Proiect de modificare a decontării directe la RCA: șoferii vor avea termen limită pentru prezentarea decontului reparației, altfel riscă să piardă suma primită

de Paul Cosma
Miercuri, 04.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Beneficiarii decontării directe a poliților de asigurare RCA vor avea la dispoziție un termen limită în care să prezinte asiguratorului propriu decontul reparației vehiculului, altfel riscă să returneze suma primită prin decontare directă, se arată într-un proiect legislativ. În plus, reparația va trebui efectuată într-un service autorizat.

Un proiect legislativ propune modificări importante cu privire la procedura de decontare directă în cazul polițelor RCA.

Potrivit profit.ro, beneficiarii decontării directe vor avea un termen limită în care să prezinte asiguratorului propriu decontul pentru reparația vehiculul. În caz contrar, riscă să returneze suma primită prin decontare directă. Proiectul mai prevede și că reparația trebuie efectuată într-un service autorizat.

Autorii proiectului spun că reparația vehiculului avariat “se realizează în foarte multe cazuri în unități neautorizate, de către persoane nespecializate și în condiții improprii”.

Aceștia propun modificarea legislației prin adăugarea obligativității prezentării la societatea de asigurări a decontului reparației vehiculului avariat, în termen de cel mult 45 de zile de la data reparației într-o unitate autorizată, sub sancțiunea returnării sumei acordate cu titlu de decontare directă.

Proiectul legislativ arată că prin modificarea propusă nu se condiționează acordarea decontării directe și nu se restrâng drepturile beneficiarului asigurării de a opta pentru această despăgubire, de a opta pentru un anumit service care să efectueze reparațiile sau de a efectua reparația în timpul dorit.

Via profit.ro

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru