Skoda Octavia ar putea primi o versiune plug-in hybrid: "Noua generație va fi o operă de artă"

de Daniel Popescu
Vineri, 03.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Skoda Octavia ar putea avea inclusiv o versiune plug-in hybrid, pe lângă un nou motor diesel de 1.5 litri.

Skoda pregătește dezvoltarea unei noi generații pentru Octavia, care a fost deja observată sub camuflaj în cadrul unor teste.

Publicația britanică Auto Express susține că popularul model compact ar putea primi inclusiv versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid la lansarea noii generații, ca urmare a faptului că aceasta va fi dezvoltată pe o versiune actualizată a platformei MQB din cadrul Grupului Volkswagen.

Pe de altă parte, sursa citată afirmă că în gama de motorizări își va face apariția și o unitate diesel TDI cu capacitatea de 1.5 litri, pe lângă actualul motor pe benzină TFSI de 1.5 litri.

Pentru moment, oficialii Skoda nu au confirmat aceste planuri, însă directorul de marketing și vânzări Alan Favey și-a exprimat încrederea că noua generație va fi una de succes. "Vedem un viitor lung pentru Octavia, iar noua generație va fi o operă de artă. Noua generație Octavia va continua să arate ca un sedan, deși în realitate este un hatchback", a precizat el.

Imaginile apărute la începutul lunii trecute de la testele desfășurate de Skoda indică faptul că noua generație va renunța la controversatele blocuri optice duble introduse pe Octavia facelift.

Strategia constructorului de la Mlada Boleslav pentru Octavia implică și o repoziționare a modelului în gamă.

Astfel, statutul de rival pentru Volkswagen Golf îi va fi atribuit viitoarei generații Skoda Rapid, care își va schimba numele și va fi disponibilă doar în versiune hatchback. Aceasta va fi dezvoltată pe platforma MQB A0, similară cu cea folosită de modele precum Seat Ibiza sau Volkswagen T-Roc din cadrul Grupului Volkswagen.

Via Auto Express

Comentarii (6)

  • Skoda Otravia
    claaaar, opera de arta grotescului...
    13 8
  • someone
    puteti sa va mintiti cat vrei dlor skoda, dar octavia e orice numai hatchback nu. e mai mult suv decat hatch
    3 10
  • somone, ce ai fumat ? :)
    8 2
  • someone
    vali, orice am fumat, nu iti dau si tie :P
    3 4
  • Dupa dezastrul ultimului facelift, afirmatia asta, in limbaj popular, se traduce cam asa: "dregerea busuiocului". :)
    Ca sa-i iertam, dupa refacerea fetei Octaviei, propun biciuirea designerului in piata publica.:)
    9 2
  • asdasd
    "state of the art" nu se traduce ca opera de arta dupa capul meu, but what do I know
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru