Studenții de la Institutul European de Design au prezentat conceptul elecric Tracy: mobilitate off-road pentru 6 persoane

de Daniel Popescu, Foto: Institutul European de Design
Luni, 23.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Studenții de la Institutul European de Design din Torino au realizat un studiu de design pentru un concept electric dedicat mobilității în mediul off-road.

În mod tradițional, Institutul European de Design participă anual la Salonul Auto de la Geneva pentru a prezenta o serie de studii de design pentru industria auto realizate de studenții de la Torino.

Întrucât ediția din acest an a Salonului Auto de la Geneva a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, instititul a publicat cel mai recent studiu de design pe pagina sa de internet.

Realizarea din acest an este reprezentată de Tracy, un concept electric pentru un vehicul dedicat mobilității inclusiv în mediul off-road, care oferă 6 locuri.

Autorii studiului afirmă că o versiune de serie a acestui concept ar reprezenta o alegere potrivită atât pentru serviciile de mobilitate din marile orașe europene, cât și pentru grupuri de prieteni care vor să aibă parte de experiențe în off-road.

"Pentru prima oară, cercetătorii din cadrul programului de master propun noi modalități de transport în comun printr-o soluție care poate merge dincolo de contextul urban, cu scopul de a oferi soluții de mobilitate inclusiv în scenarii neconvenționale", menționează Institutul European de Design într-un comunicat de presă.

Construcția propriu-zisă a conceptului a fost realizată de compania de inginerie EDAG Italia.

Via Electrive

Comentarii (1)

  • Foarte interesant. O idee ce isi are originile dintr-un concept ce a particiapt la concursul de design auto organizat de Peugeot din 2007.

    PS conceptul era al unui roman
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru