Rolls-Royce prezintă al doilea exemplar Boat Tail: preț estimat la 26 de milioane de euro

de Tiberiu Safta
Sambata, 21.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a publicat imagini cu cel de-al doilea exemplar al modelului de lux Boat Tail. Mașina a fost dezvăluită, oficial, în cadrul Concursului de Elegenață Villa d’Este. Exemplarul a fost creat la comandă de către un proprietar ca un omagiu adus tatălui său, iar vopseaua este inspirată de scoici și sidef.

Anul trecut, Rolls-Royce a lansat un model care a reînviat termenul Coachbuilding și care este cel mai luxos și unic model din gama constructorului britanic. Este vorba despre Boat Tail, un model care poate fi creat doar la comandă și care va fi livrat în doar 3 exemplare pentru 3 clienți extrem de bogați. Primul exemplar a fost prezentat în 2021 și este vopsit într-o culoare albastră.

Acum, Rolls-Royce a publicat imagini oficiale cu cel de-al doilea exemplar Boat Tail. Acesta a fost dezvăluit în cadrul Concursului de Eleganță Villa d’Este. Proprietarul noului exemplar este patronul unui muzeu de mașini clasice și moderne, iar acest exemplar a fost creat pentru a aduce un omagiu tatălui său care a colecționat perle.

Vopseaua acestui exemplar Boat Tail este inspirat de cochilia unei scoici, astfel încât, Rolls-Royce a adoptat o temă de design care aduce aminte de sidef. În timpul construirii exemplarului, proprietarul le-a oferit angajaților mărcii 4 cochilii de scoică din colecția sa privată.

Astfel, vopseaua este o combinație de roz cu fulgi metalici albi și din bronz din care rezultă o culoare perlată și care se schimbă în funcție de cum bate lumina.

Capota a fost vopsită într-o nuanță cognac închisă, combinată cu fulgi de bronz și de aur și acoperită cu un strat de cristal și un strat transparent mat cu gheață. În părțile inferioare este prezent un material care imită fibra de carbon și care se numește fibră tehnică. Fibrele sunt vopsite într-o culoare roz-aurie vălurită, iar aceeași culoare se regăsește și la faimoasa emblemă Spirit of Ecstasy.

În partea din spate, portbagajul ascunde un frigider și este vopsit într-o culoare care va deveni, în timp, asemănătoare cu cea a capotei din față. Tema de sidef se continuă și la interior, acolo unde avem scaune îmbrăcate în piele vopsită în culoarea unor scoici și cu accente roz-aurii. Unele componente, precum instrumentarul, ceasul și manetele din habitaclu sunt finisate în sidef provenit chiar din colecția proprietarului.

Rolls-Royce Boat Tail este propulsat de același motor V12 de 6.75 litri, twin-turbo regăsit la primul exemplar.

Modelul unicat este, probabil, cel mai scump model de serie în acest moment, cu un preț aproximativ de 26 de milioane de euro. Acest exemplar este ultimul care va fi prezentat public. Cel de-al treilea și ultimul exemplar Boat Tail va rămâne un mister, conform dorinței proprietarului.

via Rolls-Royce

Comentarii (9)

  • Dan Voiculescu
    Elitismul în stare pură. Mă înclin.
    6 7
  • NIGGAPLS
    @Dan Voiculescu pune pe rog o valoare materiala pe "inclinarea ta" si vei vedea cine si unde esti. #slugoi
    3 8
  • petrush
    jurnalistii nu sunt tari la armetica. 26 de milioane sau numai 2,6?
    si dupa ce marca banu' merge la porbagaj, scoate doua scaunele, primusu' , si mananca precum soferii de tir, la lada?
    8 7
  • @petrush
    De unde ai scos-o pe asta cu 2,6 miloane, scrie negru pe alb 26 (douazecisisase) milioane.
    3 0
  • Cum ii explici unui romanake asta?El fiind la nivel de sapa și topor, tot mai limitat în gândire, dar fiind buricu pământului.
    9 3
  • La prețul ăsta trebuiau să aibă bunul simț și să o facă să fie și amfibie și submersibilă (bine ultima variantă se poate realiza oricum dacă îți dorești).
    5 4
  • Frumos dar...
    ...supraevaluat. Oricata frumusete, munca, materiale si pricepere, este o lucrare care nu este si nu va fi unicat, sau din materiale ce nu se mai gasesc pe Pamant. Este de 3x-5x supraevaluata, tot ce depaseste 5-8-10 mil este deja specula / evaziune / spalare de bani...sau toate trei.
    7 2
  • ai mai las-o jos ca macane...nici macar electrica/hidrogen la banii astia? nici un pic de aur/metale rare pe acolo? nici dac-o umple de sampanie rara tot nu justifica țacaneala asta de masina
    3 1
  • Baba Vanga spune că prețul include castelul, parcul și jumătate din lac.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru