Rival pentru Android Auto și Apple CarPlay: Huawei pregătește sistemul de infotainment HiCar, care va fi disponibil pe 120 de modele în 2020

de Daniel Popescu, Foto: BYD
Joi, 14.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Huawei va lansa în acest an sistemul de infotainment HiCar, care va fi disponibil pe 120 de modele ca alternativă la Android Auto și Apple CarPlay. Primul model pe listă este BYD Han EV.

Huawei, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, va lansa în acest an propriul sistem de infotainment HiCar pentru mașini, după un model deja implementat de rivalii tradiționali Google și Apple.

Din punct de vedere al modului în care este conceput, Huawei HiCar este asemănător cu sistemul de operare nativ Android introdus în premieră pe Polestar 2.

Principala carateristică a acestuia este că nu are nevoie de conectarea la un telefon mobil pentru a putea fi utilizat. Șoferii vor avea astfel posibilitatea de a utiliza comenzi vocale pentru a controla sistemul de aer condiționat sau pentru a deschide sau închide geamurile, pe lângă numeroase alte funcții uzuale.

Potrivit primelor informații, primul model care va integral noul Huawei HiCar este BYD Han EV, un sedan electric cu autonomie de 500 de kilometri care va fi lansat în China în iunie 2020 înainte de a deveni disponibil și pe piața europeană.

Publicația japoneză Nikkei susține că Huawei are deja acorduri cu 30 de producători pentru a implementa sistemul de infotainment HiCar pe 120 de modele care vor fi lansate în acest an.

Cei mai mulți parteneri provin din China, iar BYD este cel mai important dintre ei.

Cu toate acestea, sursa citată menționează că sistemul HiCar va fi utilizat începând din acest an inclusiv de producătorul german Audi.

Via Forbes, Nikkei

Comentarii (9)

  • Edikkk
    Deci o să înglobeze mult discutabilele telefoane Huawei ale Partidului Comunist Chinez şi în maşini !!!

    Şi vor trimite toate datele în China !!!

    Că sunt trimise în SUA, uite că se mai pot gestiona, Uniunea Europeană a cerut amplasarea datelor pe teritoriul UE şi cred că servere de Facebook Europa sunt în Irlanda, cele pentru Google în Finlanda (scuze dacă încurc)

    Dar în China !!?!!?

    China nu răspunde nimănui decât cu ipocrizie, minciuni şi obriznăcie, nesimţire !!
    10 5
  • Am popcornu pregătit pentru un tsunami de bălăcăreli anti-chineji... dar și anti-Audi. :-)
    My take (pe scurt) -- da, Huawei își garnisește sigur toate dumb-phones sau alte gadgeturi cu numeroase *backdoors* de spionat boboru, dar alții mai puțin galbeni nu fac oare la fel ?!
    Și, în definitiv, oare ispita CCC nu ne expune pe noi-comozii la o expunere și/sau control total orwellian?!
    16 2
  • P.S. de dragul clarității: De acord deci cu ce zici, stimabile @Edikkk, dar mi se pare mie sau îți plac ecrănoaiele (chinezești și pe Tesla, stai liniștit) sau mașinuțele cu baterii (tot chinezești majoritatea)??
    (Cred că trebuie să-i plătesc redevențe lui @PMC pt sintagmă :-))
    După mine, problema cea mai serioasă rămâne însă apropiatul import al sistemului chinezesc de *credite sociale*.
    13 0
  • Iti dai seama Edikkk? Partidul Comunist Chinez va afla de tine....
    2 0
  • Da, eu aici vad cu adevarat cel mai mare pericol al invaziunii vietii private. In smartphones si sistemele multimedia conectate la internet. Aici trebuie pus piciorul in prag.

    In mod normal, toate datele personale trebuie sa fie strict controlate iar accesul la ele legalizat la sange. In ziua de azi sunt multe portite de scapare. Aici e cu adevarat buba care duce la cangrena, la pierderea lenta si sigura a drepturilor si libertatilor noastre.

    De ce Canada inca nu i-a dat afara cu un picior in c-r mi-e peste putinta de intelegere. Macar in lumea anglo saxona sa scapam de ei complet. Din cauza chinezilor, canadienii risca o ruptura strategica cu Statele Unite. Cel putin in domeniul serviciilor secrete, pericolul este enorm. Din cele 5 tari am impresia ca si in Anglia au mai intrat galbejitii. Ar fi mare pacat sa cedeam sub presiunea banilor si practic sa ne vindem viitorul unor chinezi care este clar c-or sa faca praf tot ce s-a castigat cu atata sange si transpiratie de secole.

    Sper din toata inima ca Apple sa ramana pe pozitii si intr-o oarecare masura si Samsung. Am ajuns sa fac galerie pentru coreeni, doar pentru a contracara ciuma galbena. Nasol momentul.
    6 1
  • Poate că și alții fac ce fac chinezii, dar una e să mi-o facă europenii sau americanii unde până una alta este destulă libertate și alta să o facă Partidul COMUNIST Chinez care pe lângă faptul că e o dictatură, pe lângă faptul că a dezvoltat un sistem de credite prin care dau note stilului de viață al cetățenilor (dacă e pe placul partidului ai premii, dacă nu ți se taie din drepturi), Xi Jinping nu a ascuns dorința de a implementa comunismul cu iz chinezesc și în alte națiuni.

    Așa că whatabout-ismul ”dar ăilalți nu fac la fel” pică.
    6 2
  • Strict din punct de vedere tehnologic echipamentele de comunicatii Huawei/Xiaomi/Oppo sunt un raport performante/pret cu mult peste cele europene sau americane. De aceea multe firme mici si mijlocii le utilizeaza pentru ca sunt fiabile, performante si accesibile ca pret.
    Huawei are foarte multe patente pentru tehnologia 5G pentru ca are si un departament puternic de R&D. Asta a suparat colosii americani si europeni (Cisco, Ericsson, Altcatel-Lucent) bineinteles, ca i-au calcat pe coada.

    Cu datele personale, sincer eu nu am vazut demonstrata treaba aia cu backdoor-ul servicilor de spionaj chineze. Si nici nu o vor demonstra, pentru ca CIA, NSA, Interpol, etc. au deja astfel de tehnologii integrate in toate echipamentele americane si europene. Probabil ca Huawei a refuzat sa le dea acces si acolo e buba.

    Legat de subiect, eu nu pot decat sa ma bucur! Inca un jucator pe piata va genera concurenta pentru un sistem de operare inteligent in industria auto. Utilizatorii vor decide in definitiv ce folosesc. Clar este ca Android Auto si Apple Car Play vor avea inca un concurent si vor trebui sa imbunatateasca performantele OS-urilor proprii pentru a ramane competitivi.

    Nu e ca si cum va cumparati electrice chinezesti, p-aici miroase a motorina nearsa :) Va faceti griji degeaba deci.
    3 6
  • in timp ce comunistii chinezi isi trimit copiii la scoli inalte, in occident se produc consumatori imbecili in masa, eu mizez pe china
    0 0
  • si as mai adauga ca singurul lucru la care mai sunt competitivi occidentalii este pornografia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru