RAR: Aproape jumătate dintre vehiculele verificate anul trecut în trafic au avut probleme tehnice majore

de Paul Cosma
Miercuri, 11.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape 50% dintre vehiculele pe care inspectorii Registrului Auto Român (RAR) le-au verificat în trafic pe parcursul anului 2019 aveau deficienţe tehnice majore, fiind declarate neconforme.

Anul trecut, au fost verificate în trafic 69.130 de vehicule, la nivelul întregii ţări. Ca urmare a problemelor descoperite au fost aplicate 22.447 de sancţiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule şi 113 ITP-uri au fost anulate, potrivit RAR.

La nivel general, din totalul maşinilor inspectate, 31.607 de unităţi (45.72%) aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la instalaţia electrică de iluminare -semnalizare (27%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (12%), şasiu, cadru şi elemente ataşate şasiului (10%).

De asemenea, neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 4% dintre vehiculele verificate, iar în 1,57% dintre cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

Via Agerpres

Comentarii (8)

  • O veste socanta. Ar mai fi poate de precizat daca vorbim de autoturisme, dube, microbuze sau ... motorete ? Cate aveau ITP valabil ? S-au luat eventual masuri si la statiile de inspectie ITP care au verificat acele masini ?
    9 1
  • Atât în articolul citat de pe agerpres cât și în altul citit ieri pe hotnews, e prezentat explicit: ”Oficialii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.”

    Omiterea acestei precizări și îngroșarea paragrafului care se referă la deficiențe periculoase ce scop au domnule Cosma?
    Clickbait, provocarea comentariilor sau crearea unei false impresii referitor la starea parcului auto și inducerea unor temeri nejustificate?
    25 0
  • WOW, WOW si iar WOW . Ce descoperire monumentala.
    Ce retardati sunt astia de la RAR. Cu acordul lor se fac ITP-urile la aceste rable care merg pe strada.
    7 0
  • Au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare si au fost acordate 17.938 de certificate de înmatriculare inapoi pentru suma modica de 100 de lei. Cam asa trebuia sa fie comunicatul RAR.
    5 0
  • @Snow ... de ce ar trebui sa ie ia măsuri la stațiile ITP dacă ...sa presupunem un autovehicul cu probleme avea ITP ul făcut de 11 luni rulați evident de la ultimul ITP sa zicem vreo 60000 de km?...
    Sa înțelegem ca la noxe toate autovehiculele verificate erau in regula?...RAR ul se lupta cu cei care au câte un bec ars și care poate fi înlocuit pe loc...atunci de ce continuam sa susținem ca sunt poluante dacă niciuna nu polua mai mult decât limitele?
    3 0
  • Niste tranziții,cum vad cate un amărât cum isi bat joc de el.
    Pe tigani, bișnițari etc care umbla cu masini suspecte nu ii opresc
    2 0
  • fan skoda
    "Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la instalaţia electrică de iluminare -semnalizare (27%)"

    Au fost multe neconformitati la sistemult iluminare-semnalizare dar multi oameni, deobicei cu BMW si Mercedes, NU semnalizeaza.
    Cred ca aceste masini cu probleme la iluminare-semnalizare sunt niste vechituri.
    4 11
  • @fan skoda
    Esti singurul care "semnalizeaza" la fiecare articol
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru