SUA: Joe Biden a primit o propunere de a interzice vânzarea mașinilor convenționale până în 2035

de Lestyan Bela
Miercuri, 24.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Doi senatori din California i-au trimis lui Joe Biden o scrisoare prin care îi cer președintelui să interzică mașinile cu motoare termice până în 2035.

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, a semnat în septembrie 2020 un ordin executiv referitor la oprirea vânzărilor de vehicule cu ardere internă până în 2035. De asemenea, ordinul prevede ca mașinile de mare tonaj să emită zero emisii până în anul 2045.

Inițiativa nu a rămas fără ecou. Senatorii Dianne Feinstein și Alex Padilla îi cer lui Joe Biden să ia exemplul statului California pentru toate automobilele de pasageri comercializate în SUA. Se dorește ca vânzarea exclusivă de mașini electrice să devină un scop național până în 2035.

Președintele SUA nu a oferit un răspuns oficial, însă este un adept al politicilor sustenabile. Spre exemplu, Casa Albă a decis să își înlocuiască flota de mașini cu vehicule electrice. Joe Biden a semnat în ianuarie un ordin prin care flota federală urma să devină complet electrică și să fie compusă doar din modele fabricate în America. Astfel, se vor crea un milion de locuri de muncă în industria auto.

Mulți constructori auto au luat decizia de a produce exclusiv modele electrice pe viitor.

Subaru are în plan să realizeze acest fapt până în 2035, la fel și General Motors. Iar Ford dorește să vândă doar mașini electrice în Europa până în 2030.

Via: motor1.com

Comentarii (10)

  • Unii se ocupa de lucruri mărunte iar putin și-a asigurat fotoliul de țar pana in 2036
    21 5
  • Putin a luat in calcul ca are deja o varsta, iar 2036 va fi peste 15 ani ?

    La subiect, California in sus si-n jos, miezul tarii.
    19 1
  • Asa ceva nu se poate pentru ca utilizatorii americani de automobile ar da statul in judecata si ar castiga. Ce se poate face insa e sa se interzica fabricarea de automobile cu ICE prin impunerea unor norme de poluare gen zero emisii.
    Dar stai sa mai vedem. Neomarxistii au castigat acum alegerile insa nu vor sta la butoane mult timp pentru ca vor face prostii cum face stanga de obicei.
    25 6
  • Robinette
    Mai bine ar interzice ca urmatorii presedinti americani sa nu mai fie bolnavi de dementa senila.Stiu ca ei nu iau nicio decizie si sunt niste simple marionete,dar asa,de imagine.
    29 4
  • Frumoasa propunerea dar nimeni nu vorbește de dezastrele ecologice di poluarea pe care le lasa în urma exploatațiile miniere de unde se extrag metalele pt.baterii nu prea contează ca majoritatea sunt în Africa și acolo nu contează cati mor
    17 4
  • Acest individ lovit de decrepitudine se dovedeste unul din cei mai caustici si daunatori presedinti din istoria US. Si asta rapid, la putine saptamani de la preluarea mandatului (castigat prin multiple metode de furt). E un individ care chiar daca personal nu era de extrema stanga, e prea batran si bolnav sa mai aiba vlaga sa se opuna stangistilor radicali care au acaparat P Democrat.

    Vor face ravagii, in frunte cu Kamala, care este intr-adevar extrema-stanga. Deja incepe incepe sa se zareasca dezastrul care urmeaza. Daca o sa fie lasati sa-si faca mendrele, cel mai probabil America nu va mai exista ca un stindard al binelui si pacii pe planeta. Locul ei va fi luat rapid de China si alte tari cu regimuri autoritare, fara respect pentru viata umana.

    Oricum, daca ma intrebati pe mine, America e game-over. Cand un stat se ingrijeste de dreptul unui copil de a-si comanda si administra medicatie blocatoare de pubertate, FARA acordul parintilor, in timp ce anumite carti pentru copii sunt interzise din cauza ca ar fi rasiste, sincer... pentru mine cel putin asta inseamna game-over. Nu stiu cum isi mai pot reveni. Cand esti dat afara de la munca pentru ca spui ca un barbat nu poate naste copii...
    21 6
  • Seriff
    Bideu e optimisit, 2035, pai mai apuca el sa vada masinutele cu baterii in loc de v8-uri? A uitat sa isi ia pastilele.
    12 4
  • Propun ca Automarket sa dezactiveze comentariile la toate articolele.
    De fapt, eu sunt de vina. Nu e prost cine scrie, e prost cine citeste.
    3 10
  • @verde
    Chiulasa,doar ca in cazul tau prost e cine scrie!
    8 1
  • Asa cum va spuneam intr-un comentariu la un alt articol, chiar ieri, e in gena stângacilor sa taxeze, sa interzica, sa anihileze, sa anuleze.

    Nu s-a uscat bine cerneala electronica pe ce am scris, ca deja apare @verde care propune sa "dezactiveze" Automarket comentariile. La TOATE articolele. De ce? Pentru ca pe astia ii enerveaza opiniile divergente, asa cum ii enerveaza pe aia cu ecologismele in cap si cu planeta in gura. Le fel pe cei cu identitatea de gen. Daca le spui ca sexul nu e un construct social ci fapt biologic, isi ridica poalele-n cap. Mda... ce surpriza..... :)

    Dar nu e nicio mirare. Nu e placut sa crezi orb in tot soiul de baliverne, sa le inghiti pe nemestecate, din naivitate si lipsa de creier, numai ca sa ti le demonteze apoi cineva pe toate in cateva fraze si sa ramai fara replica. Si plin de draci si frustrari. Inteleg mecanismul, asadar. Si nu ma mir ca primul instinct e sa te rogi la stapânire sa le inchida gura "deviationistilor". Nu ma mir ca te comporti ca un scolar de clasa a 3-a. Doar ca un copil se enerveza si tipa pentru ca e prea mic sa aiba propriile conceptii, idei bine conturate, e normal sa fie incapabil sa construiasca o argumentatie. Pe cand tu... :)
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru