai puțin de 3 minute

de Alexandru Monenciu
Vineri, 02.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
AirCar, mașina zburătoare inventată de Klein Vision, a avut primul său zbor între două orașe. Acesta a durat 35 de minute și a avut loc deasupra Slovaciei.

Zborul a fost dintotdeauna unul dintre visurile omenirii. Klein Vision este una dintre acele companii care vor să facă zborul accesibil pentru oricine, prin lansarea pe piața a unei mașini zburătoare. Numele său este AirCar.

Mașina care se transformă în avion (și invers) în mai puțin de 3 minute, tocmai a îndeplinit cu succes primul său zbor între două orașe. AirCar a decolat de pe aeroportul Nitra (Slovacia) și 35 de minute mai târziu a aterizat în capitala Bratislava.

La volan/manșă s-a aflat chiar inventatorul ei, profesorul Stefan Klein, care a fost asistat de co-fondatorul Klein Vision, Anton Zajac.

Compania a construit până acum două prototipuri. Primul este echipat cu un motor furnizat de BMW, care dezvoltă 160 CP, și o parașută balistică. Până acum are mai mult de 40 de ore de zbor de test, sub atenta supraveghere a Autorității Aeronautice Civile.

A ajuns la o altitudine de 2.500 de metri și a atins o viteză maximă de croazieră de 190 km/h.

Cel de-al doilea prototip are un motor de 300 CP și a primit toate certificările necesare pentru a circula pe drumurile publice și, mai ales, pentru a zbura. Are o autonomie maximă de 1.000 de kilometri și poate zbura cu o viteză maximă de 300 km/h.

via Klein Vision

Comentarii (6)

  • Edikkk
    uzata moral.
    15 6
  • Jenica de la apaca
    Daca-ti zgarie cineva aripa in parcare si nu vezi o ajungi sa ari ca Mig-ul pamanturile patriei. Nu e prima masina zburatoare,au mai fost zeci,chiar sute,toate au fost un fail. Electrica nu fac? Ar fi cantarit 5 tone !
    13 8
  • mircea badea
    prea mare. cu cat ia virajele? iti trebuie ferma pt asta.

    eu vreau un mini electric decapotabil si in aer. si sa decoleze vertical. o fi gata in cativa ani?
    11 9
  • vânare de vânturi
    Da, va fi un flop ca multe altele însă poate nu pentru câțiva privilegiaturiști ai sistemului.
    Fiindcă libertatea zborului nu va fi vreodată permisă marțafoiului standard.
    21 4
  • Seriff
    @Edikk::)))) Cand iti iei avion electric?
    Poti sa iti faci ca Escobar propria pista, il lasi langa statia aia smechera de incarcare pe care o ai, bagi 1000 kw in 2 secunde in el, dupa mergi cu vaporul electric prin piscina proprie, saracii tot cu diesel.
    17 1
  • Clique
    Nu este destul... câți tâmpți avem prin traficul terestru...

    Acum să avem grijă să nu se prăbușeacă vreun kamikaze beat turtă, drogat sau efectiv prost din naștere, pe noi sau în casă/bloc.

    Eu zic să lăsăm vehiculele zburătoare pentru, piloții adevărați, extratereștrii și pentru personajele din desenul Familia Jetson.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru