Proiect legislativ: mașinile electrice și hibride ar putea avea plăcuțe de înmatriculare diferite, pe un fond vernil

de Paul Cosma
Joi, 12.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proiect legislativ depus în Parlament propune ca plăcuțele de înmatriculare să aibă un fond vernil pentru vehiculele electrificate, cu litere și cifre de culoarea verde pentru cele 100% electrice, respectiv neagră pentru cele hibride.

Un grup de parlamentari vrea ca vehiculele electrificate să beneficieze de plăcuțe de înmatriculare distincte.

Potrivit unui proiect înregistrat la Senat, plăcuțele de înmatriculare vor avea un fond reflectorizant vernil, cu litere și cifre în relief de culoare verde pentru mașinile electrice și de culoare neagră pentru cele hibride.

”Inițiativa legislativă propune evidențierea în trafic a vehiculelor prietenoase cu mediul prin aplicarea de plăcuțe distincte, o practică întâlnită în alte state europene sau în curs de implementare,” arată autorii proiectului.

Potrivit parlamentarilor, rolul acestei măsuri este de a crește “gradul de conștientizare a participanților la trafic asupra problemelor de mediu și de încurajare a tranziției către metode de transport curat, inclusiv orientarea către achiziționarea de vehicule electrice sau hibride.”

Via profit.ro

Comentarii (21)

  • Plictiseala mare prin parlament....trebuie sa aiba o logica...sigur are
    22 5
  • Le-ar de munca unora. Adica ce ar fi mai placut sa le spargi geamurile astora care au preferat o electrica sau un hibrid?

    Triada de pe AM (daca e nevoie ii si numesc, dar am zis ca ii evit) ar fi tare recunoscatoare partidului.
    7 22
  • Ce prosteala, o initiativa fara nici un rost.
    O sa creasca costurile de generare a placutelor (ca acum sunt mai multe tipuri) si va fi mai coplicat procesul, iar complicatiile cresc si la schimbarea proprietarului. Asta in statul care nu este capabil sa diferentieze intre PHEV, hibrid normal si mild-hybrid. Avantajele chiar nu le vad.
    21 4
  • Hai totusi sa-i numesc,Edik,Edikk si Edikkk!
    15 3
  • daca mergi pe afara vei vedea acelasi tip de placute. Necesare cand se cere identificarea tipului de automobil in zone cu restrictii ce tin de poluare....Londra, Amsterdam, etc. Cand ajungi pe acolo vezi si avantajele.

    initiativa e super ok dar cum vorbim de Romania totul se va transforma intr-un mare circ si ceva coruptie.
    8 15
  • Mda... o initiativa gen "sa fie bine ca sa nu fie rau". Nu ma mira ideile astora.
    Conform logicii lor, cand vad o masina cu placuta verde, ar trebui sa ma simt foarte incurajat sa-mi cumpar una. O mica problema ar fi banii. Dar eu ma simt incurajat!
    18 3
  • Bucuresti,2025-Proiect legislativ: masinile care nu posed placute de inmatriculare diferite, pe un fond vernil,nu vor mai avea voie sa intre in Bucuresti.Sunt exceptate toate masinile statului,cele de la corpul diplomatic,transportul consular si cele ale persoanelor cu handicap locomotor.
    22 1
  • *poseda
    7 1
  • Pentru pitipoance culoarea roz... nu conteaza motorul
    16 1
  • “Tatraurs... ai uitat de mașinile televiziunilor
    9 2
  • Eu totusi as spune ca identificarea masinilor pentru norma de poluare se face prin citirea numarului. Identificarea pe baza culorii lui mi se pare ca poate fi mult mai nesigura, in conditii de luminasi curatenie variabila. (sa nu uitam de lunile de iarna cand multe masini au culoarea gri indiferent de paletarul constructorului).
    Am banuit si eu ca o astfel de diferentiere poate fi scopul, dar solutia este mai alambicata si lasa loc de multe erori.

    La momentul asta masinile hibride au nevoie de o vigneta in geam pentru a beneficia de parcare gratuita in anumite orase. O alta solutie birocratica pentru a evita implementarea unui sistem civilizat de citire a numarului de inmatriculare si cautare a lui in baza de date de la inmatriculari.
    9 2
  • @dci + Ong-urile!
    7 4
  • Parcarea unui supermarket ori un fast-food ar trebui sa aibe acces la “in baza de date de la inmatriculari”?
    7 1
  • In condițiile in care e plină țara de plăcute de șmecher având literele distanțate, nu văd de ce un șmecher nu și-ar pune pe o Dacia 1300 plăcută vernil
    12 1
  • In România nu cred ca exista un sistem care sa spună ce norma euro are orice auto in urma citirii nr de înmatriculare
    6 1
  • @green_alex. Cred ca putin le pasa lor ca pot identifica numarul de inmatriculare in baza de date si afla norma de poluare. Sunt sigur ca urmeaza impozite marite penttu cei cu "numere normale"(urmeaza impozite marite pw tot),apoi,pe strazi vor avea voie doar cei cu numerele vernil,fara nicio exceptie daca esti persoana fizica.N-o sa interzica masinile normale ci numerele :),mai intai in anumite zone,apoi orase,apoi in toata tara.
    8 2
  • Întrebarea ce vor mai născoci după ce toți vom avea numere vernil
    6 3
  • @dci. O sa circulam in zile cu sot sibfara sot,o sa asteptam sapte ani pentru o electrica,o sa scriem o declaratie de mana cu motivele deplasarii noastre in afara orasului,o sa avem masini doar la comun numite pompos carsharing.Imposibil? S-a mai vazuT asta si nu doar la noi:)
    14 3
  • Sunt pe aici unii care nu cred ca vor născoci altceva după ce toți vom avea numere vernil... naivi oameni...
    5 1
  • Edikkk
    Da, există în alte ţări pentru motive clare, dar personal NU le susţin

    Cine are maşină EV sau PHEV, da, bravo dar nu merită reduceri de taxe, rovinietă sau circule pe lane BUS

    La o adică electricele sunt mai grele şi ar trebui să plătească rovinieta mai scumpă

    Sau ce faci când 25% sunt EV PHEV şi banda de autobuz e plină şi săracul autobuz nu mai ajunge repede să îşi facă traseul ???!?!

    Nu are sens, plus că există discriminare

    Un bogat primeşte 10.000€ de la săraci pentru maşina nouă electrică iar în plus se laudă în nasul tuturor săracilor care nu îşi permit dar care au subvenţionat bogatul !

    Aberant!

    Eu sunt şi împotriva eco bonusurilor (mari, iar la noi sunt foarte mari)
    Cine vrea eco, ori are mulţumirea de sine ori e bogat cerşetor mocangiu

    Păi
    15 2
  • Edikkk - daca ai citi ai vedea ca orice masina electrica plateste rovigneta ca orice alta masina.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru