Promisiunea premierului Cîțu: autostrada A7 Pașcani – Suceava – Siret va fi gata până în 2026

de Paul Cosma
Marti, 18.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Premierul Florin Cîțu a declarat că “avem varianta finală” pentru autostrada Pașcani – Suceava – Siret, iar promisiunea șefului Guvernului este că acest tronson va fi finalizat până în 2026.

Florin Cîțu susține că șoseaua de mare viteză Pașcani – Suceava – Siret va fi autostradă, și nu drum expres. 

“Le-am cerut şi consultanţilor, până la finalul anului vom avea şi studii de fezabilitate pentru această porţiune (Pașcani - Suceava - Siret). Vom avea indicatori economici care vor arăta că trebuie să fie autostradă, asta a fost discuţia. Înţeleg de la consultanţi că se va trece de la drumul expres la autostradă pentru Paşcani-Siret. Şi finanţarea de a merge pe fonduri europene pentru această porţiune. Prima parte, până la Paşcani sunt în PNRR, pe fonduri europene. Eu zic că vestea cea mai bună este că avem varianta finală, avem studiul de fezabilitate până la finalul anului şi voi avea şi indicatorii tehnico-economici care să transforme drumul expres în autostradă,” a spus Cîțu.

Întrebat când va fi finalizată A7, prim-ministrul a răspuns: “Până în 2026 va fi gata autostrada. Paşcani-Siret vă spun că o să fie mai repede.

Vă spun că este mai uşor. Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit”.

Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei. 

Odată finalizat, A7 va prelua mare parte din traficul de pe actualul DN2/E85, un drum care, din punct de vedere al accidentelor, este cel mai periculos drum național din România.

Via Hotnews

Comentarii (15)

  • Alt distrus care nu apucă sfârșitul anului dar care face promisiuni.
    11 11
  • Manole de la Bnr
    Misto ar fi ca mincinosii astia sa raspunda daca nu penal,macar contractual pentru fiecare minciuna promisa si nerealizata. Ai promis in doi ani ceva si nu s-a realizat din motive dependente de tine,pac,platesti daune pentru minciunica zisa!
    10 1
  • &11.39... și hitler in ultimele zile de viața muta armate numai de el știute
    de pe un front pe altul
    8 2
  • @11.45... pușcărie pentru înșelăciune
    9 1
  • "Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei. "
    Unde-i ma avansarea asta ca eu nu am vazut nimic. Centura Bacaului e tot ce exista momentam.
    Unde-i avansarea?

    Ce patrunjel fumeaza asta?
    15 3
  • Mircea Badea
    Lucrările vor începe după alegerile din 2024, desigur. Votați cu încredere!
    12 5
  • Surprinzător dar au început lucrul la noua (a doua) centura a Bucureștiului
    7 0
  • Mai surprinzator e c-au inceput a doua centura dar inca n-au terminat-o pe actuala. Ma rog,interese,cum a fost cu autostrada Bucuresti-Ploiesti care nu "ardea" ca importanta,doar ca trecea peste terenurile maharilor cumparate cu putin timp sa se anunte pe unde o sa treaca,terenuri care au fost rascumparate in timp de criza de statul ruman cu bani frumosi,la suprapret.
    4 2
  • Octavian
    Suntem cei mai tari la autostrazi daca am ajuns la Pascani-Siret. Inseamna ca le-am terminat pe restul.
    9 5
  • Octavian
    Ma tot uit pe harta si ma minunez. Imi cer scuze fata de locuitorii de zona dar ... La ce ne trebuie noua autostrada Suceava-Siret ??? Poate au anuntat rusii la radio destramarea Ucrainei si revenirea Bucovinei de Nord la Romania.
    Pe bune acum. Noi nu avem macar o autostrada care sa treaca Carpatii, intre Pitesti-Craiova nu am fost in stare sa facem autostrada ci drum expres si exemplele pot continua... in schimb ne pregatim de Suceava-Siret. Oare cate vehicule o sa circule pe acolo? Dar daca a aprobat UE ce mai conteaza.
    9 4
  • @Octavian
    Daca asteptam sa se treaca Carpatii nu o sa mai fie autostrada in Moldova niciodata. A7 reprezinta coloana vertebrala a traficului auto in Moldova iar banii astia eurpoeni vin de minune acum sa satisfaca nevoia asta a Romaniei. Sa fie primiti. De altfel terenul nu e prea dificil ceea ce ne da sperante sa se termine pana in 2026.
    10 3
  • CâțuSobotorDeRomânia
    Sunt cel puțin 4 tronsoane de autostradă înzecit mai importante decât ruta asta între Siret și Pașcani (e prima oară când aud de ea).

    Asta e de departe cea mai inutilă autostradă care se poate construi în România acum.
    10 5
  • mircea badea
    pai boc se lauda cu turda-gilau, atat poate "dreapta"
    4 6
  • @23.56... ăștia nu sunt drepta ci Gașca
    6 1
  • Seriff
    Va fi gata cand o avea Fanel Tesla
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru