România inaugurează lotul Râșnov - Cristian din cadrul autostrăzii A3 București - Brașov: 6 kilometri care încep și se termină în DN73

de Daniel Popescu
Joi, 17.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România inaugurează joi lotul Râșnov - Cristian din cadrul autostrăzii A3 București - Brașov. Noua autostradă are o lungime de numai 6 kilometri și începe și se termină în DN73.

Autoritățile vor inaugura în cursul zilei de joi un nou segment de autostradă în România. De data aceasta este vorba despre un lot cu o lungime de numai 6 kilometri între localitățile Râșnov și Cristian, la care se adaugă și 3.5 kilometri construiți în regim de drum național.

Acesta este practic primul lot de autostradă finalizat în județul Brașov, însă pentru moment utilitatea acestuia este minimă. De altfel, scurtul lot de autostradă începe de la DN73 și se termină tot în DN73, cu sensuri giratorii în cele două capete.

Practic, acest lot face parte din autostrada A3 București - Ploiești - Comarnic - Brașov. În prezent, doar sectorul București - Ploiești al autostrăzii este finalizat.

În schimb, pe sectorul Ploiești - Brașov există o licitație de execuție a lucrărilor doar pentru centura Comarnic, în timp ce restul traseului este în stadiul de licitație pentru studiul de fezabilitate.

Din acest motiv, alte loturi din cadrul acestei autostrăzi vor fi finalizate într-un interval optimist de minim 6 ani, dacă nu apar diverse probleme pe parcurs.

Via Economica

Comentarii (2)

  • Catalin
    Întrucât din cauza pandemice nu am mai fost în Bran, mai știe cineva dacă DNul a fost refăcut? Erau niște șanțuri pe acolo?
    2 0
  • @Catalin
    E refacut. Numai ca in loc sa dubleze drumul, i-au facut doar canale laterale de scurgere.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru