OFICIAL: Au fost produse primele exemplare Mercedes-AMG One. Vor fi realizate doar 275

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hypercar-ul Mercedes-AMG One a intrat în producție. Vor fi realizate doar 275 de exemplare, iar primele vor fi livrate la sfârșitul acestui an.

Constructorul german de automobile a prezentat conceptul Project One în urmă cu cinci ani, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Versiunea de serie a fost amânată de mai multe ori, din cauza provocărilor pe care le-a ridicat, în special, sistemul de propulsie.

Așa cum bine știi, Mercedes-AMG One este echipat cu un sistem hibrid, format dintr-o unitate V6 de 1.6 litri (utilizată și de monopostul de F1 Mercedes) și 4 motoare electrice. În total, ansamblul dezvoltă 1.063 de cai putere.

Din pachet mai face parte și o baterie de 8.4 kWh, astfel că mașina poate parcurge până la 18 kilometri în modul full electric.

Acum, Mercedes-AMG anunță intrarea acestui model în producție. Toate cele 275 de exemplare vor fi asamblate manual în Coventry, Marea Britanie. De sistemul de propulsie se ocupă inginerii centrului din Brixworth, responsabili și de monoposturile de F1.

După ce este finalizat, fiecare Mercedes-AMG One este testat și mai apoi trimis către sediul principal AMG din Affalterbach, Germania.

Aici, mașina este livrată clientului.

via Mercedes-AMG

Comentarii (2)

  • Cand rad prietenii de tine ca ai masina cu motor de 1.6 :)

    Sper sa apuc macar sa vad masina asta in mers, ce sa mai vorbim de a conduce asa un vis.
    9 2
  • aia sunt dizelisti la suflet in general..subturati maxim..
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru