Șeful Stellantis: criza de semiconductori se va diminua la sfârșitul lui 2023

de Tiberiu Safta
Marti, 04.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, este de părere că criza de semiconductori va continua și anul viitor. Cu toate acestea, el spune că situația acestei crize care afectează industria auto de peste 2 ani se va îmbunătăți abia la sfârșitul lui 2023.

Criza mondială de semiconductori continuă să fie o mare problemă pentru industria auto. Cei mai mulți producători sperau că această criză se va termina la începutul acestui an, însă noile valuri de pandemie, alături de declanșarea războiului din Ucraina au agravat această situație.

Unii producători preconizează că vom scăpa de această criză în 2023 sau chiar în 2024. Una dintre figurile importante din industria auto care crede că situația crizei se va îmbunătăți în această perioadă este Carlos Tavares, șeful Stellantis.

Într-o declarație pentru ziarul francez Le Parisien, Tavares spune că situația semiconductorilor va rămâne „complicată” până la finalul anului viitor. Atunci ar urma să vedem primele îmbunătățiri ale situației, iar Tavares a mai adăugat că „producătorii de semiconductori sunt interesați să facă din nou afaceri cu noi, mai ales că ei cresc prețurile.”

Criza mondială de semiconductori a afectat și piața auto din Franța, una din principalele piețe ale grupului multinațional.

Cu toate că vânzările de mașini noi au crescut cu 5% în septembrie, numărul de vehicule noi vândute în această țară este mai mic cu 12% față de anul trecut.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru